Dragnea: PSD trebuie sa respinga categoric comunismul, sa spuna tinerilor ca au fost mintiti

Vineri, 20 Martie 2015, ora 17:57
2497 citiri
Dragnea: PSD trebuie sa respinga categoric comunismul, sa spuna tinerilor ca au fost mintiti

Cauza principala a esecului PSD la alegerile prezidentiale este intelegerea gresita a conceputului de stanga, partidul fiind confundat deliberat cu o formatiune pro-sovietica si etichetat nejustificat drept "comunist", fiind nevoie de delimitarea de alte doctrine, a afirmat Liviu Dragnea.

Intr-un discurs sustinut la Consiliul National al PSD, presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, a aratat ca, din cauza perpetuarii confuziilor din perioada comunismului, PSD continua sa intampine rezistenta la alegeri in Transilvania, diaspora si din partea persoanelor cu studii superioare, fiind perceput drept un partid anticapitalist si al asistatilor sociali.

El a aratat ca PSD este respins si de electoratul din mediul privat, desi adversarii politici au ruinat intreprinzatori.

"Trebuie sa avem o noua perceptie in constiinta publica, sa aratam ca nu avem nicio legatura cu regimul comunist. Trebuie sa respingem categoric comunismul, sa spunem tinerilor ca au fost mintiti", a spus Dragnea.

Schimbari majore la varful PSD: Penalii nu pot ocupa functii politice

Presedintele executiv a aratat astfel ca trebuie explicat exact electoratului ce inseamna ideologia moderna a stangii, cu delimitarea categorica de stereotipurile si atributele provenite din regimul comunist.

El a punctat ca nu are nimic de reprosat nimanui pentru pierderea alegerilor prezidentiale anul trecut.

"Nu am nimic de reprosat nimanui, pentru prima data PSD a depasit in turul intai pragul de 40% si nu e putin. Ne aflam in a doua parte a mandatului de guvernare si de obicei, dupa doi ani de guvernare, partidul se erodeaza, dar nu a fost cazul, este o guvernare de succes", a afirmat Dragnea.

PSD sa arate ca e un partid de stanga

Acesta a apreciat ca PSD trebuie sa se delimiteze mai clar de alte curente doctrinare si sa arate ca este un partid de stanga.

"Trebuie sa ne debarasam de toate formulele, trebuie sa fim o stanga puternica. Adversarii nostri au reusit sa construiasca o realitate mincinoasa in care cei de dreapta sunt buni, iar cei de stanga sunt rai, comunisti si anticapitalisti, prorusi. A existat o manipulare care se perpetueaza de un deceniu si intretine sentimentele anticomuniste si care se activeaza la alegerile prezidentiale", a mai aratat Dragnea.

Ponta da raportul la Consiliul National: Iata efectele ruperii USL asupra PSD si Guvernului

In opinia sa, stanga este etichetata nejustificat cu imaginea de comunim, iar dreapta perpetueaza o perceptie deformata ca orice masura de protectie a celor care muncesc se asimileaza regimului comunist.

"Din cauza acestor confuzii mostenite din timpul regimului comunist, se ajunge ca partidul sa fie la cote electorale scazute in randurile tinerilor, desi am avut cel mai tanar presedinte de partid. (...) Trebuie sa amintim aceste adevaruri istorice mai ales tinerilor. Trebuie sa le spunem ca au fost mintiti de adversarii nostri politici", a mai afirmat Dragnea.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: MEDIAFAX