Dragnea, despre scandalul cu fonduri europene: E o comanda de presa (Video)

Joi, 09 Iunie 2011, ora 14:47
4815 citiri
Dragnea, despre scandalul cu fonduri europene: E o comanda de presa (Video)
Foto: Arhiva

Pesedistul Liviu Dragnea se apara in scandalul achizitiilor publice din judetul Teleorman pe care il patroneaza in calitate de presedinte al Consiliului Judetean.

El sustine ca este victima unei campanii de denigrare in spatele careia se afla mai multi oficiali, printre care si Catalin Vatafu, directorul general al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).

Totodata, Liviu Dragnea acuza ziarul Adevarul ca ar avea interese in ancheta pe care a publicat-o in ultima saptamana despre cele doua contracte de reparare a drumurilor din Teleorman luate in vizor de Comisia Europeana.

"Este o comanda de presa ceea ce face Adevarul. O parte dintre autoritatile nationale vor sa influenteze rezultatul auditului Comisiei Eruropene pentru a intrerupe platile pentru Romania si vor sa ma gaseasca pe mine ca tap ispasitor.

Despre domnul Vatafu am dovezi. El nu este un oficial sus-pus, ci s-a cocotat acolo. El a fost consilier judetean la Teleorman, el a votat cu mana pe sus aprobarea caietelor de sarcini pentru aceste proiecte", a declarat Liviu Dragnea, joi, intr-o conferinta de presa.

Scandalul Dragnea risca sa blocheze banii UE pentru infrastructura

Liviu Dragnea a precizat ca, dupa ce au realizat auditul, specialistii Comisiei Europene nu au spus ca ar exista vreo problema.

"Erau trei domnisoare din Bucuresti care la plecare mi-au spus 'la revedere, ne vedem peste 3 ani', subliniind astfel ca nu sunt probleme", a mai afirmat Dragnea.

Potrivit Adevarul, un audit al Comisiei Europene efectuat in perioada martie-aprilie 2011 a scos la iveala nereguli legate de achizitiile publice facute in Teleorman. "Am gasit ca aceste proceduri au deficiente grave in ceea ce priveste functionarea sistemului de gestionare si control al asistentei financiare acordate de UE", au declarat surse din CE pentru cotidianul de la Bucuresti.

Auditul a scos la iveala probleme grave la contractele semnate de Liviu Dragnea, presedintele CJ Teleorman, pentru repararea a doua drumuri judetene, DJ 506 si DJ 701. Specialistii au constatat existenta unui conflict de interese, precum si folosirea unor criterii de calificare restrictive in momentul in care s-a ales firma care sa se ocupe de reabilitarea acestora.

Acestea ar fi dus la excluderea unor ofertanti cu preturi mai mici din randul participantilor. Cele doua contracte sunt semnate cu firma Tel Drum SA, cunoscuta in Teleorman pentru proiectele castigate pe banda rulanta de la Consiliul Judetean.

Prefectul judetului Teleorman, Teodor Nitulescu, sustine ca Liviu Dragnea este in spatele firmei Tel Drum, una dintre cele mai mari din zona, cu peste 600 de angajati.

Ancheta deschisa de Adevarul a aratat mai multe aspecte, inclusiv faptul ca, desi nega ca ii cunoaste pe patronii de la Tel Drum, Liviu Dragnea a fost coleg de facultate cu acestia, iar recent el si-a renovat hotelul cu ajutorul lor.

Eveniment Quarterly Report

O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
O nouă alianță politică a fost formată, înaintea unui an electoral important. „Va combate risipa banilor publici, care va proteja categoriile vulnerabil”
Partidul Ecologist Român şi Partidul Verde-Verzii, membru al Verzilor Europeni, au anunțat că au format Alianţa AER pentru România. ”Această alianţă se distinge printr-un program...
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
#Dragnea, #fonduri europene infrastructura , #PSD