Dragnea s-a intalnit cu ambasadorul Palestinei, iar acum ii cere sa-si retraga declaratiile: Sub nicio forma nu reflecta discutiile purtate

Marti, 14 Mai 2019, ora 17:43
11755 citiri
Dragnea s-a intalnit cu ambasadorul Palestinei, iar acum ii cere sa-si retraga declaratiile: Sub nicio forma nu reflecta discutiile purtate

Liviu Dragnea a solicitat ambasadei Palestinei in Romania sa revina urgent asupra faptului ca liderul PSD ar fi dat asigurari oficialului strain ca tara noastra nu va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. El a precizat ca declaratia acestuia nu reflecta discutiile purtate luni.

"Am citit si eu declaratiile ambasadorului palestinian in urma intalnirii pe care am avut o ieri cu domnia sa. Sub nicio forma nu reflecta discutiile purtate ieri. Am spus clar ce am afirmat si public de nenumarate ori: Ministerul Afacerilor Externe a finalizat analiza privind o eventuala relocare a Ambasadei Romaniei in Statul Israel. Ulterior, documentul a fost inaintat spre aprobare institutiilor cu atributii in domeniul politicii externe si securitatii nationale. Avand in vedere cele mai recente evolutii din Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, analiza se afla intr-un proces continuu de actualizare", a transmis, marti, Liviu Dragnea, la solicitarea MEDIAFAX.

Liderul social-democrat a precizat ca orice decizie legata de o posibila mutare a ambasadei Romaniei din Israel trebuie sa se bazeze pe prevederile Constitutiei si sa respecte prevederilor dreptului international.

"Cu toate acestea, avand in vedere ca este de dorit o solutie consensuala la nivel institutional, orice decizie va trebui sa se bazeze atat pe prevederile constitutionale dar si pe respectarea prevederilor dreptului international. Am solicitat astazi ambasadei Palestinei prin intermediul cabinetului meu sa revina de urgenta asupra celor prezentate public pentru ca nu au nicio legatura cu ceea ce s-a discutat", a conchis Dragnea.

Reactia acestuia vine dupa ce ambasada Palestinei la Bucuresti a anuntat, dupa intalnirea de luni la Parlament Intre ambasadorul Fuad Kokaly si presedintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea, ca decizia lui Dragnea este ca Guvernul Romaniei nu va muta ambasada Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Dupa ce s-a vazut cu Dragnea, ambasadorul Palestinei e convins ca Romania nu-si va muta ambasada din Israel

Ambasada Palestinei a mai spus ca, in cadrul intrevederii, Liviu Dragnea a dat asigurari ca sustine cooperarea bilaterala dintre cele doua state si chiar doreste sa identifice noi zone de interes comun, avand in vedere relatia indisolubila si de lunga durata pe care cele doua state o impartasesc alaturi de popoarele lor.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat anul trecut, in luna aprilie, ca Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide inceperea procedurilor pentru mutarea efectiva a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe 25 martie el a spus ca ca este necesara o discutie pe aceasta tema in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si luata o decizie.

In luna martie, premierul Viorica Dancila a anuntat, in timp se afla intr-o vizita in SUA, ca dupa finalizarea analizei "si in deplin consens", Romania isi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, seful Executivului a revenit asupra declaratiei, spunand ca a fost doar o opinie personala,, precizand ca toate procedurile constitutionale trebuie indeplinite in acest sens.

Citeste si:
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Virgil Popescu lipsește de la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa. Ce scuză a invocat ministrul Energiei
Ministrul Energiei Virgil Popescu a înştiinţat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că nu va putea participa luni, 27 iunie, la dezbaterea din plenul parlamentului a moţiunii simple...
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...