Dragnea: Sustin aceste miscari de strada, s-ar putea sa avem alegeri anticipate

Sambata, 15 Mai 2010, ora 19:52
2192 citiri
Dragnea: Sustin aceste miscari de strada, s-ar putea sa avem alegeri anticipate
Foto: Arhiva

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Suceava, ca sustine protestele de strada declansate de masurile de austeritate anuntate de Guvern si a avertizat ca este posibil sa avem alegeri anticipate.

"Eu sustin aceste miscari de strada, pentru ca macar acum sa nu le mai luam acestor oameni dreptul sa se vaite, pentru ca sperante nu mai au", a spus Dragnea, adaugand ca "in aceste zile se poate juca soarta Romaniei".

Totodata, el nu a exclus posibilitatea ca strada sa schimbe agenda electorala, iar alegerile din 2012 sa fie devansate.

"Nu trebuie sa privim cu cinism ceea ce se intampla acum, ci cu multa responsabilitate. Cred ca in aceste zile se poate juca soarta Romaniei. Spuneau colegii mei sa va pregatiti pentru alegerile din 2012. S-ar putea ca strada sa comprime acest interval. S-ar putea sa nu excludem posibilitatea sa avem alegeri anticipate. S-ar putea ca nemultumirea populara sa intre pe o spirala pe care sa nu o mai poata stapani nimeni", a spus Dragnea.

In opinia secretarului general al PSD, este nevoie de o Romanie noua, in care "fermierul sa se bucure ca lucreaza in agricultura, omul sa intre in spital bolnav si sa iasa sanatos, in care sa se dea o sansa educatiei, iar pensionarii sa fie respectati".

"Acesti pensionari au construit aceasta Romanie (...) Rafinariile care acum sunt mulse si care trimit miliarde de euro in afara tarii sunt facute de pensionari care acum sunt chinuiti. Toate retelele electrice, termocentrale, hidrocentrale sunt construite de acesti pensionari, nu de baietii destepti care se fac miliardari", a spus Dragnea, adaugand ca nu statul e clientelar, ci sistemul.

El le-a propus celor de la PD-L un moratoriu in care sase luni sa nu mai fure pentru ca sa fie bani de pensii.

"Daca aceasta masura li se pare prea dura, si e de inteles, am alta propunere. Nu mai furati cu camionul. Furati cu Loganul (...) Sunt o caracatita cu ventuzele puse la fiecare sursa de bani din tara asta. Domnul Traian Basescu ar trebui sa stie asta, ca la nivelul fiecarui judet, la nivelul central, la nivelul fiecarei structuri publice pe care o gestioneaza asa se intampla. Din acest motiv nu mai sunt bani", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a facut declaratiile in deschiderea lucrarilor conferintei judetene de alegeri a PSD Suceava.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Liviu Dragnea PSD, #Dragnea alegeri anticipate , #PSD