Dragnea vrea un PSD cu intelectuali si mai putin Facebook: O generatie de tineri care sa vina dupa Ponta

Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:26
3574 citiri
Dragnea vrea un PSD cu intelectuali si mai putin Facebook: O generatie de tineri care sa vina dupa Ponta
Foto: Realitatea Tv

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, joi, strategia si prioritatile partidului in perioada urmatoare, urmarind pregatirea unei generatii de tineri care sa vina dupa cea a lui Victor Ponta.

"Vom stimula tinerii pentru a se implica in politica si in viata de partid. Vom institutionaliza foarte clar calitatea de simpatizant. Trebuie sa pregatim o noua generatie de lideri tineri in PSD, care sa vina dupa generatia de succes reprezentata de Victor Ponta.

E timpul sa depasim nivelul de like-uri pe Facebook, vom realiza o platforma in care tinerii sa poata spune cum vad ei partea de tineret", a declarat Liviu Dragnea, joi, intr-o conferinta de presa de la sediul PSD.

Acesta a precizat ca vor fi reactivate cluburile social-democrate din tara, in jurul tinerilor si nu numai.

De asemenea, presedintele interimar al PSD a precizat ca in partid vor fi adusi intelectuali.

"Vom aduce alaturi de partid intelectuali de stanga, chiar daca uneori ne critica. Exista atat de multi oameni de valoare in Romania care vor sa-si aduca aportul (sic!) la constructia de societate si nu au unde sa se exprime", a precizat liderul PSD.

Acesta a vorbit despre nevoia construirii "unui climat politic cu dialog constructiv intre partide politice si Presedintie, Parlament si Guvern".

Program de training pentru candidatii la locale

Referitor la pregatirea alegerilor locale, care vor avea loc peste aproximativ 10 luni, Liviu Dragnea a explicat ca, pana pe 15 octombrie, fiecare organizatie va transmite propunerile pentru functiile de primar, consilieri si presedinte de consiliu judetean.

In plus, sustine presedintele interimar al PSD, fiecare propunere va fi insotita de o fisa care sa arate "inexistenta riscului de incompatibilitate" in cazul candidatilor.

"Candidatii selectati vor intra intr-un program serios de training, care va cuprinde si o pregatire profesionala pentru functia vizata. Vom realiza o fisa pentru fiecare localitate, care sa cuprinda care sunt nevoile de dezvoltare pentru localitatea respectiva si harta electorala a acelei localitati", a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea: Oamenii nu asteapta ca ministrii sa comenteze divorturi in emisiuni

Acesta sustine ca premierul Victor Ponta "simte nevoia de foarte mult timp ca temele guvernamenale sa fie prezentate de toti minstrii", aratand ca vor fi transmise din PSD mesaje "aproape zilnic" catre toti membrii Guvernului.

"Ministrii, in aparitiile publice, sa comunice mai ales ce fac ei pentru cetateni in domeniul pe care il coordoneaza. Un ministru care merge la o emisiune si comenteaza alte teme decat cele in care activeaza nu il ajuta nici pe el, nici pe prim-ministru, nici partidul.

Este interesant sa mergi la o emisiune ca ministru si sa comentezi niste divorturi, dar nu asta asteapta oamenii", a mai spus presedintele interimar al PSD.

In plus, acesta a precizat ca va fi reluat sistemul de videoconferinte cu organizatiile din tara si vor exista conferinte de presa organizate regulat, pe teme de interes, atat la sediul central al partidului, cat si in fiecare judet.

Nu in ultimul rand, Dragnea a vorbit despre Cartea Alba a guvernarii, prin care toti cetatenii tarii sa fie informati de realizarile Guvernului Ponta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Liviu Dragnea tineri PSD, #Dragnea candidati PSD locale, #Dragnea comunicare Facebook , #PSD
Comentarii
S
Stan
rank 1
"O generatie de tineri care sa vina dupa Ponta"?
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5