Dragnea, noul presedinte interimar al PSD: I-a trecut supararea pe Ponta?

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 18:54
10827 citiri
Dragnea, noul presedinte interimar al PSD: I-a trecut supararea pe Ponta?
Foto: Ziare.com

Liviu Dragnea este noul presedinte interimar al PSD, in urma votului de miercuri al colegilor sai, din sedinta Comitetului Executiv al partidului.

Coordonatorul politic la PSD a invins-o pe colega sa, Rovana Plumb, care pana acum a asigurat interimatul, dupa ce Victor Ponta a plecat sa se opereze la genunchiul stang, la jumatatea lunii iunie, iar ulterior a renuntat la sefia PSD, in urma cu 10 zile.

Ponta pierde controlul PSD - LIVE

Liviu Dragnea a confirmat ca a obtinut 65 de voturi, in timp ce ministrul Muncii a obtinut doar 18 voturi ale colegilor. Doua voturi au fost anulate.

Dragnea era cel sustinut de Ion Iliescu, in timp ce Victor Ponta a sustinut-o pe Rovana Plumb. Nou presedinte Interimar al PSD a subliniat ca nu este suparat ca premierul Victor Ponta a sustinut-o pe Rovana Plumb la sefia PSD.

"Victor Ponta ramane prietenul meu. Pe un prieten nu te poti supara. A fost optiunea lui Victor (da a o sustine pe Rovana Plumb - n.red) si o respect. Nu sunt suparat", a declarat Dragnea.

Rovana Plumb, mesaj pentru pesedisti, dupa ce a pierdut categoric in fata lui Dragnea

"Colegii mei mi-au acordat un vot de incredere pentru a putea forma o echipa buna, unita, larga, care sa pregateasca intr-un termen foarte scurt un plan concret de actiune, atat in teritoriu, cat si in Parlament", a spus noul presedinte interimar al PSD, la iesirea din sedinta CEx.

"PSD e un partid unit, care poate trece si peste crize mai mici sau mai mari. Rovana Plumb ramane presedintele Consiliului National, un om politic care mai are multe de spus in politica. Langa mine este Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, un om care trebuie valorizat la maximul de potential pe care il are", a mai spus Dragnea.

"Victor Ponta va fi sprijinit sa ramana in fruntea Guvernului Romaniei de noi toti. Gabriel Oprea, colegul meu, amicul meu de 15 ani de zile, sprijina formula guvernamentala. Colegilor de la ALDE le transmitem la fel, ca PSD a ramas acelasi partener corect si loial si impreuna putem sa asiguram o guvernare pentru aceasta tara", a punctat presedintele interimar al PSD.

La observatia unei jurnaliste, ca Victor Ponta nu a votat, Dragnea a replicat: "A votat!".

Ulterior, jurnalistii au insistat ca premierul a parasit sedinta inainte de impartirea buletinelor de vot.

"Inseamna ca a crezut ca buletinele sunt deja tiparite, dar trebuia sa ajunga la o intalnire la Otopeni cu dl Tusk", a mai spus Liviu Dragnea.

La randul sau, Rovana Plumb l-a felicitat pe Liviu Dragnea pentru succesul obtinut la CEx.

"Important este sa avem un partid stabil la data Congresului", a mai spus Liviu Dragnea, care insa a refuzat sa precizeze daca va candida pe 16 noiembrie.

PSD a stabilit data Congresului - Presedintele interimar, sef doar pana in toamna

Dragnea: Nu merg in padure, cand eram mic mergeam dupa fragi si mure

O jurnalista i-a solicitat acestuia sa comenteze faptul ca senatorul PSD Daniel Savu l-a acuzat, potrivit Stiripesurse.ro, ca face parte dintre liderii PSD care "au fost chemati in padure la Baneasa si i-au pus sa candideze".

"Eu nu merg in padure. Cand eram mic, mergeam dupa fragi si mure. Si mai merg in padure cand merg toti oamenii", a replicat presedintele interimar al PSD.

Acesta a mai vorbit si despre optiunea lui Ion Iliescu pentru el, dar si despre cea a lui Victor Ponta pentru Rovana Plumb.

"Dl presedinte Iliescu a spus ca, pentru ca noi sa facem o echipa, preluarea interimara a atributiilor sa fie realizata de mine. Victor Ponta ramane prietenul meu bun. Pe un prieten nu te poti supara. A fost optiunea lui Victor (de a sustine pe Rovana Plumb - n.red.), pe care o respect. E un mare castig al PSD, ca in urma CEx suntem toti aici in fata dvs, ca o mare echipa", a mai declarat Liviu Dragnea.

#Liviu Dragnea presedinte interimar PSD, #Dragnea vot interimar PSD, #Dragnea interimar PSD, #Dragnea votat presedinte interimar , #PSD
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Concluzia - Victor Ponta a fost un fraier!! S-a dat la o parte ca
Poza padrone
padrone
rank 5
traiasca sefu cel mai cinstit si reprezentativ peste adunatura care