Eugen Tomac: Si Liviu Dragnea a avut un protocol incheiat cu SRI, de ce nu isi da demisia din politica?

Sambata, 25 August 2018, ora 16:35
8620 citiri
Eugen Tomac: Si Liviu Dragnea a avut un protocol incheiat cu SRI, de ce nu isi da demisia din politica?
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat sambata ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, isi exercita mai departe "misiunea de sluga a PSD" si vrea inlocuirea lui Augustin Lazar pentru a ascunde vinovatii pentru evenimentele din 10 august.

"Este evident ca declansarea anchetei a infuriat PSD-ul, iar domnul Tudorel Toader isi exercita mai departe misiunea de sluga a PSD si face exact ceea ce ii cere Liviu Dragnea. Nu mai e nicio indoiala in chestiunea asta, chiar daca motivele invocate sunt cele pe care le-a anuntat. Si Liviu Dragnea a avut un protocol incheiat cu SRI, de ce nu isi da demisia din politica? Motivul real este ca PSD nu vrea sa se stie cine a trimis provocatorii in piata, pentru ca acolo este cheia intregului eveniment din 10 august", a afirmat liderul PMP, Eugen Tomac, pentru Mediafax.

Acesta a sustinut ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader aplica o strategie a social-democratilor.

"Faptul ca Parchetul a declansat acum aceasta ancheta (referitoare la violentele din 10 august-n.r) ...in mod clar Dragnea este tot mai disperat. Acum ministrul Justitiei aplica strategia pe care au stabilit-o cei din PSD, nici mai mult nici mai putin. Faptul ca ministru declanseaza aceasta procedura acum arata clar ca exista legatura intre ce s-a intamplat pe 10 august si intre ce isi propune PSD", a adaugat Eugen Tomac.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat sambata ca declanseaza procedura de evaluare a activitatii manageriale a procurorului general, Augustin Lazar, in contextul protocoalelor incheiate cu SRI. El a spus ca rezultatele evaluarii, insotite de eventuale propuneri, vor fi facute publice in termen de cel mult 30 de zile.

Valcov si protocolul secret pus pe Facebook

Joi seara, Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, a postat pe pagina sa de Facebook un protocol de colaborare intre SRI si PICCJ, referitor la "cooperarea pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin", incheiat in decembrie 2016.

Ulterior, SRI si Parchetul General au venit cu precizari publice.

Iata explicatiile:

Liviu Dragnea a folosit postarea lui Valcov pentru a lansa noi atacuri la adresa procurorului general, Augustin Lazar, si a SRI.

Citeste mai multe despre: Dragnea, atac la SRI si Parchetul General, dupa "dezvaluirile" lui Valcov. Cere ancheta in Parlament si la Inspectia Judiciara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Tomac Dragnea demisie protocol SRI, #PMP reactie evaluare Augustin Lazar Toader , #PSD
Comentarii