Legati-va centurile, urmeaza impactul!

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 10:42
30407 citiri
Legati-va centurile, urmeaza impactul!

Aparenta disponibilitate la dialog intern si extern a PSD in chestiunea celor doua ordonante ale scaparii este, din punctul meu de vedere, de rau augur. Ea nu arata o schimbare de mentalitate, ci doar un discurs pentru audienta interna care pregateste fortarea finala sub semnul victimizarii.

Dupa cum remarca si Dan Tapalaga, PSD a schimbat tactica si nu se mai ascunde in chestiunea Justitiei. Nu mai e "noaptea ca hotii", nu mai sunt OUG date de azi pe maine ca ghilotina. Textul ordonantelor e deja public si a fost lasat sa se scurga dupa intalnirea organizata la Ministerul Justitiei vineri.

La Bruxelles, sunt trimisi cu textele proiectelor mai multi emisari in frunte cu Victor Negrescu, din nou lacheul preaumil al lui Dragnea, readus pe calea cea buna, dupa o criza de personalitate, cu un loc pe lista europarlamentara. Deci consultarea anterioara ceruta de Frans Timmermans va fi bifata.

Secretarul general al Guvernului, Toni Grebla, anunta ca vor fi consultate si asociatiile de magistrati pentru a fi preluate punctele de vedere pertinente. Deja asociatiile de magistrati au explicat o parte a grozaviei si cred ca vor mai urma explicatii.

Nu am nicio indoiala ca expertii de la Bruxelles nu vor lua pe nemestecate toate minciunile cu care se duce acolo dl Negrescu, pentru ca lucrurile sunt clare.

CCR nu a cerut repunerea in termen pentru contestatia in anulare impotriva hotararilor pronuntate de completurile de 5 ale ICCJ, aceasta repunere in termen fiind o gaselnita pentru ca Dragnea sa scape de prima condamnare.

Intreruperea prescriptiei pe perioada rejudecarii este o pacaleala ridicola pentru ca majoritatea cauzelor vor fi deja prescrise la momentul desfiintarii hotararii, deci nu va mai mai fi nimic de suspendat si judecatorul nu va putea decat sa constate ca nu mai poate avea loc nicio rejudecare.

Ce efecte vor avea ordonantele marii iertari: amnistia pe categorii, in frunte cu Dragnea - Analiza

La implinirea prescriptiei in imensa majoritate a cazurilor va contribui decisiv si ordonanta de modificare a Codului Penal care reduce substantial termenele. Dar si sa se ajunga la rejudecare, aceasta se va face fara probele obtinute prin supraveghere tehnica, eliminate din dosare prin vointa CCR, si cu noile defintii din Codul Penal.

De exemplu, un abuz in serviciu nu mai poate fi comis decat prin incalcarea legislatiei primare, nu si a celei secundare, ceea ce a dus la un val de achitari.

Asta in linii mari, pentru ca sunt cu mult mai multe chichite, cum e injumatatirea limitelor de pedeapsa pentru toti faptuitorii, daca macar unul dintre ei plateste intreg prejudiciul, asa cum a platit tocmai fosta sotie a lui Liviu Dragnea in procesul liderului PSD.

Asa cum pe fata este noul atac la CCR asupra ICCJ, de aceasta data sub pretextul nespecializarii completurilor de 3 care au judecat inculpati sub incidenta Legii 78/2000.

Cronologia nu lasa loc de dubii: SS (sectia speciala pentru magistrati) cere explicatii pe aceasta tema de la ICCJ, la sfarsitul lui februarie, peste doua saptamani, avocatii lui Dragnea ridica la ICCJ exceptia care ar urma sa fie solutionata la termenul din 15 aprilie, presedintele Camerei, lasat in functie in locul sau de chiar Liviu Dragnea, sesizeaza un conflict la CCR exact pe tema completurilor nespecializate, CCR da termen pe 2 aprilie, astfel incat ICCJ nici macar nu mai aiba timp sa se pronunte.

Exclusiv Cum pune Dragnea "pistolul" la tampla ICCJ. O adresa SS cu iz de amenintare

E clar cum toate institutiile, de la SS la Camera Deputatilor si pana la CCR - o Curte complet decredibilizata in plan extern, unde lumea a inteles ca ea e dominata de politruci nuli din punct de vedere profesional - lucreaza pentru interesul personal al lui Liviu Dragnea. Si nici macar nu mai exista minima incercare de salvare a aparentelor de pana acum.

De ce actioneaza Dragnea la vedere, sfidator?

Pentru ca de aceasta data cred ca este dispus sa mearga pana la capat. Pana acum, incerca sa pacaleasca, sa mearga pe politica faptului implinit. Nu mai face aceste eforturi. Vreti consultari? Poftim, consultari! Vreti la lumina zilei, aprindem si reflectoarele daca vreti! Indeplinim procedura ca sa nu se mai spuna ca lucram ca hotii. Dar nu ne pasa ce ziceti.

Consultarile de la Bruxelles vor fi o bifare cu nimic diferita de consultarile interne in care CES sau CSM primesc proiectele cu o ora inainte de adoptare pe principiul ca important este sa ceri, nu sa primesti raspunsul.

Aceasta aparenta deschidere pentru consultare face parte din strategia electorala a PSD si va fi un argument pentru victimizare: am fost transparenti, am facut ce ne-au cerut pentru ca nu avem nimic de ascuns si ceea ce vrem este corect, dar iata ca tot nu e bine, oricum nu e bine pentru ca suntem romani si nu avem voie sa fim suverani la noi in tara ca sa nu ne dezvoltam.

Indiferent ce va urma si probabil va urma - ca va fi evacuarea PSD din randul socialistilor europeni, ca va fi vorba despre activarea art 7, ca va fi vorba de taierea fondurilor europene - totul va fi pus sub semnul acestei victimizari antieuropene.

Liviu Dragnea a intrat pe curs de coliziune inevitabil cu Europa, lucru dovedit si de sfidarea in chestiunea mutarii ambasadei la Ierusalim, pentru ca interesele lui personale, in primul rand cele penale, sunt incompatibile cu Europa. Iar Romania este victima colaterala a acestor interese.

Citește și:
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...