Liderii PSD si ALDE renunta deocamdata la motiunea de cenzura: Vom sta cu ochii pe Guvern

Joi, 11 August 2016, ora 13:52
5174 citiri
Liderii PSD si ALDE renunta deocamdata la motiunea de cenzura: Vom sta cu ochii pe Guvern

Liderii PSD si ALDE au anuntat, joi, ca nu vor depune deocamdata motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Dacian Ciolos, dar ca vor analiza cu atentie ceea ce va face Executivul si vor actiona daca va fi nevoie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a facut acest anunt la putin timp dupa ce Dacian Ciolos a informat ca situatia veteranilor de razboi si a vaduvelor acestora va fi remediata.

"Din declaratia de astazi am inteles ca intentioneaza sa intreprinda modificari necesare in actele normative aferente (...) ca in final veteranii, vaduvele lor si persoanele cu dizabilitati sa aiba aceste drepturi garantate, astfel incat nimeni sa nu mai initieze vreun act normativ.

Obiectivul nostru a fost acesta. Am reactionat la aceasta nedreptate, asteptam ca vorbele sa se transforme in fapte si sa vedem care sunt modificarile pe care o sa le faca. In functie de asta vom relua discutia", a spus Dragnea.

Totusi, liderul PSD a punctat ca celelalte motive de nemultumire raman in continuare valabile, dand exemplu "absorbtia zero la fonduri europene, situatia din agricultura, situatia din educatie".

Tariceanu: Vom sta cu ochii pe ceea ce face acest Guvern

La randul sau, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu a comentat, joi, ca formatiunea sa si PSD vor analiza cu atentie ceea ce face Guvernul in continuare.

"Actualul Guvern le stie pe toate si le face pe toate. Si rezultatele le vedem. Asa zisul guvern tehnocrat devine pe zi ce trece mai politic. Risca. Ideea motiunii de cenzura nu am abandonat-o, putem sa o facem in orice moment. Vom sta cu ochii pe ceea ce face acest Guvern", a spus liderul ALDE.

Miercuri, Liviu Dragnea afirma ca exista sanse mici ca parlamentarii PSD sa nu depuna motiune de cenzura impotriva Guvernului, adaugand ca premierul Dacian Ciolos a fost "violent si obraznic", pe tema veteranilor de razboi si a Codului Fiscal.

"Ar conta foarte mult atitudinea dlui Ciolos, sa inteleaga ca si tehnocratii sunt oameni care pot gresi (in privinta Codului Fiscal - n.red.), sa recunoasca ca a fost o greseala la Ministerul de Finante, ar putea fi o sansa de discutie. Suntem curiosi ce va face in continuare.

La discutia de maine (joi - n.red.) vom analiza care sunt sansele in Parlament ale unei motiuni de cenzura. (...) Domnul Ciolos a inceput sa imi dea lectii si sa fie foarte violent si obraznic", a spus Dragnea, miercuri, la Adevarul Live.

Nemultumirea acestuia era legata de reactia lui Dacian Ciolos in polemica privind impozitarea veteranilor de razboi.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...