Liviu Dragnea, cel mai mare aparator al Parlamentului doar atunci cand ii convine

Miercuri, 16 August 2017, ora 06:40
8186 citiri
Liviu Dragnea, cel mai mare aparator al Parlamentului doar atunci cand ii convine

Actualul presedinte al PSD are un cult pentru Parlamentul Romaniei. Pentru domnia sa, forul legislativ e citadela democratiei, dar doar atunci cand ii convine.

Liviu Dragnea a avut mai multe interventii publice in care ridica in slavi Parlamentul. La umbra lui, domnia sa ascunde faptul ca este o persoana condamnata penal din cauza coruptiei. In Parlament se afla alti zeci de deputati si senatori care au avut sau au probleme cu legea, dar sunt protejati de "votul romanilor", cum ii place liderului PSD sa spuna cu aplomb.

In opinia mea, el se foloseste de mandatul de ales pentru a incovoia Justitia, pentru a stopa DNA si pentru a modifica legislatia penala astfel incat sa creeze o super imunitate politicienilor. Dar cand vine vorba cu adevarat de a da dovada de respect pentru o institutie democratica, Liviu Dragnea pleaca in concediu si il lasa pe "ordonanta" Iordache sa se ocupe de organizarea unei sesiuni extraordinare.

Deputatul Iordache a spus in fata reporterilor ca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-a reunit "pe telefon" si a votat ordinea de zi.

Acesta e respectul pentru Parlament la care fac referire atat Liviu Dragnea, cat si Calin Popescu Tariceanu, cand se apara de furia opiniei publice si de acuzatiile de coruptie?

Parlamentul trebuie respectat, dar cred ca, daca ar fi dupa cei doi, l-ar darama a doua zi dupa ce nu le-ar mai servi interesele.

Rareori ipocrizia politica a atins cote atat de inalte.

De luni de zile deputatii din Opozitie, cu precadere cei de la USR, semnaleaza faptul ca sedintele din comisii se desfasoara dupa ureche, ordinea de zi a lucrarilor Parlamentului nu e trimisa la timp sau nu e trimisa deloc si faptul ca nu se respecta regulamentul Camerei si ca sunt probleme la vot - cu mana, electronic sau cu bile.

De exemplu, la motiunea de cenzura, cea prin care Dragnea si-a daramat propriul guvern, anuntul oficial al comisiei de numarare a fost ca si-au exprimat optiunea 251 de parlamentari. Pe inregistrarea video a procesului de votare apar 249 de senatori si deputati care si-au exercitat dreptul.

Acolo, in acea sedinta comuna, s-a petrecut o ilegalitate. A cerut Dragnea vreo ancheta, a organizat vreo comisie de cercetare pentru a stabili adevarul si a repara onoarea Parlamentului? Nici gand. Bine ca au iesit ai nostri!

Moment istoric, Liviu Dragnea, presedintele PSD, voteaza motiunea de cenzura impotriva propriului guvern - Foto: Hepta.ro

Uniunea Europeana se bucura de o incredere dubla in comparatie cu Parlamentul din partea cetatenilor Romaniei

Acesta e respectul pe care liderul celui mai mare partid politic il acorda forului legislativ. Pentru el, Parlamentul nu e decat un instrument pe care-l foloseste pentru a-si atinge scopul, iar scopul lui mi se pare a fi unul uman de meschin - acela de a scapa de dosare.

Ca sa va faceti o idee, conform ultimului barometru de opinie publicat de Comisia Europeana la inceputul acestei luni, increderea romanilor in Uniunea Europeana a crescut cu cinci procente in ultimul an, ajungand la 57%, iar increderea in Parlamentul Romaniei a ajuns la 27%, adica e mai mica de jumatate din sustinerea publica de care se bucura UE.

In opinia mea, aceste cifre au fost influentate in mod direct de comportamentul lui Liviu Dragnea si actiunile PSD-ALDE.

Acest sondaj mai arata ceva, faptul ca singura noastra speranta a ramas la Bruxelles, dar despre acest subiect nu va asteptati sa vorbeasca Liviu Dragnea, politicianul nevinovat, incoltit de inamici, care vor sa-l blocheze in incercarea lui de a aduce la viata programul de guvernare al PSD, la virgula.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....