Liviu Dragnea va fi judecat în continuare de Tribunalul București pentru vizita în SUA. Cererea de strămutare a fostului lider PSD, respinsă

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 16:23
3432 citiri
Liviu Dragnea va fi judecat în continuare de Tribunalul București pentru vizita în SUA. Cererea de strămutare a fostului lider PSD, respinsă

Dosarul vizitei în SUA a lui Liviu Dragnea rămâne să se judece la Tribunalul București, după ce Curtea de Apel a respins cererea de strămutare formulată de fostul lider PSD.

„Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Dragnea Liviu Nicolae, de strămutare a cauzei care face obiectul dosarului nr. 14451/3/2021, aflat pe rolul Tribunalului București(…). Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 04.11.2021”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel București CAB.

Judecătorul Aurel Găitan de la CAB a anunțat, luni după-amiază, că se va pronunța pe data de 4 noiembrie cu privire la cererea de strămutare formulată de Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD voia să repete figura care i-a adus eliberarea înainte de termen când, pentru aceleași motive, a solicitat strămutarea dosarului de liberare condiționată. Atunci, Liviu Dragnea a obținut câștig de cauză la CAB, decizia TB a fost desființată, iar procesul a ajuns la Tribunalul Giurgiu, unde magistrații l-au eliberat.

El a susținut atunci – iar judecătorii de la CAB i-au dat dreptate – că magistrații de la Tribunalul București n-ar fi imparțiali, deoarece în 2017 au semnat o petiție împotriva modificării Legilor Justiției, pe vremea când Dragnea era șeful partidului aflat la guvernare, iar artizanul modificărilor era Tudorel Toader (ministru al Justiției din partea ALDE).

Acum, Liviu Dragnea cerea strămutarea Dosarului vizitei în SUA pe aceleași considerente.

Acuzațiile DNA pentru vizita lui Dragnea în SUA

„În perioada ianuarie 2017 - mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, constând în:

  • Asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, din perioada 17 - 21 ianuarie 2017, desfăşurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obţinut prin intermediul unui om politic şi de afaceri american, vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial de Inaugurare.
  • Asigurarea, cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby şi consultanţă politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte.

„Banii respectivi ar fi fost plătiţi, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice şi conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalţi doi oameni de afaceri)”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie arată că Liviu Dragnea a mai acceptat de la acelaşi om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai - iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalţi oficiali din SUA.

În acest context, Dragnea ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influenţa reală pe care o avea faţă de prim-ministrul şi alţi membri ai Guvernului României, promiţându-i că îi va determina pe aceştia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar şi al intelligence, pe care respectivul le avea în România.

Citeste si:
Cine este bărbatul care a aruncat cu cerneală în George Simion. A fost reținut de jandarmi alături de soție și dus la audieri
Cine este bărbatul care a aruncat cu cerneală în George Simion. A fost reținut de jandarmi alături de soție și dus la audieri
Bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion la Iași este cercetat penal. "Bărbatul bănuit că ar fi aruncat cu substanţă lichidă de culoare albastră asupra altei persoane a...
Argeș: Adolescentă incendiată, după ce s-a aruncat asupra ei combustibil aprins dintr-o mașină
Argeș: Adolescentă incendiată, după ce s-a aruncat asupra ei combustibil aprins dintr-o mașină
O fată în vârstă de 13 ani a fost rănită, duminică, 23 ianuarie, după ce un recipient cu lichid inflamabil aprins a fost aruncat dintr-un autoturism, în localitatea argeşeană Priboieni....