Liviu Dragnea: Codul Muncii este facut pe genunchi, la o presiune foarte mare

Duminica, 06 Martie 2011, ora 08:21
2257 citiri
Liviu Dragnea: Codul Muncii este facut pe genunchi, la o presiune foarte mare

Daca motiunea de cenzura care va fi initiata dupa angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Muncii nu va intruni voturile pentru a fi adoptata, PSD va folosi toate mijloacele necesare pentru a bloca acest proiect, a declarat pentru Ziare.com secretarul general al social democratilor Liviu Dragnea.

"Daca motiunea de cenzura nu va primi voturile necesare, o sa utilizam toate mijloacele pe care le avem la dispozitie pentru ca, in viziunea noastra, Codul Muncii este 'Legea sclaviei'.

Nu putem sa fim de acord cu acest Cod al Muncii, pentru ca in varianta Boc - Botis - PD-L are alte obiective. Primul obiectiv este sa destructureze sindicatele, sa distruga notiunea de sindicat. Doi: nu da niciun fel de stabilitate unui simplu angajat. Trei: da posibilitatea politicului sa intervina atunci cand doreste", a precizat Dragnea.

Kelemen Hunor: Nu vor fi defectiuni la motiunea de cenzura pe Codul Muncii

Social democratul este de parere ca acest Cod al Muncii este facut in urma unei presiuni foarte mari si a precizat ca in momentul in care PSD va veni la guvernare il va schimba.

"Este un Cod al Muncii facut pe genunchi la o presiune foarte mare. Nu stim de unde, sau ma rog banuim, si nu este in regula. Si facem tot posibilul sa il blocam. Oricum, noi cand vom veni la guvernare, il vom schimba", a subliniat Dragnea pentru Ziare.com.

Un deputat UDMR sustine ca modificarile la Codul Muncii au fost cerute de FMI

Potrivit secretarului general al PSD, prevederile Codului Muncii permit angajatorilor sa angajeze lucratori doar pentru perioade de proba.

Raluca Turcan: Opozitia se opune Codului Muncii ca sa provoace tensiuni sociale

"Actualul Cod al Muncii nu oprea niciun angajator sa aiba o politica manageriala care sa fie bazata pe competenta din interiorul institutiei sau intreprinderii, sa stimuleze angajatul.

Acum exista posibilitatea, prin prevederile noului Cod al Muncii ca oameni de rea credinta sa angajeze lucratori in perioada de proba si sa ii tina in niste posturi numai o perioada de proba. Il tine pe unul trei luni, apoi vine altul si asa mai departe.

Pai ce facem cu oamenii astia? Uitati-va ca sunt oameni care ajung la 60 de ani si care din cauza Legii pensiilor nu mai stiu ce sa faca. S-a inchis fabrica si el nu poate sa iasa anticipat si sta doi-trei ani de zile ca sa manance ce?", a conchis Liviu Dragnea.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Codul Muncii motiune, #amendamente Codul Muncii, #Dragnea Codul Muncii , #PSD