Liviu Dragnea: Imi este foarte dor de Adrian Nastase!

Luni, 04 Februarie 2013, ora 23:35
6448 citiri
Liviu Dragnea: Imi este foarte dor de Adrian Nastase!
Foto: Realitatea TV

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a destainuit, luni seara, afirmand ca ii este foarte dor de Adrian Nastase, aflat la inchisoare.

"Ii simt lipsa, este un om de la care multi au de invatat arta politicii, intelepciunea. Ne-a lipsit mult in partid. Afectiv", s-a destainuit acesta, mentionand insa ca nu stie ce rol va avea Nastase in partid cand se va intoarce. In acest sens, probabil Adrian Nastase si Victor Ponta vor avea o discutie, a mai spus acesta la Realitatea TV.

Liviu Dragnea a avut cuvinte frumoase si la adresa lui Ilie Sarbu, pe care l-a catalogat: "un om extrem de serios, foarte diplomat, cu foarte multa intelepciune, experienta, rol important in a atenua foarte multe posibile conflicte", situatii care au fost destule mai ales in 2010.

Legat de Radu Mazare recunoaste insa ca "nu e un om foarte dedicat politicii", desi e "un primar foarte dedicat, cu influenta mare in Constanta".

"Nu cred ca sunt cel mai puternic om din PSD"

Cat despre actualul presedinte al partidului, Victor Ponta, Dragnea sustine ca, de cand acesta se afla in frunte, "PSD este profund schimbat, un partid care functioneaza corect, sanatos, unde deciziile nu se mai iau prin restaurant". De altfel, recunoaste ca "nu cred ca sunt cel mai puternic om din PSD, cel mai puternic e Victor Ponta".

Vicepremierul in Guvernul Ponta 2 admite ca "nu m-am gandit ca voi ajunge secretar general la PSD - a fost o conjuctura complicata, inclusiv evenimente familiale". Recunoaste ca a fost influentat la vremea aceea, in 2001, chiar de Adrian Nastase.

Intrebat de ce nu a candidat la sefia PSD, Liviu Dragnea, intrat in politica in '95, dupa ce pana atunci se ocupase cu afacerile, a explicat ca, dupa esecul lui Geoana, "asa am gandit atunci si am gandit bine, cred eu".

"Am simtit nevoia ca PSD sa faca un salt peste o generatie. Aveam 47 de ani, era o etapa fireasca (candidatura sa la sefia PSD - n.red.). Am simtit nevoia ca PSD, dupa ce am trecut prin aceasta pierdere, are nevoie de un salt, de un tanar, care dadea foarte bine la TV, iubit de presa, pe care il cunosteam de foarte mult timp".

"Nu eu l-am pus presedinte pe Victor Ponta"

De altfel, Liviu Dragnea admite ca s-a certat cu Victor Ponta de multe ori, "dar am gandit la fel". "Nu eu l-am pus presedinte!", afirma el.

"Acel salt s-a si vazut imediat dupa congres, PSD a crescut foarte mult in sondaje, ceea ce dovedeste ca e un presedinte de partid foarte bun si un premier foarte bun". Totusi, isi aminteste el, nu a crezut niciun moment ca discutia de la el de acasa intre patru ochi, inainte de congres cu vreo doua sapatamani, avea sa duca atat de departe. "Nu cred ca vreunul dintre noi credea ca ceea ce am desenat noi pe o hartie, pe masa, o sa ne iasa".

"Poate simt cel mai bine pulsul si ceea ce isi doreste fiecare organizatie judeteana", explica secretarul general din PSD, care sustine ca nu s-au facut niciun fel de jocuri in interiorul partidului care sa duca la victoria lui Ponta. "Am stiut atunci ca nu e nevoie sa se faca jocuri. I-am spus ca nu e nevoie sa faca niciun fel de promisiuni in partid", declara el.

"Sunt multumit ca relatia mea cu Victor Ponta s-a pastrat peste ani, am reusit sa ne aparam unul pe altul, sa tinem partidul", afirma Dragnea.

Cat despre pozitia in care il vede pe Ponta in partid in continuare, este, cu siguranta, vorba de Cotroceni. "E un om construit pentru asa ceva".

"E un om tanar, care a invatat sa conduca un partid si un guvern", e de parere Dragnea, mentionand ca "Victor Ponta mai are mult de spus".

Intrebat daca se vede la Palatul Victoria, pesedistul a replicat: "Nu cred ca o sa mai am chef sa fiu prim ministru la vremea aia", referindu-se la momentul in care premierul Ponta va fi probabil presedinte, respectiv peste 10 ani, dupa cum a declarat el la Realitatea TV. A rvenit ulterior mentionand ca "imi doresc ca Victor Ponta sa fie presedinte al Romaniei cand va dori el". De altfel, la anul e randul lui Crin Antonescu la Cotroceni, a afirmat Dragnea.

Se planuia aducerea a 150.000 de oameni la Bucuresti, dupa esecul lui Geoana, in 2009

In ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, Liviu Dragnea a tinut sa mentioneze ca i-a fost alaturi pana la final, in niciun caz nu a fost vorba de tradare: "Am avut o intelegere clara cu Mircea Geoana si am fost alaturi de el pana ce a pierdut alegerile. Am stat mai mult la Bucuresti decat acasa, cativa ani".

Acesta a povestit si despre o intalnire pe care el a avut-o in decembrie 2009 cu Ion Iliescu, Adrian Nastase, Mircea Geoana si Hrebenciuc, la 24 de ore de la invingerea lui Geoana, in cadrul careia s-a discutat aducerea a 150.000 de oameni la Bucuresti, care sa ceara contestarea alegerilor la CCR. In cele din urma s-a decis ca asa ceva nu trebuie sa se intample, fiind prea periculos.

"Lucrurile puteau scapa de sub control". Insa "era sfarsietor sentimentul". "Era o frustrare uriasa in partid. Se culcasera cu Geoana presedinte, s-au trezit cu Basescu", isi aminteste Dragnea.

Insa ruptura nu a fost atunci, isi aminteste el, ci dupa aceea. Desi stabilisera sa aiba o intalnire dupa Sarbatori, Mircea Geoana a auzit despre o intalnire pusa la cale de Constantin Nita si a mers, fara a-l consulta, alaturi de vreo 35 de presedinti de organizatii la Brasov. "M-a deranjat", isi aminteste Liviu Dragnea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liviu Dragnea Victor POnta, #Liviu Dragnea premier, #Liviu Dragnea sefie PSDm Liviu Dragnea, #Liviu Dragnea Adrian Nastase , #PSD