Liviu Dragnea: Ion Iliescu are o functie unica- de Ion Iliescu

Joi, 18 Februarie 2010, ora 20:45
2937 citiri
Liviu Dragnea: Ion Iliescu are o functie unica- de Ion Iliescu
Foto: Antena 3

Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat, joi, ca spera ca presedintele de onoare Ion Iliescu sa se razgandeasca in ceea ce priveste renuntarea la toate functiile pe care le detine in cadrul partidului.

"Nu se pune problema de a fi imbunat domnul Ion Iliescu. L-am rugat sa se gandeasca cu mai multa intelepciune la decizia dumnealui, pentru ca partidul sa ramana unit si puternic. Eu am inteles decizia si bine a facut ca a pus presiune pe Congres. Va ramane in continuare un om extrem de important in partid. Domnul Ion Iliescu are o functie unica: are functia de Ion Iliescu", a declarat Dragnea, care spera ca hotararea de a se depune candidaturi unice sa fieapreciata de presedintele de onoare.

Secretarul social democrat a precizat ca, pana acum, nu au depus decat cinci candidati dosarul pentru functia de presedinte al partidului.

"Toata echipa lucreaza la organizarea Congresului. Pana acum sunt 4-5 candidaturi pentru functia de presedinte. A mai fost o doamna ieri(n.rd-mierucir), primarul de la Amara, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Vitor Ponta. Din cate stiu, nu a ajuns dosarul domnului Mazare la Secretariatul General", a precizat Dragnea, care a anunta ca si-a depus si el dosarul pentru functia de secretar general.

Liviu Dragnea a precizat ca aspirantii la functia de presedinte de partid nu pot depune un dosar care sa contina mai multe persoane, iar candidatura se face doar in nume propriu.

Nastase le cere lui Geoana si Dragnea sa respecte Statutul PSD

"Depunerile de candidaturi sunt individuale. Fiecare om trebuie sa scrie cu manuta lui pentru ce functie candideaza. Termenul de ora 16.00 ramane stabilit la Secretariatul General. Mai este si maine(n.red-vineri) un Comitet Exceutiv. Poate maine va fi un izvor de intelepciune colectiva. (...)

Nu pot depune dosare de candidatura decat pentru functiile prevazute in statut. Daca cineva vrea sa isi depuna pentru o functie care nu exista si ar putea sa nu existe nici sambata, nu are decat sa o faca", a adaugat Dragnea.

Cristian Diaconescu si-a depus candidatura

Liviu Dragnea a explicat, totodata, ca cei care doresc sa depuna candidaturile in Congresul de sambata o pot face, atat timp cat candidatura va fi acceptata si votata de membrii Congresului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Liviu Dragnea Congres, #Ion Iliescu functie PSD, #depunere candidatura , #PSD