Liviu Dragnea: Ma gandesc serios sa depun plangere penala impotriva lui Liiceanu

Joi, 23 Martie 2017, ora 08:10
13979 citiri
Liviu Dragnea: Ma gandesc serios sa depun plangere penala impotriva lui Liiceanu

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, miercuri, ca se gandeste "serios" sa depuna plangere penala impotriva lui Gabriel Liiceanu pentru afirmatia la adresa sa, facuta de acesta in cadrul dezbaterilor din Comisia LIBE, referitoare la o presupusa dorinta de demitere a procurorului sef al DNA.

"Nu am luat decizia, dar ma gandesc serios sa depun plangere penala impotriva lui Gabriel Liiceanu", a spus Dragnea, miercuri seara, la Antena 3.

"Eu am foarte mari rezerve sa fac plangeri penale. I-am facut pana acum domnului procuror Papici si domnului Marian (Mircea Marian, n.red.), jurnalist celebru, care instiga la violenta niste oameni impotriva mea. Eu nu sunt reclamagiu de profesie, de asta spun: ma gandesc foarte serios. Poate omul a citit un text livrat de cineva", a adaugat Dragnea.

El a aratat ca Liiceanu a citat o declaratie falsa in Parlamentul European, pe care i-a atribuit-o.

"Nu aveti cum sa gasiti aceasta declaratie (...) Este un pic ca la Radio Erevan. Eu imi aduc aminte ca la un raspuns de acum doua saptamani am spus ca nu voi cere demisia doamnei Kovesi dupa decizia CCR. Si am fost criticat de o parte a presei. Am spus ca nu este rostul meu. Obiectivele noastre nu sunt acelea de schimbare a sefilor Parchetelor. Am aflat cu stupoare si am crezut ca totusi in Romania poate aparea o limita a minciunii, a manipularii. Sa citezi o declaratie falsa in Parlamentul European mi se pare grav", a mai spus Dragnea.

El a mai aratat ca si Guvernul va trebui sa aiba o pozitie oficiala, pentru ca "o asemenea afirmatie grava trebuie combatuta foarte ferm".

Liderul PSD Liviu Dragnea i-a transmis, miercuri, presedintelui Comisiei LIBE din PE, Claude Moraes, o scrisoare in care mentioneaza faptul ca Gabriel Liiceanu a facut, intr-o dezbatere gazduita de acest for, o afirmatie falsa, prin care mistifica deliberat realitatea din Romania.

"Va scriu in legatura cu dezbaterea pe care ati gazduit-o recent, in data de 22 martie 2017, in cadrul Comisiei de Libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European, cu privire la democratia si sistemul de justitie din Romania. Ma vad nevoit sa va adresez aceasta scrisoare intrucat unul dintre invitatii la dezbatere, domnul Gabriel Liiceanu, a facut in discursul sau urmatoarea afirmatie la adresa mea: 'iata declaratia explicita a sefului PSD, rostita la un post de televiziune saptamana trecuta: Trebuie sa ne concentram pe demiterea procurorului sef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi'", se arata in scrisoarea citata.

Dragnea sustine ca aceasta afirmatie a lui Gabriel Liiceanu este "falsa in totalitate si nu reflecta in niciun fel realitatea din Romania".

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....