Liviu Dragnea nici usturoi n-a mancat...

Marti, 11 Iulie 2017, ora 18:44
5301 citiri
Liviu Dragnea nici usturoi n-a mancat...

O avalansa de stiri rostogolita in ultima vreme in spatiul public il acuza pe liderul PSD ca ar avea proprietati si afaceri in Brazilia, ca numele lui e amestecat in licitatiile societatii teleormanene TelDrum, ca detine in tara averi nejustificate pentru un simplu bugetar si inca multe altele.

Nu voi intra in detalii. Au intrat altii mai informati ca mine, au comentat in fel si chip, cu fotocopii dupa acte, cu adrese de locatii, cu nume de persoane, cu tot ce vreti.

Observ ca, spre deosebire de alte stiri publicate "pe surse" si prezentate la modul general, de randul acesta afirmatiile sunt precise, la obiect, "la virgula", cum ii place domnului Dragnea sa se exprime.

Sunt indicate locatii braziliene, numele celor care au tranzactionat proprietati, modul cum s-ar intinde mana lunga a caracatitei TelDrum, cum o teleghideaza jupanul partidului, cum a obtinut fiul jupanului subventii din fonduri europene, pentru afacerea sa cu porcine.

La toate acestea, care te impresioneaza prin precizia datelor, prin minutiozitatea detaliilor si prin pedanterie, liderul PSD raspunde sec si la modul general:

"Nu am nicio afacere in Brazilia, nu am nicio afacere in nicio alta tara". Sau: "E o legenda care circula de foarte multi ani. Daca dumneavoastra sau altii imi gasiti acolo proprietati, va promit ca le donez".

Dl Dragnea recunoaste ca a calatorit de cel putin 11 (unsprezece) ori in acea tara sudamericana, dar a facut-o numai in calitate de turist si ca pescar amator.

Ne ia de prosti? Poate cineva crede ca exista un bugetar trasnit care, dezgustat de lacul Snagov si de balta Movilita, porneste teleleu cu transatlanticul, ca sa traga la undita in Amazoane?

In opinia mea, dl Dragnea nu ne spune adevarul. Iar daca nu-l spune, inseamna ca il ascunde si daca-l ascunde, ma intreb firesc: de ce?

Intrebarea il pune in incurcatura pe insusi liderul PSD, care ne ofera o explicatie cel putin halucitanta: "Totul pleaca de la Soros, de la raul pe care vrea sa-l faca in aceasta tara si nu numai in aceasta tara. (...) E o certitudine ca e o chestiune foarte organizata".

Curat hodoronc-tronc. Cred ca dl Dragnea nu stie exact despre cine vorbeste. George Soros este un magnat american, de origine evreiasca, nascut in Ungaria si supravietuitor al holocaustului evreilor din Ungaria.

Prin fundatiile pe care le-a infiintat in ultimele decenii, incearca sa aduca o contributie la ameliorarea dezastrului umanitar la care asistam prin razboaie, prin dizlocarea unor populatii si prin migratia celor loviti de dezastre.

Nu vreau sa-i aduc omagii in cele de fata. Este critictat de multi, laudat de altii si ar fi greu sa afli unde e adevarul, poate cam pe la mijloc. Dar un lucru e sigur: punand in joc numele acestei personalitati pe care probabil ca nici n-o cunoaste, dl Dragnea incepe sa apeleze la ultimele arme pe care le incerca si Ceausescu, atunci cand acuza "agenturile capitaliste" care vor sa dezmembreze si sa distruga Romania.

Insusi faptul ca a inceput sa arbordeze limbajul specific al conducatorilor care simt ca le fuge pamantul de sub picioare demonstreaza ca este cuprins de frica. Este frica acelor lideri care simt ca sfarsitul li se apropie si se agata chiar si de un pai, ca sa nu iasa la lumina adevarul despre ei.

Nu stiu care este acel adevar, dar stiu ca jupanul il ascunde si nu spune credibil ce tot cauta el prin Brazilia, ce-i cu zecile de licitatii castigate in serie de TelDrum sau cum se face ca fiul sau obtine milioane de euro din fonduri europene pentru afacerea sa si zeci, sute, mii de alti romani nu obtin nimic pentru afacerile lor.

Asa stand lucrurile, cred ca nu mai prezinta interes faptul ca dl Dragnea are sau nu are afaceri in Brazilia.

Nici argumentul cu pescuitul nu mai conteaza si nici chiar faptul desuet ca, in voiajurile sale braziliene, s-a insotit cu recent condamnatul la 4 ani cu suspendare Radu Mazare, fostul primar al Constantei.

Pentru mine, conteaza numai faptul ca nu exista fum fara foc. Adica exista un motiv real si major pentru care dl Dragnea dezminte cu atata inversunare acuzatiile investigatorilor, cu argumentul stupid ca-l urmareste tocmai din America magnatul Soros, ca sa ne distruga noua tarisoara. Si sustine ca nu rezista ciudatelor sale hobby: pescuitul si turismul.

Poate ca, daca nu era insusi Dragnea presedinte al Camerei Deputatilor, s-ar fi trezit Parlamentul sa faca o comisie pentru investigarea faptelor si argumentelor care il incrimineaza. Ar fi fost incomparabil mai utila decat cea privind evenimentele uitate din 2009.

Daca o face, inseamna ca avem un Parlament responsabil, constient ca toti suntem egali in fata legii. Daca n-o face, inseamna ca se multumeste cu argumentul ca liderul PSD nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.

Citeste si:
Klaus Iohannis a aprobat legea care modifică definiția „dispozitivului militar”. Cum este descrisă acum o „dronă” în România
Klaus Iohannis a aprobat legea care modifică definiția „dispozitivului militar”. Cum este descrisă acum o „dronă” în România
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 6 decembrie, legea pentru modificarea şi completarea Legii 122/2011 privind regimul armelor, dispozitivelor militare şi muniţiilor deţinute de...
Cum a început povestea de dragoste dintre Liviu Dragnea și Irina Tănase. La ce minister a fost angajată tânăra de 20 de ani
Cum a început povestea de dragoste dintre Liviu Dragnea și Irina Tănase. La ce minister a fost angajată tânăra de 20 de ani
Relația sentimentală dintre Liviu Dragnea (59 de ani) și iubita cu 30 de ani mai tânără, Irina Tănase, traversează o criză fără precedent, după ce fostul politician a plecat de-acasă...