Liviu Dragnea nu va avea nicio mila in ce priveste distrugerea Justitiei. Cum poate fi oprit?

Vineri, 19 Ianuarie 2018, ora 19:14
12776 citiri
Liviu Dragnea nu va avea nicio mila in ce priveste distrugerea Justitiei. Cum poate fi oprit?

Va urma o perioada tulbure pentru Romania. Ceea ce s-a intamplat in decembrie, in Comisia Iordache, exista sanse sa se extinda la nivelul intregii tari.

Liviu Dragnea nu mai are nimic de pierdut si i-a atras in acelasi tip de rationament pe multi reprezentanti ai PSD.

Astazi este clar, Mihai Tudose a fost parasit de aliatii sai in ultimul Comitet Executiv National, fiind obligat sa demisioneze.

Pentru a scapa de o noua condamnare, Liviu Dragnea e dispus sa sacrifice toate interesele si obiectivele Romaniei. Presedintele PSD stie ca daca nu castiga partida impotriva Justitiei in acest an, totul e pierdut.

Zbaterile finale ale PSD vor provoca multe victime si multa suferinta

Nimeni din PSD nu se mai gandeste la viitor, cei mai multi dintre lideri, fiind acuzati de coruptie si avand dosare pe rol, sunt interesati exclusiv de rezolvarea provocarilor penale cu care se confrunta.

Vestea buna e ca, in aceasta viata, multi dintre cei care au prins trecerea de la comunism la "democratia originala" instituita de Ion Iliescu, cu sprijinul Moscovei, pot asista la disparitia PSD, urmasul Partidului Comunist.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a iesit de la Palatul Cotroceni, convins ca Viorica Dancila va fi desemnata de catre presedinte pentru pozitia de prim-ministru, foto Hepta.ro

Vestea rea: e un drum lung pana in acel punct, iar zbaterile de final ale acestei "cangrene politice" vor produce multe victime si multa suferinta.

Din pacate, criza politica va duce si la probleme economice, iar PSD s-a dovedit incapabil sa guverneze daca privim experienta din primul an.

Vin efectele salarizarii unice

Noul prim-ministru Viorica Dancila nu-i va iesi din cuvant lui Liviu Dragnea, cel putin in primele 100 de zile, dar aceasta obedienta o va plati prin lipsa de autoritate la nivelul Executivului si prin aparitia disfunctionalitatilor care vor fi sanctionate prin reactii ale opiniei publice.

Doamna Viorica Dancila isi incepe slujba cu un mare handicap, PSD fiind perceput ca un partid care a dat gres, ii va fi greu sa se bucure de sustinerea opiniei publice.

Sa reamintim faptul ca in acest an trebuie sa-si faca efectele legea salarizarii unice, iar veniturile angajatilor din domeniul sanatatii si cel al educatiei ar trebui sa creasca. Aceasta va fi un mare examen pentru Executiv, care va trebui sa gaseasca solutii pentru "a livra" ce a promis in campania electorala.

Singurele ziduri de aparare vor fi cele reprezentante de opinia publica si de Curtea Constitutionala

In opinia mea, Mihai Tudose nu propusese intamplator reducerea numarului de ministere, decizie ce ar fi insemnat o restructurare masiva a aparatului de stat si salvarea unei importante sume de bani. Liviu Dragnea s-a opus pentru ca ar fi fost nevoit sa-si reduca "armata de angajati credinciosi", fiindu-i teama ca va pierde o parte din controlul Executivului.

In opinia mea, aceasta lipsa de credibilitate a guvernului la nivelul societatii, va duce, in cel mai bun caz, la o stagnare economica. Dar pentru PSD si pentru Liviu Dragnea asta conteaza mai putin. Asaltul asupra sistemului de justitie va fi rapid si total, singurele ziduri de aparare vor fi cele reprezentate de manifestarile opiniei publice si de deciziile CCR.

Reactia de ieri a Consiliului Europei vizavi de modificarile Legilor Justitiei si de incercarile de stopare a luptei impotriva coruptiei e un semn ca institutiile internationale si partenerii Romaniei se vor implica, incercand sa limiteze pagubele. Dar, va fi suficient?

Opozitia trebuie sa-si uneasca fortele si sa gaseasca solutii pentru a crea fisuri in actuala majoritate parlamentara

Urmeaza o perioada neagra pentru Romania si ar fi bine ca presedintele Klaus Iohannis sa detina o strategie pentru a stopa atacul declansat de Liviu Dragnea.

In opinia mea, punctul slab al PSD se afla in Parlament. Impreuna cu ALDE, social-democratii au un plus de 14 voturi peste jumatate, cu conditia ca UDMR sa renunte la sustinerea tacita a coalitiei aflata la putere.

Nu cred ca Tariceanu il va parasi pe Liviu Dragnea, dar seful PSD poate pierde, in anumite conditii, voturi din propriul partid pe fondul tensiunilor din Executiv.

PNL si USR trebuie sa-si uneasca fortele si sa gaseasca solutii pentru a crea volatilitate in actuala majoritate, iar primul pas, in opinia mea, e realizarea unei aliante politice parlamentare intre cele doua partide si inceperea discutiilor exploratorii cu UDMR, in primul rand, pentru a incerca stopare obtinerii votului in Parlament al Guvernului Dancila.

In al doilea rand, crearea unei platforme politice anti Liviu Dragnea si a acolitilor sai poate atrage parlamentari nemultumiti din ALDE si PSD.

Social democratii nu trebuie scosi de la guvernare, dar trebuie sa aiba un sprijin politic conditionat

Chiar in situatia in care nu vor avea succes s-o blocheze pe protejata lui Dragnea, noua platforma poate crea o majoritate care sa treaca o motiune de cenzura impotriva noului guvern PSD in sesiunea parlamentara care incepe in februarie.

In opinia mea, PSD nu trebuie scos de la guvernarea, dar sprijinul politic pentru un executiv social-democrat trebuie sa fie unul minoritar, astfel incat Liviu Dragnea sa piarda influenta politica.

Pentru a ajunge aici, e nevoie de o actiune coordonata atat intre PNL si USR, dar si implicarea, in limitele constitutionale, a presedintelui Klaus Iohannis care e singurul lider politic din Romania ce poate crea un front politic impotriva lui Liviu Dragnea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Dragnea Tariceanu justitie, #Dragnea Dancila guvern, #Dragnea PSD criza, #Dragnea legea salarizarii , #PSD