Liviu Dragnea (PSD): Nu va fi Congres (Video)

Joi, 04 Decembrie 2008, ora 10:46
1987 citiri
Liviu Dragnea (PSD): Nu va fi Congres (Video)

Nu va fi convocat un congres extraordinar in partid, potrivit social-democratului Liviu Dragnea, pozitie sustinuta si de Titus Corlatean, care a adaugat ca un congres "ar diminua capacitatea de negociere".

"Urmeaza sa se decida componenta echipelor de negociere si sa fie conturate punctele esentiale ale programului si calendarul discutiilor de negociere, precum si cu care partid se vor incepe aceste negocieri. Nu cred ca azi vor fi negocieri", a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea sustine ca declaratiile politicienilor din ultimele zile sunt doar "pareri personale" si ca toate partidele iau in calcul varianta ramanerii in opozitie.

"Cred ca toate partidele iau in calcul varianta ramanerii in opozitie. Daca toti ies cu declaratii au impresia ca avem puncte comune, insa la masa de negociere poti afla ca diferentele sunt mult prea mari. Orice varianta este posibilia, si majoritatea si ramanerea in opozitie. Guvernarea nu e o joaca, va fi un an extrem de greu nimeni nu poate sa spuna cat de greu va fi. Este importanta si calitatea celor care merg in guvern", a adaugat Dragnea.

Dragnea a declarat ca "respinge categoric varianta unui congres extraordinar in partid" si ca toate partidele au misiunea de a forma un guvern, iar discutiile despre un congres se pot purta doar dupa formarea guvernului.

"Nu exista curente divergente in partid. La aceasta ora in partide sunt pareri personale. Nu se poate cere membrilor unui partid sa existe o optiune unitara privitor la guvernare. Ambele partide au sperat ca va fi o diferenta foarte mare intre partide la vot. Cetatenii au decis ca va trebui sa ne intelegem.

In PSD opinia majoritara va fi luata dupa ce se formeaza negocierile. Se pune totul in fata comitetului executiv si se va spune daca mergem pe o varianta sau alta. Data la care va avea loc comitetul executiv va fi stabilita in functie de calendarul negocierilor", a precizat Dragnea.

Opozitia, cea mai buna solutie

Si Marian Vanghelie este de parere ca opozitia ar fi cea mai buna solutie in cazul in care PSD nu reuseste sa intre la guvernare.

"Este foarte important sa intram cu programul nostru de guvernare, cel pe care ni l-am propus. Daca nu reusim aasta, cea mai buna solutie este sa ramanem in opozitie. Am vazut forate multi colegi ai mei ieri la sedinta (nu am ajuns la sedinta respectiva) care dau tot felul de declaratii. Eu insa nu cred ca trebuie sa incercam sa ajungem in fel si chip la guvernare. La guvernare nu se intra decat intr-o anumita formula. Daca ne ducem acolo ca sa dezamagim oamenii nu are rost sa ne ducem", a declarat primarul sectorului 5.

Vanghelie a adaugat ca un obiectiv important pentru PSD este castigarea prezidentialelor si ca unii membri ai partidului care au vorbit despre convocarea unui congres nu ar trebui sa se pronunte.

"Trebuie sa castigam prezidentialele si sa ne batem in continuare cu Traian Basescu si cu PD-L. Am vazut si cativa colegi care ar trebui sa raspunda in fata partidului. Unii dintre ei nu au calitatea de a vorbi despre un congres", a precizat Vanghelie.

Propunerea unui congres slabeste capacitatea PSD de negociere

Potrivit lui Titus Corlatean, nu este necesara convocarea unui congres extraordinar "decat in conditiile in care actuala conducere nu duce PSD la guvernare". El a adaugat ca "propunerea unui congres risca sa diminueze capacitatea de negociere a partidului".

"Nu este necesara convocarea unui congres extraordinar. Daca actuala conducere nu duce PSD la guvernare se depune mandatul, dar momentan suntem in negocieri si nu este nececesar sa pui la indoiala capacitatea de negociere a partidului prin propunerea unui congres", a declarat Corlatean.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Liviu Dragnea, #nu va fi , #PSD