Liviu Dragnea reales lider la un nou Congres!

Luni, 19 Februarie 2018, ora 21:00
5505 citiri
Liviu Dragnea reales lider la un nou Congres!

Nu este o gluma. Parafrazez anume lozinca de acum aproape trei decenii, cu care Nicolae Ceausescu, aflat pe atunci in caderea libera, asa cum in opinia mea este si Liviu Dragnea astazi, isi facea reconfirmarea in partidul care ii adusese candva succesul si care tocmai ii aducea pieirea: "Ceausescu reales la al XIV-lea Congres!".

In mod ciudat, observ unele concordante intre momentul "Ceausescu" de atunci si momentul "Dragnea" de acum. Numitorul lor comun priveste fara indoiala setea de putere, sacrificarea interesului national pentru salvarea celui propriu, retorica mincinoasa, interpretarea pro domo a datelor statistice, manipularea electoratului.

Punctez, reamintind proverbul frantuzesc, care spune "tel maitre, tel valet", sau mai pe romaneste, "cum e turcul, e si pistolul".

1. Calul de bataie al lui Ceausescu in 1989 era o modesta crestere de salarii pe care tocmai o operase. Calcul de bataie a lui Dragnea este o spectaculoasa crestere de salarii, devenita din ce in ce mai modesta, dupa ce cu o mana ne-a dat-o, iar cu alta tocmai ne-o ia, prin impozite.

2. Atat Ceausescu in 1989, cat si Dragnea in 2018 incearca sa induca ideea ca majorarea salariului inseamna lapte si miere, trecand cu vederrea faptul ca una este majorarea si alta puterea de cumparare, care scade dramatic.

3. In acel an '89, dicatorul era dispretuit de lumea euroatlantica si hulit de diaspora romana - atata cata era ea atunci. Dispretul pentru regimul Dragnea rezulta din scrisori deloc confortabile care sosesc la Bucuresti ba de la Washington, ba de la Bruxelles, ba dinspre altii, mai dihai decat noi.

4. Raspunsul sec al Romaniei de atunci era: suntem stat suveran si nu permitem sa va amestecati voi in treburile noastre interne. Raspunsul de acum este la fel de badaranesc.

5. In toata perioada comunista, justitia era oficial controlata de partidul-stat. Partidul-majoritar de acum tocmai face eforturi sa si-o subordoneze.

6. Atunci, nu putea fi vorba de un stat de drept in Romania. Acum, ofensiva contra statului de drept se vede cu ochiul liber.

7. Nimeni nu indraznea atunci sa ia hotarari in problemele vitale ale tarii, pana nu se pronunta "iubitul fiu" al poporului. Vi se pare astazi ca indrazneste cineva sa se pronunte, pana nu se pozitioneaza "Daddy"?

8. Ca sa fie ales in fruntea partidului (iar apoi in fruntea statului), Ceausescu a fost desemnat ca unic candidat, obtinand astfel aproape 100% de voturi. Ca sa fie ales in fruntea partidului la alegerile trecute, Liviu Dragnea a eliminat orice cotracandidat, candidand singur si obtinand astfel quasi-unanimitatea.

9. Citat din Raportul la Congresul al XIV-lea al PCR: "Prin inestimabila sa contributie teoretica si practica la fundamentarea stiintifica si transpunerea in viata a Programului partidului, a planurilor si programelor de dezvoltare economico-sociala a patriei si edificare a societatii socialiste multilateral dezvoltate (...) a gandirii social-politice contemporane, cu teze, concepte, idei si orientari noi, profund originale (...) tovarasul Nicolae Ceausescu si-a atras inalta stima si nemarginita recunostinta a tuturor fiilor Romaniei socialiste, respectul si pretuirea popoarelor iubitoare de pace si progres de pe toate meridianele lumii".

10. Citat din declaratiile lui Liviu Dragnea: "Eu sunt singurul care cunoaste Programul de guvernare din scoarta in scoarta".

Exista totusi o diferenta majora intre presedintele statului de atunci si seful coalitiei majoritare de acum. Ceausescu acaparase puterea, dispunea de bunurile statului, ocupa locuinte de protocol, folosea domeniile de vanatoare, calatorea pe veresie, dar era sarac. Nimeni nu putea insinua ca s-ar fi improprietarit cu ceva. Ideea de coruptie nu exista pentru el.

Astazi coruptia este generalizata, iar ochii tuturor sunt atintiti spre Dragnea. Nu vorbesc de procesul unde a fost condamnat. Vorbesc de alte cazuri, unde este inculpat, acuzat, invinuit, banuit si unde beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Pe buna dreptate intreba deunazi un postator: cate prezumtii poti avea deodata?

Caci dl Dragnea este vinovat si condamnat definitiv intr-o singura cauza, dar prezumat ca nevinovat in multe. Brazilia nu va spune nimic? Dar lacul Belina? Dar afacerea TelDrum? Dar cealalta, TelPorc? Dar finantarile externe de milioane de euro pentru aceasta din urma? Dar presupusele palate din Teleorman? Dar luxurianta locatie din Bucuresti? Dar...? Dar...? Dar...?

Ca dl Dragnea vrea sa-si spele pacatele realegandu-se la un nou Congres, asta pentru mine e clar. Si are sanse sa reuseasca. Cine s-ar opune? Obedientele Olguta, Firea, Shhaideh, Plumb sau mai recenta Dancila? Credinciosii Codrin Stefanescu, Oprisan sau Ecaterina Andronescu? Cei trei exclusi de la Iasi care nu mai au drept de vot? Dizidentul Catalin Ivan, care nu mai are acces la sediul Partidului? Nicolae Badalau, care a inceput sa sufle in iaurt, explicand ca el nu mai candideaza la nicio functie?

Pe scurt, partidul scartaie din incheieturi, dar nu misca nimeni in front. Iar daca incearca sa miste vreunul circula zvonul ca nu va ajunge el la Congres, pana nu-i va ura dl Dragnea urarea lui Ivan, cel din Creanga: pasol na turbinca!

Eveniment Quarterly Report

Guvernul îi obligă pe operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România. Ciolacu: „Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor”
Guvernul îi obligă pe operatorii de jocuri de noroc să aibă sediul fiscal în România. Ciolacu: „Nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat, la începutul şedinţei de luni, 2 octombrie, a guvernului, că Executivul va adopta joi ordonanţa de urgenţă prin care toţi operatorii să fie...
Explicația lui Mircea Geoană pentru scepticismul generalizat: ”Nu e legat de capacitatea noastră de a scrie strategii”
Explicația lui Mircea Geoană pentru scepticismul generalizat: ”Nu e legat de capacitatea noastră de a scrie strategii”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a susținut luni, 2 octombrie, un discurs la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești....
#Congres PSD, #Liviu Dragnea reales, #Congres realegere Dragnea, #Congres PSD martie 2018 , #PSD