Liviu Voinea, propunerea PSD pentru functia de premier (Video)

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 18:41
9417 citiri
Liviu Voinea, propunerea PSD pentru functia de premier (Video)

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni seara, dupa a doua runda de consultari cu presedintele Klaus Iohannis, ca propunerea social-democratilor pentru functia de premier este Liviu Voinea.

"I-am prezentat dlui presedinte un pachet de obiective si de prioritati pe care viitorul premier trebuie sa-l indeplineasca, un pachet de masuri imediate.

Un guvern care sa respecte toate angajamentele generate de toate parteneriatele noastre strategice, un prim-ministru care sa asigure cresterea economica, asa cum a fost prognozata, de 4,1 la suta, care sa asigure stabilitatea macroeconomica si financiara, care sa garanteze ca in agricultura fermierii isi vor primi subventiile.

Ne-am gandit la domnul Liviu Voinea, care indeplineste atat criterii de integritate, cat si de expertiza. Azi am avut o discutie cu guvernatorul BNR, care m-a asigurat ca daca domnul Voinea va fi nominalizat, va avea tot sprijinul BNR.

Un premier care sa aiba un mandat foarte limitat, foarte clar si precis, care sa asigure ca cele doua runde de alegeri se vor desfasura in conditii corecte", a declarat Dragnea.

Iohannis, noi consultari cu partidele - LIVE

De asemenea, acesta a mentionat ca presedintele Klaus Iohannis i-a transmis ca propunerea este una "rezonabila", Voinea fiind o persoana pe care seful statului o cunoaste.

"Dl presedinte ne-a prezentat un set de obiective si principii pe care le sustine. Si le sustinem public si noi si le asumam. (...) Dl presedinte a spus ca este o propunere rezonabila, este un om pe care il cunoaste si care, in opinia lui, are o experienta in administratie.

A spus ca, dupa ce va avea a doua runda de intalniri cu toate partidele, va face propunerea pe care o considera dumnealui. PSD a anuntat in seara asta o propunere pe care si-o asuma politic si sper ca si colegii in coalitie sa sustina aceasta propunere, in care noi credem foarte mult.

(...) Este vorba despre o propunere pentru un prim-ministru tehnocrat, dar care sa fie sustinut de partide", a mai spus Liviu Dragnea.

Dragnea: Iohannis va face marti nominalizarea

Acesta sustine ca seful statului va face marti nominalizarea pentru functia de prim-ministru.

"Presedintele a spus ca nu crede ca varianta alegerilor anticipate poate sa fie pusa in practica rapid, (...) cu consecinte destul de rele. Si cea mai buna varianta ar fi un guvern e tehnocrati, si ca prim-ministru, si ca ministri. Cred ca maine va face si nominalizarea", a subliniat liderul PSD.

Presedintele social-democrat a mai afirmat ca Liviu Voinea "este o persoana cunoscuta si de cei din opozitie": "Sunt absolut convins ca am facut o propunere buna si eficienta si spera ca presedintele sa se aplece cu atentie asupra acestei propuneri".

In varsta de 40 de ani, Liviu Voinea este viceguvernator BNR si fost ministru al Bugetului in Guvernul Ponta 2.

Presedintele Klaus Iohannis a primit luni seara la Palatul Cotroceni delegatiile PSD si PNL, pentru a doua runda de discutii legate de formarea viitorului guvern.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...