Marea diversiune a PSD. Loviti de monarhism

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 19 Decembrie 2017, ora 06:54
16293 citiri
Marea diversiune a PSD. Loviti de monarhism

Mii de magistrati ai Romaniei au participat luni in fata instantelor la un protest mut, al disperarii, nu pentru bani, ci pentru ca actuala putere a luat cu asalt statul de drept si se pregateste sa transforme aceasta tara intr-una a infractorilor fara limite.

Procurori, politisti si judecatori au explicat publicului ce efecte dramatice asupra sigurantei fiecaruia dintre noi va avea modificarea legislatiei penale, si felul in care vom fi expusi cu totii unei uriase si cronice insecuritati, doar pentru ca mafiile sa scape de orice emotii.

Senatul a masacrat Legea ANI, scapand de sanctiuni parlamentari gasiti in conflict de interese.

Ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a primit critici atat de severe la intalnirea cu ambasadorii UE pe tema modificarilor legislative incat nici macar nu a dat vreun comunicat la finalul intalnirii. Ba suntem pe cale sa pierdem si competitia pentru un loc nepermanent in Consiliul de Securitate ONU.

Si ca sa ne luam gandul de la aceasta prabusire, de la faptul ca vom fi victime sigure ale hotilor, violatorilor, talharilor, criminalilor, PSD a lansat prin vocea lui Nicolae Badalau o diversiune grosiera pe care televiziunile de casa o propaga cu maxima voiosie: ce ar fi sa trecem la monarhie?

Diversiune acum, dar poate in perspectiva cu mult mai mult decat atat.

Potrivit art 152 din Constitutie, "dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii". Iar potrivit art 1 al 2 forma de guvernamant a statului roman este republica.

Deci, pentru a schimba forma de guvernamant nu e suficienta o revizuire a actualei Constitutii, trebuie o noua Constitutie. La drept vorbind, modificarile de arhitectura constitutionala pe care le-ar presupune trecerea la monarhie ar fi atat de profunde incat chiar ar justifica o noua Constitutie.

Eu cred ca PSD ar avea tot interesul sa se apuce de asa ceva, dar nu pentru ca ar fi lovit de convingeri monarhice profunde. Vorbim despre partidul care voia sa-l declare pe Rege persona non grata in 1994 pe vremea cand, da, monarhia putea reprezenta o varianta pentru Romania pentru ca Regele era in putere, iar casa Regala nu fusese capturata inca de anturajul lui Ion Iliescu (ca sa nu mentinonam si alte suspciuni rezonabile) prin Radu Duda.

Eu sunt convinsa ca deschiderea PSD fata de monarhie este acum deplina pentru ca Romania nu mai are Rege, dupa ce Mihai a murit, pincipele Nicolae a fost "lucrat" astfel incat s-a obtinut inalturarea lui din linia de succesiune, iar Casa Regala a devenit o anexa a PSD. Ce isi pot dori mai mult PSD - ALDE decat sa-l aiba un soi de presedinte pe viata pe Radu Duda?

Deci, da, acest tip de "monarhism" nu ma indoiesc ca e visul PSD.

Dar elaborarea unei noi Constitutii sub acest pretext ar fi un foarte bun motiv sa umble si la alte apecte din Constitutie, unele revizuibile, unele nu.

Ce mai prevede art 152? De exemplu, ca nu este revizuibila independenta justitiei. Dar o noua Constitutie poate sa nu o mai prevada, lansand-o in seama unei legi organice pe care vedem cum o poate modifica Puterea.

Dar nu numai limitele revizuirii pot fi astfel fortate. Chiar prevederi revizuibile care altfel ar fi respinse cu vehementa, pot fi trecute sub umbrela generoasei propuneri de revenire la monarhie. De exemplu, scoaterea procurorilor din randul magistratilor, modificarea inamovibilitatii judecatorilor sau cine stie ce alte enormitati in privinta imunitatilor, a echilibrelor puterilor in stat, tot ce incomodeaza PSD-ALDE.

Da-i pe mana PSD-ului croirea unei noi Constitutii si apoi nu te mira ca nici cu mintea n-ai gandit ce i-a trecut lui prin cap!

Va reamintesc ca a existat un proiect de modificare a Constitutiei, elaborat de marea comisie condusa de Crin Antonescu. Proiectul acela a fost facut tandari de CCR si fiind complet inept a fost abandonat. Dar in caz de noua Constitutie, proiectul nu mai este supus cenzurii CCR, cata e ea.

Asadar, PSD il someaza pe presedinte sa consulte poporul, ca sa-l mai arunce nitel in corzi, si apoi incepe sa stranga semnaturi, scoate 3 milioane profitand de emotie, face referendum pentru monarhie impreuna cu cel pentru familia traditionala, poporul zice da si, in baza votului, purcedem la o noua Constitutie cu toate minunatiile la care viseaza PSD si cu Duda in capul mesei.

Parlamentul desemneaza o comisie care sa elaboreze proiectul, un fel de comisie Iordache, sa zicem. Comisia Constitutionala pentru elaborarea proiectului actualei Constitutii, creata in 11 iunie 1990, condusa de Antonie Iorgovan si alcatuita din 23 de parlamentari si 5 experti, a avut nevoie de un an si jumatate de lucru. Dar vedem ca acum sunt batute toate recordurile de viteza. Apoi Parlamentul devine Constituanta si cu 2/3 din voturi adopta proiectul ce este supus apoi referendumului.

Si in tot acest timp suntem tinuti ocupati. Adica o situatie ideala pentru PSD. Iar daca ii iese, scapa si de grija alegerilor prezidentiale, reduta imposibila care, daca nu poate fi cucerita, trebuie distrusa.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...