Dosarul Referendumului: "Mortul" care l-a parat pe Liviu Dragnea traieste

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 20:15
5365 citiri
Dosarul Referendumului: "Mortul" care l-a parat pe Liviu Dragnea traieste
Foto: www.citynews.ro

Rechizitoriul DNA impotriva vicepremieului Liviu Dragnea are la baza sesizarea unei persoane care traieste. Romica Parpalea a fost presedinte ale filialei PSD din Bragadiru pana in 2012.

"Sa stie si domnul Dragnea, eu am facut plangerea penala si sunt in viata deocamdata. Nu imi este teama de el. Eu inca sper ca suntem intr-un stat democractic", a declarat Romica Parpalea pentru Gandul.

Liviu Dragnea a acuzat in repetate randuri ca dosarul instrumentat de procurorii DNA impotriva sa este bazat pe o plangere penala a unui teleormanean decedat in 1991.

Denuntatorul real a fost insa membru PSD si a plecat din partid inainte de referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, acuzand ca,in calitate de director al unei companii de stat din Alexandria, a suportat presiuni din partea colegilor de partid.

Liviu Dragnea declarase saptamana trecuta ca dosarul DNA "e pornit de la plangerea penala depusa de un mort, decedat in 1991. Probabil s-a trezit in 2012 si s-a dus inapoi".

Parpalea a descris modul cum s-a fraudat referendumul pentru demiterea presedintelui Basescu, prin mituirea reprezentantilor PDL si adaugarea de voturi din partea unor persoane care nu veau cum sa voteze.

"Oamenii mei din Bragadiru mi-au spus ca se pregateste fraudarea votului. Informatiile erau ca primarul de acolo i-a mituit pe membrii PDL din sectie ca sa plece.

Din 3500 de votanti, 3101 au fost la vot in conditiile in care 800 de persoane sunt plecate in strainatate, iar multi sunt martori ai lui Iehova care de principiu nu voteaza.

La nici o runda de alegeri nu au fost mai multi de 2000 si ceva de alegatori, acuma au fost 3100. Le-am spus sa adune probe, sa fotografieze. Dupa referendum, eu am fost cel care a depus denuntul la DNA", a povestit Parpalea.

Liviu Dragnea: Dosarul meu a pornit de la plangerea unui mort

Liviu Dragnea e acuzat ca a creat un sistem national de fraudare a votului, folosind cinci metode: falsificarea listei de alegatori din localitate, voturi in numele capsunarilor, voturi pe numele mortilor, fraude cu urna mobila si mituirea pedelistilor din sectiile de votare.

14.000 de utlizatori ai sistemului trimiteau rapoarte in timp real despre situatia votului, prin intermediul telefoanelor mobile. Acestia dadeau informatii inclusiv despre situatia voturilor de Da si Nu din urne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu dragnea referendum sesizare mort, #Dragnea sesizare teleormanean mort, #Dragnea DNA referendum pesedist , #PSD