Opera de trei parale a lui Liviu Dragnea: regionalizarea (Opinii)

Luni, 10 Iunie 2013, ora 20:15
1443 citiri
Opera de trei parale a lui Liviu Dragnea: regionalizarea (Opinii)

Felul cum s-au adunat alesii neamului ca sa bata apa-n piua, preocupati nu de painea noastra cea de toate zilele, de autostrazi si locuri de munca, ci de stema de pe steag, de homosexuali si de reimpartirea ciolanului pe regiuni, dovedeste ca, atunci cand ai ajuns in fruntea bucatelor, nu exista statisfactie mai mare, decat sa-i dai cu tifla celui care te-a adus acolo.

Caci nu pare deloc probabil sa mai fi mers cineva la vot, daca spuneai de la inceput ca nu promiti locuri de munca si autostrazi, dar te vei apuca sigur sa schimbi steagul si sa tai harta tarii cu foarfeca, pentru ca s-o imparti intre ai tai.

Praf in ochi

Deodata, domnului Dragnea i-a cazut fisa, a sesizat cum stau lucrurile si, observandu-se cu musca pe caciula, a inteles ca una promitea atunci si alta face acum. Ca urmare, a hotarat sa dreaga busuiocul si sa consulte, prin sondaj, poporul suveran.

Praf in ochi. Sondajul e ceva consultativ, ii lasi poporului suveran impresia ca s-a pronuntat, iar tu poti sa tii seama de raspunsul lui, daca iti convine, sau sa te poti face ca ploua, daca raspunsul ti se pune de-a curmezisul.

Oricum nu risti mare lucru, intrucat, de fapt intrebarea nu prea intereseaza pe nimeni, iar raspunul cu atat mai putin. Alt praf in ochi.

Poate si-a inchipuit cineva ca populatia va fi intrebata, de exemplu, cat de necesar este sa avem totodata si regiuni si judete sau daca ne arde buza sa platim din buget salariile noilor baroni locali, ca si cum n-am avea si asa destui, sau daca este cumva indispensabil sa aruncam banii contribuabilului pe sedii, salarii, rechizite, masini, secretare, soferi si multe altele.

Poate si-au imaginat altii ca vor fi intrebati cum e mai bine: sa avem 8 regiuni, 9 regiuni, 3 regiuni sau 20 de regiuni, sa punem capitala regiunii intr-un loc sau altul, plus destule altele, cate ar fi de intrebat - daca tot ne-am pus in cap sa consultam poporul.

Poporul suveran, a cincea roata la caruta PSD

Ei, as! In viziunea domnului Dragnea, poporul, oricat ar fi el de suveran, nu pare destul de destept, ca sa dea raspuns la atatea intrebari complicate, pe care de altfel dansul personal le-a cam rezolvat singur, dintr-un condei.

Ca urmare, populatia va fi consultata, dupa ce Dragnea va fi rezolvat totul si va vedea ca n-a mai ramas decat sa puna eticheta pe ambalaj: cum sa se numeasca regiunile.

Partea subtire este ca, oricum s-ar numi, asta nu va schimba ciolanul deja stabilit, nu va afecta clientii deja abonati, pe scurt va modifica ceva fara sa schimbe nimic, dand totusi impresia ca domnul Dragnea a consultat poporul si chiar i-a facut pe plac. Hocus-pocus!

Mai departe, nu coteaza cum va alege poporul suveran sa se numeasca regiunile. Daca vrea, poate sa le puna si numerotate: regiunea 1, regiunea 2, regiunea 3 si tot asa pana la 8 sau 9, cate va stabili domnul Dragnea inainte sa-i fi pus populatiei intrebari. Daca nu, le va putea da nume istorice: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, ca nici asta nu deranjeaza.

Variante sunt multe. Poate sa le dea si nume de persoane, cum s-a mai dat, cand ne-am ales pe harta Romaniei cu regiunea Stalin, raionul Gheorghiu Dej sau raionul Lenin.

In varianta actualizata, asta ar putea insemna regiunea Iliescu, regiunea Hrebenciuc, sau regiunea Nastase (ca sa crape justitia de necaz), plus regiunea Iohannis si cam atat, pentru ca regiunea SRS ar pune alte paie pe foc, iar regiunea Felix n-o mai poate pretinde nici macar Antena 3.

Sa nu spuneti ca e ridicol. Ridicolul e acolo unde imparti tara cum te taie capul, infiintezi institutii care sa inghita bani cu ghiotura, pregatesti stupul cu miere pentru clientii tai si dai tema poporului suveran sa puna el eticheta pe stup, ca sa aiba impresia ca el a facut brandul.

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: Ziare.com