Partida lui Liviu Dragnea (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 31 Mai 2015, ora 07:55
8417 citiri
Partida lui Liviu Dragnea (Opinii)

Cand spuneam ca e cu mult prea devreme pentru prohodul politic al lui Liviu Dragnea se pare ca nu ma inselam. cred ca in meciul pentru pastrarea puterii dupa socul condamnarii in prima instanta a castigat cam tot ce se putea castiga.

In primul rand, a pastrat Ministerul Dezvoltarii, prin intermediul protejatei sale, Sevil Shhaideh. Adica mai pe romaneste pusculita de bani atat de importanta pentru fidelizarea autoritatilor locale. Cat de mare este puterea titularilor acestei pusculite am vazut si la Elena Udrea, pe vremea cand domnia sa detinea portofoliul dezvoltarii.

Da, dl Dragnea (la schimb sau nu cu pastrarea acestui portofoliu, unii spun ca da) a demisionat din functia de presedinte executiv, un gest care nu a facut insa decat sa-l eroizeze intr-un partid care, nu-i asa?, nu a dat dovada de cine stie ce respect pentru ideea de integritate si justitie.

Dar demisia aceasta a dat ocazia unei demonstratii de forta a lui Liviu Dragnea in fata lui Victor Ponta. Nu e vorba numai despre valul de adeziuni, ci si despre demisiile din teritoriu. Trei presedinti de filiale, din Botosani, Giurgiu si Olt, au demisionat din solidaritate cu Liviu Dragnea.

Dupa cum imi spunea cineva recent: dar pentru ca n-a votat toata lumea in disapora a demisionat cineva? Pentru starea educatiei, a sanatatii, a infrastructurii? Pentru ca nici azi nu suntem in Schengen a demisionat cineva?

Si pe fondul acestei revolte in PSD, pe care nici amanarea CEx-ului vreme de o saptamana, nici demisia lui Liviu Dragnea, nici faptul ca acesta si-a impus omul la MDRT nu au calmat-o, iata ca Liviu Drangea a ramas in conducera PSD, fara o functie anume, e drept, dar cu atributiile de conducere pe parte organizatorica a PSD, in special pe partea de campanii electorale.

In ecuatia interna a unui partid, atributiile acestea sunt foarte importante. Cine face legatura cu liderii din teritoriu are in sapte o cavalerie care oricand poate interveni. Asa cum a intervenit acum.

De fapt, Liviu Dragnea cred ca a blocat cu succes, cu mare succes, tentativa lui Victor Ponta de a scapa de el, ultimul rival cu adevarat periculos la conducerea paridului, folosindu-se de condamnarea in prima instanta.

Printre lacrimi de emotie si imbratisari, dl Dragnea trebuia trimis pe tusa sa astepte sentinta definitiva. Si chiar daca ea ar fi una de achitare, sa zicem, odata scos de la butoane, Liviu Dragnea nu mai avea sanse de revenire rapida. Una este sa astepti ultima carte in joc fiind, alta sa pleci din prima eliberand terenul.

De la un final abrupt in fata BPN-ului, impins spre CEx, amanat o saptamana, Liviu Dragnea a intors jocul in favoarea domniei sale folosind puterea pe care o are in teritoriu, probabil mai mare decat Victor Ponta.

Dar mai e ceva interesant, destul de putin comentat, care ar putea fi foarte relevant pentru raportul de putere dintre Liviu Dragnea si Victor Ponta. Cu o zi inainte de CEx a aparut zvonul demisiei din Senat a lui Dan Sova. Odata demisionat dl Sova putea fi imediat retinut. Apoi a aparut zvonul insistent ca demisia ii va fi ceruta in CEx. Pe surse, bine diseminat. Un mic avertisment in privinta a ceea ce s-ar putea intampla daca Liviu Dragnea nu ramane la butoane?

Demisia nu a fost ceruta. Pentru ca lucrurile au mers asa cum dorea dl Dragnea sa mearga? Mie asa imi suna.

Din punct de vedere politic, in aceste conditii, nu cred ca pentru Victor Ponta poate exista un cosmar politic mai mare decat achitarea lui Liviu Dragnea. Functia de presedinte PSD ar deveni probabil istorie foarte repede.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea demisie PSD, #Dragnea Ponta condamnare , #PSD