Ponta a batut palma cu Dragnea: Va fi pus pe listele PSD si se va ocupa de partea de finante publice din programul de guvernare

Luni, 12 Septembrie 2016, ora 14:16
7625 citiri
Ponta a batut palma cu Dragnea: Va fi pus pe listele PSD si se va ocupa de partea de finante publice din programul de guvernare
Foto: Digi24

Victor Ponta si Liviu Dragnea au discutat, luni, la sediul central al PSD despre pregatirea alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

La final, cei doi au anuntat ca fostul premier va candida pe listele PSD si se va ocupa de partea de finante publice din programul de guvernare cu care partidul se va prezenta in fata alegatorilor.

Discutiile au fost purtate in contextul in care Victor Ponta a lasat sa se inteleaga in ultima perioada ca ar putea trece la Partidul Romania Unita (PRU).

"I-am cerut lui Victor sa se ocupe de partea de finante publice si cu toate celelalte chestiuni adiacente din programul de guvernare, pentru ca este cel mai indreptatit sa o faca, si a aceptat. O sa discutam liniile principale sau tot programul la CEx de saptamana viitoare. E firesc ca primii care afla sa fie presedintii de organizatii", a anuntat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Intrebat daca i-a cerut ceva special lui Victor Ponta referitor la PRU, Liviu Dragnea a subliniat inca o data: "Munceste in PSD, este membru PSD, va fi pe listele noastre. Este un subiect inchis din punctul meu de vedere si al lui".

Pe de alta parte, liderul PSD a refuzat sa vorbeasca despre eventualele numiri in functii dupa castigarea alegerilor, spunand ca este prematur.

"Nu discutam in aceste trei luni cine ce functii ocupa (...) Nu vom pronunta niciun nume", a declarat Dragnea, intrebat daca Vasile Dancu ar putea fi viitorul premier din partea PSD.

De asemenea, el a refuzat sa comenteze despre motiunea de cenzura pe care intentioneaza sa o initieze PRU.

"Il asteptam cu foarte mare interes si cu foarte mare drag pe dl premier Ciolos sa ne prezinte starea natiunii dupa incidentul cu Codul Fiscal", a adaugat acesta.

Ponta: Sunt tratat precum Osama bin Laden

La randul sau, Victor Ponta a precizat ca sunt mai multi colegi care lucreza la programul de guvernare al PSD, dar "coordonatorul e Liviu Dragnea".

Fostul premier a afirmat ca PSD a facut lucruri bune, dar "mai sunt multe altele de facut", si a reprosat premierului Ciolos ca inaugureaza obiective demarate in timpul guvernarii PSD.

"Liviu mi-a cerut sa ma ocup de ceva ce cred ca ma pricep si cred ca mi-a iesit bine: banii romanilor. Cunosc foarte bine ce inseamna FMI, BEI, CE. (...)

Mi s-a dat ce am de facut in cadrul echipei, cred si imi doresc sa fac lucrul asta, si imi doresc ca pe 11 decembrie sa obtinem impreuna (cu ALDE, n.red.), nu doar PSD, un scor cam cum am obtinut in 2012. E adevarat, nu mai e Crin (Antonescu, n.red.), e Calin (Popescu Tariceanu, n.red.), Daniel Constantin (...) ", a declarat Ponta.

Deputatul a tinut sa le multumeasca tuturor colegilor care i-au fost alaturi in aceasta perioada in care a fost pus sub control judiciar de DNA intr-un nou dosar, alaturi de Sebastian Ghita.

"M-am bucurat omeneste de faptul ca si Liviu, si ceilalti colegi ai mei au fost solidari cu mine, mai ales ca stiau ce inseamna sa fii acuzat pe nedrept. Sunt tratat parca as fi Osama bin Laden, Pablo Escobar", a acuzat Ponta, reamintind ca este chemat des la politie in cadrul controlului judiciar.

Intrebat daca a stiut despre onorariul primit de Tony Blair pentru a-i face campanie in 2012, asa cum sustin procurorii DNA, Ponta a raspuns: "Evident ca nu!".

"Judecata se face in fata judecatorului, dar dupa amiaza o sa incerc sa spun exact ce am spus in fata judecatorului legat de PSD, de USL. In martie 2012 stateam cam ca si acum, 50% in sondaje. Nu stiu daca cu Tony Blair ne-am saltat noi din marja de eroare sau nu", a comentat ironic Victor Ponta.

Intrebat insistent de jurnalisti daca mai intentioneaza sa treaca la PRU sau nu, Victor Ponta a precizat: "Nu pot sa joc la 2 echipe odata daca e nevoie de mine in PSD".

In acelasi timp insa, el le-a spus jurnalistilor ca il vor vedea in continuare discutand cu colegi de la toate partidele. "Cu exceptia lui Gorghiu, de genul asta, restul suntem normali. Vorbim, ne sustinem proiectele", a explicat el.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dragnea Ponta liste candidat finante , #PSD