Ponta si Dragnea: Nu sustinem o noua suspendare

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 19:40
2979 citiri
Ponta si Dragnea: Nu sustinem o noua suspendare
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea au declarat, la scurt timp dupa ce Dan Voiculescu a cerut o noua suspendare a presedintelui, ca nu sustin o astfel de actiune politica.

"Cred ca Romania are nevoie de stabilitate. Mai e un an de zile. O sa rezistam", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Realitatea TV.

Victor Ponta sustine, la randul sau, stabilitatea statului roman.

"Nu vom asista la o noua suspendare. Obligatia mea este de a oferi stabilitate tarii", a spus premierul joi seara.

Voiculescu il acuza pe Basescu ca a influentat Justitia in cazul Papici si cere o noua suspendare

Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, a vorbit din nou despre o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Traian Basescu a incalcat din nou, grav, Constitutia, incercand sa influenteze direct Justitia din Romania. El a declarat public ca a avut o discutie telefonica cu procurorul Tiberiu Nitu pe marginea revocarii lui Lucian Papici de la DNA, intervenind in favoarea acestuia", acuza Dan Voiculescu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Dan Voiculescu spune ca, in aceste conditii, ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o procedura de suspendare.

"Abdicand de la prevederile art.1 alin.4 din Constitutie, care consacra separatia puterilor in stat, Traian Basescu a incalcat legea suprema. In aceste conditii grave, in care Basescu insusi isi admite interventiile pe langa procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentara sa initieze o noua procedura de suspendare a presedintelui pentru incalcarea grava a Constitutiei", mai transmite omul de afaceri.

Reactia lui Dan Voiculescu vine dupa ce un mare scandal s-a creat pe scena publica in jurul demiterii unui procuror de la DNA. Lucian Papici, seful Sectiei I din DNA, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu. Papici este chiar procurorul de caz al vicepremierului Liviu Dragnea.

Informatia a fost confirmata de oficiali ai Parchetului Instantei Supreme. Procurorul Lucian Papici este cel care a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumului in care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

In vreme ce Victor Ponta a sustinut legitimitatea acestei miscari, Traian Basescu a contestat-o.

A.C.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Dragnea Ponta susoendare Basescu, #Ponta Dragnea suspendare presedinte, #Dan Voiculescu suspendare presedinte , #PSD