PP-DD intra la guvernare? Ce spune Liviu Dragnea

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 21:27
5650 citiri
PP-DD intra la guvernare? Ce spune Liviu Dragnea

Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a vorbit duminica seara despre negocierile pe care partidul sau le duce cu PP-DD.

"Noi avem o alianta de centru-stanga, foarte puternica, foarte stabila, cu UNPR. Eu am o relatie veche de prietenie cu Gabi Oprea, lucram bine. In ceea ce priveste PP-DD, dupa ce PNL a iesit din USL, urmasii lui Crin Antonescu a decis sa aduca in majoritati pe cei pe care populatia i-a sanctionat, adica pe PDL.

Incercam sa pastram majoritatile unde putem. Noi am dat curs acestei discutii unei aliante cu PP-DD, incercam sa constituim o alianta anti Basescu, pentru ca una pro Basescu exista deja. Pentru ca nu mai e vorba de stanga si dreapta acuma, e vorba de o alianta care il sustine pe Traian Basescu vrea sa il puna premier", a declarat Liviu Dragnea, intr-o emisiune la postul B1 Tv.

Potrivit acestuia, se poate merge "mai departe in negocieri", daca PP-DD "isi pastreaza o coerenta anti Basescu".

PP-DD intra la guvernare? Dan Diaconescu: Nu ne aliem cu ciocoii, ei se aliaza cu noi

"Cand pornesti discutiile, orice optiune este deschisa. Saptamana viitoare ma voi intalni cu PP-DD", a adaugat vicepremierul.

Acesta a fost intrebat si daca e posibil, asa cum s-a vehiculat in presa, ca PP-DD sa primeasca Ministerul Romanilor de Pretutideni si mai multe posturi de secretar de stat.

"Nu fac negocieri la televizor. Daca va fi o alianta, se vor lua decizii in Biroul Permanent al PSD", a precizat Liviu Dragnea, subliniind ca "obiectivul principal in constituie majoritatile in administratia locala".

Alianta, sub semnul intrebarii

Liviu Dragnea a metionat ca este "circumspect" in legatura cu o alianta cu PP-DD, avand in vedere ca isi creeaza majoritati cu PDL in teritoriu.

"Nu am pornit tocmai cu dreptul. Sunt inca judete unde PP-DD face aliante cu PDL, adica cu oamenii lui Basescu. Au nevoie de o coerenta la nivelul partidului. Deocamdata nu am avansat foarte mult, am avut o prima discutie, o sa vedem in final ce facem", a conchis vicepremierul Liviu Dragnea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Liviu Dragnea presedinte PSD, #alegeri prezidentiale Liviu Dragnea , #PSD
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
C
Cronos
rank 3
Intra doar DD ca PP a intrat de mult in PSD!!