Prima reactie a lui Dragnea dupa declaratiile taioase ale lui Tudose (Video)

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 13:58
10474 citiri
Prima reactie a lui Dragnea dupa declaratiile taioase ale lui Tudose (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD Liviu Dragnea a ajuns marti, cu putin inainte de ora 13:30, la sediul PSD din Kiseleff, unde liderii social-democrati au fost convocati de urgenta dupa declaratiile premierului Mihai Tudose care a anuntat ca va face remanieri importante in Guvern si a acuzat conducerea ca a fabricat sondaje ca sa-l determine sa demisioneze.

Dragnea nu a dat foarte multe declaratii si a vrut sa para cat mai relaxat, asa ca a zambit si a glumit mult cu jurnalistii. Mai mult, seful PSD a negat ca ar fi vreo tensiune intre el si Tudose, in ciuda declaratiilor premierului, care nu au lasat loc de prea multe interpretari.

Dragnea a anuntat ca joi a convocat Comitetul Executiv National, precum si o sedinta a coalitiei, unde vor fi luate decizii in legatura cu soarta guvernului.

"La partid se fac discutii politice! Am convocat CExN, pentru joi la 17:00, am vorbit si cu Tariceanu, joi la 16:00 facem o sedinta de coalitie. Fiind vorba de intentii de remaniere, astea sunt forurile statutare unde se iau astfel de decizii", a spus Dragnea.

Despre sedinta de azi a negat ca ar fi una de urgenta, sustinand ca e o simpla intalnire intre colegi de partid: "E o intalnire, ne mai intalnim din cand in cand membrii de partid".

Despre relatia cu Tudose a spus din partea lui nu exista tensiuni, ca el e relaxat, si ca isi doreste ca premierul sa conduca in continuare guvernul si sa implementeze programul de guvernare.

"Relatia e la fel ca la inceput, ca atunci cand l-am propus. Eu vreau sa pun in practica programul de guvernare, cu actualul premier. Zic sa fim mai calmi, eu sunt destul de relaxat", a mai spus Dragnea.

El a insistat ca nu e nicio criza la acest moment in PSD: "Din cate stiu eu nu e o criza in PSD. Am vorbit cu aproape toti colegii azi".

In ce priveste posibilitatea ca Tudose sa trimita la Cotroceni scrisorile de remaniere a ministrilor penali inainte de joi, cand va avea loc sedinta CExN, Dragnea a spus ca nu isi imagineaza ca premierul ar face asa ceva.

"Discutam in partid totusi. In partid se fac discutii politice, nu barbatesti", a spus Dragnea, dupa care a inceput sa faca glume cu jurnalistii: "Tot barbateste o sa discut si eu, nu pot femeieste".

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena3, ca in aceasta saptamana are de gand sa ia niste decizii dure, mai exact sa remanieze ministrii cu probleme penale - Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie - dar si alti membri ai Executivului, care nu au avut rezultate conform asteptarilor.

Mai mult, in ce priveste relatia cu Liviu Dragnea, Tudose a spus ca nu e cea mai fericita. Intrebat daca va sesiza Curtea Constitutionala in Dosarul Belina, Tudose a spus ca va face intai o evaluare inainte sa-si asume o asemenea responsabilitate.

Tudose a contrazis si linia partidului prin care se acuza atacul DNA la adresa Guvernului: "Eu nu cred ca cineva ar fi atat de determinat sa faca niste dosare pe banda rulanta unor nevinovati ca sa remanieze Guvernul. Nu se joaca nimeni cu asa ceva. Chiar daca mai exista derapaje, am incredere ca lucrurile nu se pot duce in halul asta".

Citeste mai multe declaratii facute de Tudose luni la Antena3:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Dragnea reactie Tudose atac remaniere , #PSD