Ziare.com

Procurorii insista sa desfiinteze cursurile de contabilitate facute de Dragnea: Sunt acte falsificate

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Sambata, 17 Noiembrie 2018, ora 12:00

   

Procurorii insista sa desfiinteze cursurile de contabilitate facute de Dragnea: Sunt acte falsificate
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a inceput in 1999 cursurile unei facultati de contabilitate din Alexandria care a fost infiintata oficial, potrivit actelor de la Ministerul Educatiei Nationala, trei ani mai tarziu, in 2001, in baza unei Hotarari de Guvern emise in anul 2000.

Foaia matricola emisa pe numele lui Liviu Dragnea a fost descoperita de anchetatori intr-un dosar privind o facultate fantoma care emitea diplome universitare. Audiat la DNA, politicianul confirma ca a fost la facultatea de contabili, dar in perioada 2003-2004 si nu-si mai aduce aminte mare lucru.

De ce nu a dat examenul de licenta? "Dupa incheierea ultimului an de studii, nu am sustinut examenul de licenta deoarece scopul meu fusese atins, respectiv acumularea de cunostinte, si personal nu aveam nevoie de nicio diploma in domeniul de specializare", a declarat Dragnea.

Solicitarea procurorilorProcurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 cer magistratilor sa anuleze zeci de acte scolare, foi matricole, adeverinte, atestate sau diplome, emise de doua universitati din Alexandria (Teleorman) . Printre aceste documente se afla si situatia scolara emisa pe numele liderului PSD, Liviu Dragnea.

Este vorba de acte scolare care privesc aproximativ 200 de persoane. Acestea au fost descoperite in timpul perchezitiilor facute intr-un dosar care-l viza pe fostul rector al universitatilor "Alexandru Ghica" si Europa Ecor, Mina-Silviu Dobronauteanu. Profesorul a fost condamnat intr-un caz care a zguduit puternic lumea universitara in 2011.

La finalul investigatiei, procurorii aratau ca Dobronauteanu "in mod direct, sau alte persoane din dispozitia acestuia, au falsificat mii de inscrisuri in vederea sustinerii de catre un numar de aproximativ 2.039 de studenti a examenelor de licenta in cadrul a 14 universitati".

9,12 a fost media din primul anPrintre documentele pentru care se solicita desfiintarea se afla si "Situatia scolara" din anul 1999, ce poarta antetul "Fundatia Ergonom 79 - Universitatea Alexandru Ghica - Facultatea de Contabilitate si Infomatica de Gestiune - Forma de invatamant - Zi, pe numele Dragnea Liviu Nicolae".

Potrivit foaiei matricole din anul universitar 1999-2000, Dragnea a promovat primul an cu media 9,12.


Sursa: Foaia matricola


Principala neregulaProcurorii de la Sectorul 4 arata ca aceasta nu este in conformitate potrivit datelor de la Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Universitatea Alexandru Ghica, pentru specializarea Contabilitate si Infomatica de Gestiune, forma de invatamant Zi, a fost acreditata de functioneze, in conformitate cu HG 1.215/ 29 noiembrie 2000 privind autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea specializarilor din cadrul institutiilor de invatamant superior de stat si particular.

Potrivit datelor de la MEN, prima serie de studenti care urma sa fie scolarizata incepea cursurile din anul 2001, iar situatia scolara emisa pe numele lui Dragnea priveste perioada 1999-2002.

Practic, politicianul fusese la cursuri, desi facultatea nici nu fusese infiintata!

"Am platit taxele de scolarizare"Liviu Dragnea a fost audiat ca martor la DNA in acest caz in anul 2010. Dosarul a fost pentru o scurta perioada si la DNA, dar ulterior a fost declinat la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4. Declaratia de martor a fost data in prezenta avocatului lui Liviu Dragnea, Marian Nazat.

Politicianul a confirmat procurorilor ca s-a inscris la aceasta facultate, la profilul contabil si ca in sesiune s-a prezentat la toate examenele. Potrivit declaratiei, el ar fi inceput cursurile in 2003 sau 2004.

In 1999, Dragnea era prefect al judetului Teleorman, functie pe care a ocupat-o in perioada 1996-2000. Din 2000 pana in 2012, Dragnea a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

"Am platit la aceasta facultate taxe de scolarizare, toate fiind achitate la secretariatul facultatii din Alexandria, pentru care am primit chitante, dar nu stiu daca le mai am", se arata in declaratie.

"Scopul meu, acumularea de cunostinte"Dragnea arata ca nimeni din conducerea facultatii nu i-ar fi pretins bani pentru a fi favorizat pe perioada studiilor sau pentru a obtine diplome necuvenite.

"Dupa incheierea ultimului an de studii nu am sustinut examenul de licenta deoarece scopul meu fusese atins, respectiv acumularea de cunostinte, si personal nu aveam nevoie de nicio diploma in domeniul de specializare", a declarat Dragnea.

Potrivit CV-ului oficial, Dragnea a absolvit in 1987 Institutul Politehnic, Bucuresti - Facultatea de Transporturi.


Sursa: Declaratia lui Liviu Dragnea


Parchetul: Adeverinta este falsa!Chiar si asa, procurorii sustin ca actele sunt falsificate.

Potrivit concluziilor anchetei, situatia scolara emisa de Universitatea Alexandru Ghica, Facultatea de Contabilitate si Infomatica de Gestiune, regasita la dosarul lui Liviu Dragnea "este falsa, deoarece continutul acesteia nu corespunde realitatii, semnaturile nu apartin persoanelor indicate la rubricile corespunzatoare, astfel ca se va dispune sesizarea judecatorului de camera preliminara in vederea desfiintarii acestui inscris".


Sursa: Ordonanta PSJ 4


Aceasta este cea de-a doua solicitare facuta de procurori de desfiintare a acestor inscrisuri. Judecatoria Sectorului 4 a stabilit urmatorul termen din acest proces pe 20 noiembrie, potrivit portalului instantelor.

Parchetul Judecatoriei Sectorului 4 a solicitat acest lucru si in 2017. Judecatorii au respins atunci solicitarea procurorilor, ca fiind prematur introdusa. Motivul: decizia de clasare a acuzatiilor si de desfiintare a acestor inscrisuri nu a fost comunicata de procurori, dupa terminarea anchetei, tuturor celor implicati.

Citeste si: Misterul cursurilor de contabilitate facute de Dragnea la o universitate fantoma din Alexandria

Pe de-o parte celor anchetati in dosar, iar pe de alta parte celor care figureaza pe aceste acte. La dosar, citatiile s-au intors cu mentiunile de destinatar necunoscut sau destinatar plecat din tara.

"Judecatorul de Camera Preliminara apreciaza ca Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 ar trebui sa verifice, in primul rand, daca procedura de comunicare s-a realizat fata de toate partile si persoanele interesate, iar in cazul celor in care nu au primit personal sau prin alte persoane ordonanta sau instiintarea privind modalitatea de solutionare a dosarului, daca procedura de comunicare s-a realizat ori nu la adresa la care destinatarii locuiau in momentul comunicarii, in cazul unui rezultat negativ fiind necesar a se reface in mod legal procedura de comunicare, in scopul evitarii unei situatii similare", a motivat Judecatoria Sectorului 4.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 37632 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vad ca Dragnea este TOBA de carte, ca toti mafiotii care il

inconjoara sau care l-au precedat :)))
Va dati seama ce prolific o sa fie in beletristica de puscarie ?
O sa-l depaseasca si pe don profesor "Felix" Voiculescu :)))
De Bombonel Nastase nu mai spun nimic, va fi comlet depasit.

 

Pesta universitara

Stand stramb dar judecand drept, nu Dragnea este personajul negativ aici. Nu reiese deloc o intentie de frauda, eventual a fost victima unei inselaciuni.
Adevarata mizerie o constituie aceasta pecingine a falselor universitati si scoli postliceale, fabricile de diplome care au impanzit Romania, in cele mai modeste orasele.
Spre rusinea lor, profesori-escroci din diverse centre uniersitare, in cardasie cu escroci locali, au impamzit tara cu diplome fara acoperire.
Dar nu s-au oprit aici. Fabrici de doctorate, fabrici de masterate, fenomenul plagiatului...au falsificat profund ceeace trebuia sa fie valoare.
A fost pur si simplu un act criminal, ceva similar pestei porcine care bantuie acum. Nu e exclus ca ambii agenti patogeni sa fi fost plantati cu intentie...
Ca sa se vindece aceasta natiune e nevoie de cohorte de procurori, de preferinta straini, care se identifice faptasii din toate domeniile.

 

Ehei, astea-s maruntisuri la Zdragnea, sapati mai adanc!

Daca s-ar descoperi tot ce-a facut asta (si altii ca el), ar fi capete de acuzare si pentru puscarie pe viata!

 

Zdragnea contabil? Mai zi odata? Ma tavalesc de ris.

Zdragnea nu stie decit adunarea si inmultirea. Care sint singurele folositoare cind furi.

Asta nu ste fals in acte? Ceva puscarie pentru Daddy, va rugam...

Așa ceva ...

In timp ce anual miliarde de euroi se duc pe apa sambetei sub diferite forme, priviți cu ce se ocupă procurorii lui Lăzărică ...

Printule Bengos de Ferrentary,stai Relax :))

Procurorii lui Lăzărică cauta AUTORUL miliardelor de euroi ce se duc pe apa sambetei sub diferite forme!
Stai jos si ia o Gogoașă făcută de Draknea!

procurorii si falsul in acte

pai daca sunt asa de porniti pe cei care folosesc acte vfalse de ce nu au aceeasi insistenta sa-l traga de urechi pe iohanis sau pe carmen! astoa doi (GIO) chiar au folosit cu buna stiinta si rea credinta ACTE FALSIFICATE!

"pablo romanizu" cu o problema derizorie :))?? dr in finante:)

ar fi capete de acuzare si pentru puscarie pe viata??
nu ar ajunge nici pentru 7(sapte) vieți amice Stan!!

Draknea a fost si la Politehnica...

... e drept ca a ramas un pic repetent, dar nu se poate spune ca nu a fost!!!

 

Ma bucur ca totusi, procurorii au finalizat

acest dosar si excrocii aia care au infiintat universitatea au fost, in sfarsit, pedepsiti. Stiam de dosarul asta si credem ca s-a pus batista pe tambal. In 2010 se facea cercetarea si in 2017 se da sentinta. De asemenea trebuie remarcat in ce liniste absoluta s-a judecat dosarul. De ce ??? Acolo nu e numai Dragnea cu dimploma falsa ci sunt toti apropiatii lui, tot familionul si toti supusii. Unii dintre ei au benefiaciat de aceste diplome, au ocupat posturi in tara lui Dragnea din Teleorman. Acum, daca s-ar sparge cuibul cu viespii, ar mai intra cativa la puscarie si ar trebui sa dea multi bani inapoi. Probabil ca asta nu s-a vrut, de-aia s-a judecat la secret dosarul. Si inca ceva: daca ar fi cercetat cineva bine dosarul l-ar fi gasit si pe initiatorul acestei pseudo-universitati. Liviu Dragnea. Iar eu am convingerea ca a beneficiat cu mult mai mult de pe urma acestei fabrici de bani decat diploma aceea falsa.

porcurorii n-au incarcare!!

astia n-au ce face! de ce nu cauta si la gradinita sa vada in ce grupa a fost dragnea?
...

 

au cautat si la casa de copii ahmedinejad si au descoperit

o problema "derizorie" Draknea fura din mancare celor fără părinți!!
Esti satisfacut ?? acum poate sa va serveasca voua Gogoși cu bani furati de la gradinita :)))

@ argint

Site-ul, nu numai că e cel mai frecventabil, ci e indispensabil. E pe locul 1, in privința corectitudinii.
D-le zis "argint", portalul ziare.com bate tot ce mișcă in mass-media ro. Că-ți place, că nu-ți place !
Nu-ți place, nu-l frecventa !
Nu mor caii, cand vor...

Dragnea, ca Adictie !

Articolul si majoritatea comentariilor demonstreaza ce inseamna instalarea si dezvoltarea unei Adictii si cat de dificila este restabilirea echilibrului psihic la cei atinsi de afectiune.
Combinatia ce tinde sa devina tragica intre Adictia "Dragnea" cu o alta, pe numele ei "ciuma rosie " nu-i lasa sa doarma linistiti pe "mosi","stani" & co., este temeinic instalata iar tulburarile sunt deja serioase.
Aparitia articolelor ce contin numele Dragnea este urmata instantaneu de reactii de o visceralitate comica pentru un cititor normal, fara pulsiuni politice, echilibrat psihic, ce s-a obisnuit deja si citeste (daca citeste!) cumva in diagonala emanatiile respective.
Insa caracterul public, de massa, al asa ziselor opinii, mirosul de transpiratie ranceda , tremorul paroxistic aproape palpabil ce le insotesc arata situatia dificila, incontrolabila in care au ajuns sarmanii.
Poate o terapie holistica prin care sarmanii sa constientizeze si intentii pozitive ar fi necesara.
Din pacate, ziare.com arunca deseori pe piata astfel de subiecte al caror efect este strict de natura "operativa" ( am zis bine ??)
Sunt convins ca ziare.com intelege exact la ce ma refer!
In acelasi timp, site.ul devine tot mai nefrecventabil !

Sanatate, Tuturor!

 

Sunt persoane "addicted" care la aparitia cuvantului "Dragnea"

..se comporta ca taurul la corida! Zici ca traiesc cu Dragnea intre ei si nevaste! Isteria lor e cu atat mai mare cu cat sansa ca Dragnea sa pice e tot mai indepartata!!

@ Cucuroșu

Zău, mă' ?

@ argint

Nu fi ingrijorat pentru "amicii" rebutului. Sunt in tratament (psihofarmacologic) avansat. Au depășit și faza cu Symoron (metadonă). In ***and se vor vindeca: rebutul e tot mai aproape de gratii (li se mai spune și zăbrele). Amic al referendumului, nu va fi cazat cu un popponar.

@vaIII .....Pesta universitara 6:52

5* !!!
La Obiect!
Esential !
Si nu este cazul de "Stand stramb dar judecand drept..."; ai stat si ai judecat absolut corect.Parerea mea !

 

Alt nick de postak balos!Mai rasfirati simbriasilor,...

...ca orice ati face, GIO-Zdragnea tot la puscarie ajunge!

Chiar nu poti sa renunti la limbajul de capsunar??

?????

@dutty

pai vorbeste pe limba voastra, ca sa-l intelegeti!!

 

 

Directivele economice date de Dragnea ptr. Romania

se bazeaza pe acele cursuri de contabiliate ...
L-au invatat cum sa-si faca contabilitatea dubla pentru Tel-Drum ?! Inseamna ca sunt chiar "buni", iar procurorii "rai" vor sa-i desfiinteze ?!

 

Tristetea de a avea in general dreptate. La ce bun? Cui foloseste ?

Salut!

Acum cativa ani am fost printre primii, in aceasta tara care a sustinut in scris, verbal,,etc., la diverse seminarii ca PSD trebuie scos in afara Legii . Si aratam logic si argumentat de ce. Pana si cei mai puternici opozanti PSD spuneau ca nu e democratic, ca nu e posibil sa iei drepturile a cateva milioane de romani de a avea un partid de stanga ( de parca am fi prea mult de dreapta...) etc. Ulterior cand A3 a fost sub sechestru multi "corecti politici" , opozanti ai PSD spuneau ca se incalca libertatea presei. Pana si KWJ a cazut in aceasta plasa. Toti UITA cu intentie sau din prostie de Responsabilitati si Obligatii , toti clameaza exclusiv drepturile. Si iata ca tot ce-am afirmat , documentat, studiat s-a dovedit corect. Astazi din ce in ce mai multi exasperati de Dictatura Parlamentara a PSD ( imi aduc aminte de ironiile pe chestiune, venite de la cei cu pretentie de educatie, ca asa ceva nu poate exista, vezi aici pe forum pe magdlenaferu, etc., in afara forumului, pe muti altii). La ce bun , intreb, cand poporul nu se misca?

Referitor la probleme legate de studiile Dictatorului NeoComunist Dracknea, probele impotriva lui Dracknea sunt importante si arata cancerul total raspandit in Teleorman, in tara. Nu stiu cati din domniile voastre ati fost pe acolo. Eu am fost de cateva ori ) deplasari pe inventare de titei , produse petroliere , etc., si credeti-ma, e ca in filmele noir or horror social. Prostie, puturosenie, curvasareala, batai in famile, betie si hotie cat cuprinde. Se fura intre ei la un nivel monstruos. Nu cred ca exista vreun judet in aceasta tara care sa fie atat de cazut ca Teleorman, poate Vaslui, Neamt. Sunt atat de puturosi ca nu va puteti inchipui, trebuie sa stati intre ei cateva zile , si realizati pe loc cu ce aveti de a face. In alta ordine de idei, cei care se duc la Teatru dintre forumisti, ati remarcat cine de obicei e pe acolo? Sau la Filarmonica. In afara de tineri, de oameni integri, gasesti TOATA FAUNA COMUNISTA, astazi oameni in varsta, care isi refac educatia de care nu aveau habar, se duc ca " da bine" si in acelasi timp socializeaza pentru mentinerea privilegiilor din comunism. Acesti pensionari comunisti gasesc la Teatru si Filarmonica locul perfect pentru a se organiza, evident dupa ce se termina spectacolul. In mod evident a te duce la teatru si filarmonica este esential pentru educatia cuiva, nu despre aceasta e vorba. Ci despre pensionarii comunisti care si-au impins rudele in PSD, etc.
Am remarcat acestea dorind sa inteleg Rezistenta la Schimbare din Romania , prezervarea Comunismului si operatiunile de Restauratie a Comunismului duse de PSD, etc. Si totul face sens. Valabil in orasele , orase mari . Iar Capitala...

Dumnezeule! Veti vedea cine e mai mereu acolo, dar nu pentru dragostea de Cultura in general, ci pentru a rezista . Pentru a-si mentine pozitiile organizandu-se , intalnindu-se...
Iar Ciordache a dat semnalul , a exprimat Realitatea RO de azi. UE e "rau"!

gg

 

@ggPushy (Pussycat ?)

@ggpussy (pussycat ?)
Interesant comentariu ! Confirm că varanii au instinct gregar. Una din forme e ce spui.
Iți propun
https://www.youtube.com/watch?v=jZEPIpTpoPs
Formația e neerlandeză
Cantecul (1975) e superb. Mississippi e parte din sufletul Americii.
P.S. "...a avea in general dreptate. La ce bun? Cui foloseste ?". Nouă ! Să nu facem niciun compromis cu bandiții !

Omul s-a dus pentru acumulare de cunostinte,

dar nu isi mai aduce aminte mare lucru.

 

Procurorii sa insistecu rezolvarea cazului INFRACTORULUI

dragnea. Studiile lui daddy nu ma intereseaza. Si nici aventurile sale sexualo-politice.

 

Văz io că ie unii de crapă de invidie

că duomnu dracnea ie contabil cu acte in regulă. Inseamnă că toti carcotasii - inclusiv pricororii ăia - ie plătiti de Soros, de multinationalele care sug sangele boborului si de statu-palmă-barbă-cot

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor