PSD isi face la Herculane bilantul cu ochelari de cal: Salariile au crescut cu 21%. Datoria si deficitul au scazut

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 12:50
6928 citiri
PSD isi face la Herculane bilantul cu ochelari de cal: Salariile au crescut cu 21%. Datoria si deficitul au scazut

Liderii PSD s-au reunit, vineri, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN) la Baile Herculane, si analizeaza masurile din programul de guvernare pe care spun ca le-au realizat in cele zece luni de cand sunt la putere.

Dragnea si Tudose, intampinati cu huiduieli la Herculane. Un protestatar: Care popor? Asistatii?

Printre acestea: cresterea salariilor in sectorul public cu 21,2% prin majorarea fondului de salarii cu 9,9 miliarde de lei, cresterea economica de 7%, scaderea datoriei guvernamentale si a deficitului bugetar.

In documentul prezentat CExN nu se precizeaza insa nimic despre devalorizarea record a monedei nationale, despre cresterea dobanzilor la credite sau despre taierea masiva a banilor de la investitii.

Potrivit evaluarii facute de PSD, o serie de obiective au fost realizate, ba chiar depasite in primele zece luni de guvernare.

Astfel, desi PSD a promis o crestere economica de 5,5%, aceasta a ajuns la 7%. Desi au estimat o valoare a Produsului Intern Brut (PIB) de 815 miliarde de lei, aceasta a atins suma de 842 miliarde de lei. De asemenea, datoria guvernamentala, estimata a fi scazuta la 39% din PIB, a ajuns de fapt la 37,4%, iar deficitul bugetar a atins procentul de 2,96% din PIB.

Romania, mai arata PSD, se afla in top 5 mondial la capitolul crestere economica, cu peste 7%.

Cresterea economica record a Romaniei e disecata in presa straina: Consum, consum si iar consum!

Social democratii mai sustin ca au crescut veniturile bugetare cu mai mult de 20 de miliarde de lei, de la 187,5 miliarde in ianuarie - octombrie 2016, la 207,5 miliarde in aceeasi perioada a anului curent, iar gradul de absorbtie al fondurilor europene a atins procentul de 9%.

In ceea ce priveste realizarea obiectivelor sociale din programul de guvernare, PSD sustine ca a crescut salariile in sectorul public cu 21,2%, desi isi propusese sa le majoreze cu 20%.

Astfel, PSD arata cum in perioada ianuarie-octombrie 2016 fondul de salarii in sectorul bugetar era de 46,5 miliarde de lei, ca in aceeasi perioada a anului 2017 acesta sa ajunga la 56,4 miliarde.

Concluzia social-democratilor este ca, astfel, salariile din sectorul bugetar au fost majorate cu 21,2%, diferenta dintre fondul de salarii din 2016 si cel din 2017.

La fel, mai sustin acestia, in primele zece luni de guvernare PSD au crescut cu 266.471 numarul de contracte de munca full time, salariul minim a fost stabilit la 1.450 lei, punctul de pensie a ajuns la 1.000 de lei, iar pensia minima garantata la 520 de lei.

Social-democratii mai arata si ca puterea de cumparare a salariatilor a crescut de la 12% la 12,6%, iar a pensionarilor a ajuns de la 6,7% la 14,6%.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...