Ziare.com

PSD isi va desemna candidatii la alegerile locale in urma unei cercetari sociologice

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 19:07

   

PSD isi va desemna candidatii la alegerile locale in urma unei cercetari sociologice
Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Sibiu, ca viitori candidati la alegerile locale din 2012 vor fi stabiliti, la nivelul intregii tari, in urma unei cercetari sociologice, in primavara anului viitor, si sustine ca Ardealul este una din prioritatile PSD.

"Alegerile locale reprezinta cel mai important obiectiv al PSD, cu accent foarte mare pe Ardeal. Una din principalele probleme pe care le-a avut PSD in tot Ardealul este ca nu s-a dat o importanta fireasca desemnarii unor candidati seriosi pentru municipiile resedinta de judet. De asemenea, acum ca presedintii consiliilor judetene se aleg uninominal si desemnarea acestor candidati trebuie tratata serios", a spus Dragnea.

Liderul PSD sustine ca deja a inceput o cercetare sociologica pentru stabilirea candidatilor, aceasta urmand sa se finalizeze la sfarsitul acestui an, iar in primavara lui 2011 sa se anunte candidatii.

"Aceasta cercetare sociologica, la nivel national, va fi gata la finalul lui 2010, in primavara lui 2011 vor fi stabiliti candidatii pentru primarii. Eu vreau sa propun sa acceptam toti in partid principiul ca functia in partid nu te califica automat pentru candidatura cu sanse la Primarie sau Consiliul judetean", a spus Dragnea.

"Nu este obligatoriu ca cel care este lider de organizatie sa fie candidat la functii, pentru ca principala noastra preocupare este nu batalia in interiorul partidului, sa fiu candidat, ci sansele de a castiga functia respectiva", a precizat Liviu Dragnea.

Referindu-se la Sibiu, Dragnea considera ca actualul primar, Klaus Iohannis poate fi invins. "La Sibiu este o situatie deosebita, avem o problema in plus, dar cu tot respectul pe care-l port domnului Iohannis eu nu cred ca Primaria Sibiu este, prin lege, a dansului. Exista sansa ca Primaria Sibiu sa fie castigata de altcineva in 2012", a afirmat Dragnea.
Sursa: rNews

Articol citit de 920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor