PSD vrea adoptarea rapida a votului prin corespondenta

Luni, 24 August 2015, ora 15:27
2077 citiri
PSD vrea adoptarea rapida a votului prin corespondenta
Foto: Digi24

PSD vrea adoptarea in regim de urgenta a unei legi a votului prin corespondenta, care sa treaca prin filtrul Autoritatii Electorale Permanente (AEP) si sa poata fi aplicata anul viitor.

In acest sens, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, dupa Biroul Permanent, ca Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a fost mandatat de partid "sa elaboreze un set de principii", dupa ce se consulta cu ceilalti colegi, care sa fie inaintat Autoritatii Electorale Permanente, iar aceasta institutie sa trimita "intr-un timp rezonabil" un proiect de lege la Parlament.

Liviu Dragnea a reamintit intr-o conferinta de presa ca la ora actuala in Parlament sunt 4 proiecte de legi depuse in legatura cu votul prin corespondenta, doua din partea Puterii si doua din partea Opozitiei.

De ce a aparut o lege a votului prin corespondenta chiar inaintea motiunii - explicatia PSD

"Cred ca AEP nu trebuie sa ramana in afara conceperii unei asemenea legi atat de importante, e bine sa avem mult mai multa expertiza cand elaboram o asemenea lege", a explicat Liviu Dragnea.

Succes international pentru Romania in domeniul electoral: AEP va detine presedintia A-WEB

In plus, acesta a spus ca PSD nu sustine si modificarea legii alegerilor europarlamentare, si nici pe cea a alegerii presedintelui, pentru ca nu este nicio graba.

"Nu avem asemenea alegeri la anul, din cate stiu eu, deci pot astepta", s-a justificat el.

Intrebat de jurnalisti daca legea votului prin corespondenta se va putea aplica de la anul, Liviu Dragnea a raspuns ferm: "Asta este si intentia, sa ne miscam foarte repede".

"AEP sa primeasca rapid acel set de principii, sa transmita intr-un timp foarte rezonabil un proiect de lege, iar in Parlament putem sa adoptam legea in procedura de urgenta, sa fie aplicabila pentru 2016, la parlamentare", a adaugat presedintele interimar al PSD.

Legea votului prin corespondenta este intens sustinuta de PNL, care a cerut organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in aceasta vara.

PNL cere sesiune parlamentara extraordinara, in august, pentru votul prin corespondenta

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...