Coalitia decide azi ce face cu banii nostri si Dosarul Belina

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 07:48
6460 citiri
Coalitia decide azi ce face cu banii nostri si Dosarul Belina
Foto: Arhiva Ziare.com

Miercuri are loc o sedinta importanta a coalitiei, in care se vor lua decizii cruciale pentru buzunarul romanilor, dar si despre sesizarea CCR in Dosarul Belina.

Sedinta formala de azi are loc la doua zile dupa discutia informala de luni, de la Vila Lac 2.

"Luni a fost o intalnire in care am discutat despre buget. Am avut o discutie despre Split TVA, despre legile Justitiei, despre toate legile care sa fie initiate in Parlament, despre contributii, ne-am pus de acord. Aproape toate temele care erau de interes. (...) Maine (miercuri - n.red.) va fi o sedinta a coalitiei si se anunta apoi deciziile", a anuntat Liviu Dragnea.

Intrebat care vor fi legile care vor fi initiate de catre Parlament, liderul PSD a raspuns: "Parteneriatul public-privat, Fondul Suveran de Dezvoltare, toate sansele ca si Legile Justitiei".

Citeste mai multe despre planurile lui Dragnea pentru Legile Justitiei

Legea pensiilor mai asteapta

Cat despre Legea pensiilor, Dragnea a evitat un raspuns:

"Am stabilit ieri intai sa discutam despre aceste legi, sa nu afectam Legea salarizarii, sa definim Split TVA, in asa fel ca cei care sunt buni platnici sa nu aiba probleme, iar cei care au datorii, daca le platesc, sa nu mai aiba aceasta problema".

Intrebat daca e multumit de draftul de buget pe 2018 discutat luni, Dragnea a spus ca in acest proiect vor fi prinse toate majorarile prevazute in programul de guvernare:

"Domnul Misa nu a fost ieri (luni - n.red.), o sa ne vedem maine (miercuri - n.red.). Ceea ce s-a prezentat pana acum: sunt prevazute toate actele normative care au fost adoptate, este incadrare sub 3% deficit, un program de investitii bun".

Dragnea sustine ca noua Lege a pensiilor nu este prinsa in bugetul pe 2018, pentru ca nu a fost adoptata si nu este obligatoriu sa se aplice de anul viitor.

Citeste si Guvernul pregateste o noua lege a pensiilor, care va scadea varsta de pensionare pentru femeile cu trei copii

Inca nu s-au pus de acord pe Dosarul Belina

Pe de alta parte, in aceeasi sedinta a Coalitiei se va discuta miercuri si pe tema sesizarii Curtii Constitutionale in legatura cu Dosarul Belina.

Marti, liderii PSD si ALDE au facut declaratii contradictorii pe acest subiect.

Astfel, Liviu Dragnea a afirmat ca este finalizat proiectul sesizarii cu privire la un presupus conflict juridic intre puterea judiciara si cea executiva determinat de deschiderea de catre DNA a Dosarului Belina, iar despre sesizare se va discuta in aceasta sedinta de azi.

In schimb, Calin Popescu Tariceanu a fost ceva mai prudent, anuntand ca o va lua o decizie pe acest subiect dupa ce va primi de la expertii in drept constitutional de la Senat date si elemente suplimentare privind continutul si oportunitatea sesizarii.

Premierul Mihai Tudose a declarat saptamana trecuta ca, in cazul in care va primi actele necesare de la Ministerul Justitiei, va sesiza CCR numai dupa ce va vedea argumentele lui Tudorel Toader. "Imi fac si eu evaluarea, pentru ca eu raspund", a spus premierul.

Sesizarea CCR in Dosarul Belina s-a blocat la Ministerul Justitiei. In ce conditii o va semna premierul Tudose

#Buget 2018, #Dragnea Split TVA, #Dragnea Legea pensiilor , #PSD