Reactia lui Dragnea dupa declaratia lui Daea privind "Auschwitz-ul porcilor"

Joi, 26 Iulie 2018, ora 16:26
9976 citiri
Reactia lui Dragnea dupa declaratia lui Daea privind "Auschwitz-ul porcilor"
Foto: Arhiva PSD

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reactionat joi la declaratia ministrului Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi de pesta cu masacrarea evreilor de la Auschwitz.

"Declaratia ministrului Daea reprezinta o gafa!

Regret ca un ministru al Cabinetului PSD-ALDE a facut o asemenea declaratie, desi sunt convins ca nu a existat nici cea mai mica intentie de a ofensa poporul evreu. Cu toate acestea, ii atrag public atentia ministrului Agriculturii sa fie mai atent asupra modului in care se exprima si sa nu mai foloseasca asocieri care pot jigni profund.

PSD considera ca Holocaustul impotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie sa se mai repete. Am condamnat intotdeauna declaratiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini in continuare progresele in domeniul studierii, educatiei si comemorarii Holocaustului.

In numele meu, al PSD si al coalitiei de guvernare prezint scuze comunitatii evreiesti pentru afirmatiile domnului ministru Daea", scrie pe Facebook Liviu Dragnea.

Ministrul Petre Daea a declarat, marti seara, la Antena 3, explicand masurile care se iau pentru a izola focarul de pesta porcina africana de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: "Singura metoda este sacrificarea. Porcii toti se incinereaza (...), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, dom'ne".

Dupa declaratia controversata, Miscarea Romania Impreuna, PNL si USR au cerut demisia ministrului.

Intr-o interventie telefonica pentru Realitatea TV, Daea nu a reusit sa demonstreze ca a inteles enormitatea declaratiilor sale.

"Ma gandesc la toate suferintele pe care le am, suferintele istorice, suferintele momentului, suferintele pe care le au medicii si crescatorii de porci in tara romaneasca. Trebuie sa avem coeziune in conditiile astea. Eu m-am gandit sa fac bine cat mai repede cu putinta, pentru a putea face fata situatiei, pentru ca este un virus care nu are antidot, vaccin, nu sunt medicamente care sa elibereze de suferinta sau sa salveze porcii", a afirmat ministrul Daea.

Iata si reactia ambasada Israelului, care se declara consternata de ce-a spus Daea: Speram ca e doar lipsa de informare

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Dragnea Daea porci Auschwitz , #PSD