Reactia PSD la acuzatiile impotriva DNA. Dragnea acuza politie politica. Stanescu cere demisia lui Kovesi. "Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate!"

Luni, 12 Februarie 2018, ora 13:29
7002 citiri
Reactia PSD la acuzatiile impotriva DNA. Dragnea acuza politie politica. Stanescu cere demisia lui Kovesi. "Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate!"
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce duminica seara la TV a aparut un maraton de acuzatii la adresa DNA, reactia PSD nu a intarziat.

Luni dimineata, la intrarea in sediul din Kiseleff, pe rand mai-marii PSD au avut reactii virulente de infierare a DNA, pentru ei noile dezvaluiri fiind dovada existentei statului paralel.

Codrin Stefanescu: Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate!

Primul a venit secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu care a facut apel la ministrul Justitiei sa ia masuri: "Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate!".

"Trebuie luate masuri concrete, adica asteptam deja dimineata o reactie a procurorului general, nu a venit, asteptam reactie a ministrului Justitiei, n-a venit, asteptam Corpul de Control al Ministrului Justitiei sa faca deja ceva in sensul asta, asa ca fac un apel la dl Tudorel Toader, in mod foarte clar: Tudorele, fa ceva ca nu se mai poate!

Deci lucrurile au ajuns la paroxism, adica nu exista pe planeta un loc in care se produc astfel de lucruri ciudate si nefiresti. Aseara m-am uitat si eu ca si poate milioane de romani la aceste dezvaluiri si am fost nu ca socat, e demonstratia clara ca lucrurile sunt stricate total aici, la noi si ca trebuie facut ceva acuma, suntem la ultima secunda, suntem la 12 fara o secunda", a sustinut Stefanescu, citat de News.ro.

Intrebat impotriva cui ar trebui sa ia Tudorel Toader aceste masuri, el a raspuns: "Habar nu am, nu stiu exact daca trebuie revocati oamenii astia, daca trebuie deschise niste anchete penale, daca trebuie demisi astazi, dar trebuie facut ceva urgent pentru ca lucrurile au luat-o razna total in Romania si eu atrag atentia ca facand parte dintr-un partid care a fost votat in mod special pentru a face dreptate in Romania: in fiecare zi apar astfel de dezvaluiri, in fiecare zi ni se spune din interiorul sistemului ce nenorociri si chestii toxice se pot face, ce chestii oribile se pot produce si in acelasi timp vad ca oameni care au functii numite pentru a lua aceste masuri nu le iau".

Dragnea: Sunt elemente penale foarte serioase

La randul sau, liderul Liviu Dragnea a sustinut ca "incep sa apara cat mai multe dovezi in ceea ce priveste aceasta mafie care detine puterea in Romania intr-un mod nelegitim", fiind vorba in opinia sa despre "o imixtiune nelegala, nepermisa si foarte grava".

Dragnea crede ca, daca inregistrarite prezentate in spatiul public se dovedesc adevarate, "avem elemente de politie politica in Romania".

"Cel mai important lucru este ca Inspectia Judiciara s-a autosesizat. Eu cred ca trebuie facuta o ancheta rapid pentru a vedea daca inregistrarile sunt adevarate, si par adevarate, si trebuie luate masuri rapid pentru ca astfel de practici sa nu se mai intample in Romania", a adaugat Dragnea, afirmand ca exista "elemente penale foarte serioase".

Intrebat daca stie cine este premierul caruia ar fi trebuit sa i se fabrice dosar, potrivit spuselor procurorului Mihaiela Iorga, liderul PSD a refuzat sa raspunda, insa a spus ca are o banuiala si nu este Mihai Tudose.

Cat despre dezvaluirea ca si-ar dori sa fie revocata Laura Codruta Kovesi de la sefia DNA, Dragnea a replicat: "Eu nu vreau plecat pe nimeni, fiecare sa plece cand ii vine sorocul. Sa stea doamna Kovesi cat vrea".

Ceea ce il deranjeaza insa pe liderul PSD este "o practica urata, nedemocratica, de politie politica".

Dancila nu e intr-o situatie confortabila

Imediat dupa Liviu Dragnea a sosit la PSD si premierul Viorica Dancila, care inca nu a vorbit deocamdata cu ministrul Justitiei (aflat in Japonia) pe tema acuzatiilor care se aduc DNA.

Dancila a spus ca va vorbi cu Tudorel Toader, pentru ca "lucrurille sunt ingrijoratoare".

"Este ingrijorator pentru fiecare roman si eu, in calitate de prim ministu, vazand ca in discutiile de aseara se cerea fabricarea probelor chiar pentru prim ministru, nu sunt intr-o situatie confortabila, dar si pentru un roman care trebuie sa vada in justitie dreptatea. Nu trebuie sa vedem ca intreaga justitie ar face lucruri urate sau ca nu ar judeca lucrurile drept", a fost reactia premierului pe acest subiect.

Stanescu cere demisia lui Kovesi

A urmat la declaratii vicepremierul Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii, care a fost mai transant si a spus ca procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, ar trebui sa-si dea demisia.

"Dupa ceea ce am vazut aseara la televizor, eu cred ca nu mai poate sa ramana doamna Codruta Kovesi la conducerea DNA. Nu ma pricep juridic, dar cred ca dumneai ar trebui sa-si dea demisia in primul rand, asta ar trebui sa faca d-na Kovesi", a spus Stanescu, citat de Mediafax.

El a mentionat ca PSD va avea si o pozitie oficiala privind dezvaluirile facute recent.

"Si noi vom lua o decizie politica si o pozitie oficiala in tot ce s-a derulat in toata media romaneasca si vom veni cu o decizie a partidului. Si in CEx (miercuri - n.red.) vom lua o decizie in ceea ce priveste decizia PSD in ceea ce priveste aceasta chestiune foarte grava", a adaugat Stanescu.

"Dezvaluirile" de la Antena 3 despre DNA

Antena3 a difuzat, duminica seara, inregistrari furnizate de Vlad Cosma din care rezulta ca i s-ar fi cerut sa planteze probe pentru un dosar vizandu-i pe Sebastian Ghita si Victor Ponta.

De asemenea, in emisiune a fost si procurorul Mihaiela Iorga, care a relatat ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi ar fi chemat-o si ar fi intrebat-o daca nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al carui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind ca acesta o va numi ministru al Justitiei pe Dana Girbovan, sefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA.

DNA a reactionat luni dimineata si a aratat ca fostul deputat PSD, Vlad Cosma, inculpat intr-un dosar de trafic de influenta, a prezentat denaturat situatia dintr-un dosar penal aflat in curs de urmarire penala, folosindu-se de colaje ale unor inregistrari pe care le-a realizat personal.

Iata replica oficiala a DNA: Este deschis un dosar de santaj. Stenograme: "E si Voiculescu bagat... si Ghita... in treaba asta"

DNA a publicat doua stenograme ale unor interceptari dintre persoane apropiate familiei Cosma si anchetatori. Acestea sunt dintr-un dosar penal avand ca obiect, intre alte infractiuni, si infractiunea de santaj.

Cat despre acuzatiile aduse de procurorul Iorga Moraru, solicitata sa raspunda, sefa DNA a negat pentru Ziare.com ca a avut vreodata astfel de discutii cu magistratul DNA sau orice alt procuror.

"Nu a existat nicio discutie cu vreun procuror din DNA sau cu inculpata Moraru Iorga Mihaela despre un dosar despre vreun ministru care putea sa ajunga premier", a declarat Kovesi. Iata intreaga reactie a Laurei Codruta Kovesi pentru Ziare.com.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#PSD reactie acuzatii DNA, #PSD DNA Dragnea Kovesi , #PSD