Reactii la demisia lui Liviu Dragnea

Luni, 02 Februarie 2009, ora 21:56
2794 citiri
Reactii la demisia lui Liviu Dragnea

Demisia lui Liviu Dragnea nu este un act de presiune politica, ci un gest unilateral, iar ca in acest moment coalitia de guvernare trebuie sa dea dovada de soliditate, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.

"Nu e un gest de presiune politica, e un gest unilateral. Situatia nu e buna, sigur multe ministere au probleme. E un gest pe care dl. Dragnea si-l asuma pentru ca PSD trebuie in continuare sa-si respecte angajamentele de atunci cand a intrat in coalitie", a declarat Duvaz pentru NewsIn.

Purtatorul de cuvant al partidului spune ca PSD trebuie sa faca rapid alta nominalizare, iar coalitia sa dea in acest moment dovada de soliditate.

"Cu siguranta, PSD va trebui sa faca o noua nominalizare, este o situatie in care cele doua partide trebuie sa se puna de acord. In momentul asta trebuie sa dam dovada de soliditate", a mai aratat deputatul.

Duvaz a mai declarat ca este convins ca Dragnea s-a consultat cu "toata conducerea" PSD inainte de a-si asuma acest gest. "Problema lipsei banilor nu e de ieri-de azi, ci de cateva zile. Dl. Dragnea a aflat ce-l asteapta cand a intrat in minister. In momentul in care iti asumi o demnitate precum cea de la MAI iti asumi si o mare responsabilitate", a adaugat deputatul.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a spus ca nu stie daca demisia este sau nu irevocabila, insa ca reflecta responsabilitate din partea lui Dragnea.

"Are niste obiective clare si asa cum il cunosc, este un politician care gaseste compromisuri, ramane in functie si gaseste o solutie. Va fi greu sa gasim o persoana care sa-l inlocuiasca. E puternic sprijinit si in partid si in administratia local", a adaugat Ponta.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul a apreciat ca demisia lui Dragnea "reflecta o situatie de responsabilitate. Joi, la discutia de la buget, o mare parte din timp s-a discutat ca la MAI avem nevoie de inca 6.000 de politisti".

Liviu Dragnea si-a anuntat demisia "de onoare" de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, el declarand ca resursele alocate sunt prea putine pentru a isi indeplini obiectivele asumate la preluarea functiei.

Surse politice sustin insa ca Liviu Dragnea ar fi avut o convorbire, in cursul serii de luni, cu premierul Emil Boc, informatie care nu a fost insa confirmata de oficiali guvernamentali.

Dragnea si-a anuntat ulterior demisia "de onoare" de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, la sediul ministerului, declarand ca resursele alocate sunt prea putine pentru a isi indeplini obiectivele asumate la preluarea functiei.

Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului DGIPI si a unui secretar de stat, neacceptate in PSD si PD-L, spun surse politice.

Potrivit acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si liderul filialei Bucuresti, Marian Vanghelie, i-au cerut luni premierului Boc sa faca numirile de la MAI, iar acesta a spus ca intarzierea e cauzata de faptul ca nu a primit o lista completa cu toate propunerile, au declarat, luni, pentru NewsIn surse din partid.

Reactie Bogdan Olteanu

Liderul liberalilor Bogdan Olteanu a afirmat ca din declaratiile lui Liviu Dragnea de luni, facute dupa anuntarea demisiei, pot fi desprinse cateva idei cu consecinte destul de grave.

In primul rand, sustine Bogdan Olteanu, ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a afirmat ca, in acest an, nu vor fi bani pentru primarii, pentru comunitatile locale si nici pentru ordinea publica.

"Noi vrem sa il invitam la comisii parlamentare pe domnul Liviu Dragnea pentru a da explicatii in legatura cu afirmatiile facute despre posibilitatile ministerului in fruntea caruia s-a aflat... Daca lucruri stau asa, atunci avem de a face cu o situatie grava", a declarat Bogdan Olteanu.

Bogdan Olteanu a mai afirmat ca cele doua partide aflate la guvernare, PSD si PDL, nu se inteleg si nu sunt in stare sa conduca tara.

"Nu s-a mai intamplat niciodata, in Romania, ca doi ministri de Interne sa demisioneze in asa scurt timp", a mai spus Bogdan Olteanu.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...