Ce discutau pe WhatsApp liderii PSD in perioada OUG 13. Grupul se numeste "Comunicatori PSD" - investigatie Rise Project

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 15:17
22983 citiri
Ce discutau pe WhatsApp liderii PSD in perioada OUG 13. Grupul se numeste "Comunicatori PSD" - investigatie Rise Project
Foto: Arhiva Ziare.com

PSD de la televizor arata altfel in interior. Ii leaga banii - nu numai dosarele, socialismul sau guvernarea - si riposteaza organizat sub presiunea maselor.

Rise Project a obtinut conversatiile interne purtate de liderii PSD in perioada ordonantei 13. Context: protestele #rezist din februarie.

"Comunicatori PSD". Asa se numeste grupul de WhatsApp alcatuit din douazeci si ceva de fruntasi PSD. Aproape toti, demnitari publici. Ministri, fosti si actuali, deputati, senatori - spuma PSD - au functionat atunci ca o celula de criza.

"Pentru voi, am avut niste mega-intalniri cu cercul zero din America (...) Daddy's back! 😎", a anuntat Liviu Dragnea pe grup cand s-a intors in tara, pe 19 ianuarie, de la ceremonia de instalare a lui Trump.

Pe afara, era tensiune. Amnistia care se prefigura scotea deja oameni in strada. 20.000 - numai in ziua aceea.

O zi inainte, Dragnea urechease colectivul dupa episodul cu Iohannis si "elefantii" de la celebra sedinta de guvern. Seful avea regrete tactice: "A prins momentul si a facut pe smecherul. (...) Eu nu inteleg de ce nu vorbim? V-ati ridicat azi toti ministrii sa iesiti din sala? De ce nu v-ati ridicat sa il lasati singur?".

Ca-ntre ministri, Olguta Vasilescu il muncea pe Florin Iordache: "Du-te prin puscarii sa vada jurnalistii cum traiesc oamenii. (...) Mergeti la penitenciarul de femei. Mai pe latura umana, asa, poate in decembrie nu s-a dat caldura acolo. Au stat in 9 grade temperatura, a spus Bica la TV. (...) reai, domnule ministru, arata-ne ca ai cojones! Si daca ies 200.000 de oameni, o imagine cu o femeie schimba tot. Ce dezbatere publica mai vrei, Iohannis? Sotia ta poate fi asa. Si Ministerul Sanatatii ar fi bine sa se implice. (...) ".

Neclintit, Codrin Stefanescu, secretar general adjunct la PSD, contra#rezista pana la capat: "Mitingul securistilor a fost un esec, nu va panicati."

Conspiratia plutea-n aer, iar Gabriela Firea suda indiciile: "Observati! Sunt foarte multe postari sponsorizate si conturi noi". Tot ea monitoriza si situatia din teren: "Mai sunt in jur de o mie de manifestanti si urmeaza sa se retraga". Olguta, insa, n-avea emotii: "Au fost oameni si la Craiova. Au fost 16. Care n-au strigat nimic."

31 ianuarie 2017. Florin Iordache, Ministrul Justitiei, anunta Ordonanta 13 care modifica Codul Penal. In fata Guvernului, scandal pana tarziu.

Liviu Dragnea tace public. Dar incinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El si dispozitivul de partid planuiesc contramanifestatii inca din noaptea dintre 31 ianuarie si 1 februarie.

Liviu Dragnea: "Marian Neacsu. Vorbiti deja din seara asta cu presedintii de organizatii sa ne pregatim de un miting pentru apararea Romaniei".

"Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac fata la mesaje... Vor sa fie alaturi de noi! Sunt constienti ca se incearca o lovitura de stat. Cum spuneam, sarpele veninos e cel mai periculos. Va rog, sa-i retezam odata capul! Sa eliberam tara asta de HIDRA!", il completeaza deputatul Liviu Plesoianu pe Dragnea un minut mai tarziu, la 00:19, 1 februarie.

Plesoianu reprezinta PSD in relatia cu UE.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sunt de acord. Vor fapte.

Firea, la 00:19: "Suntem prezenti! Nu se mai poate! Trebuie sa aparam Romania!"

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: "Da, sa aparam Romania!"

Citeste mai multe despre DRAGNEA - PARTIDUL NEVAZUT pe Rise Project.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#convorbiri PAS ordonanta 13, #proteste ordonanta 13 , #PSD