Scandal in Parlament: Legea defaimarii promovata de Dragnea, intoarsa la comisii (Video)

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 15:10
4302 citiri
Scandal in Parlament: Legea defaimarii promovata de Dragnea, intoarsa la comisii (Video)

Deputatii au aprobat, miercuri, retrimiterea legii defaimarii la comisie pentru trei saptamani, cu 154 de voturi "pentru", 6 "impotriva", nicio abtinere, 56 de deputati prezenti refuzand sa voteze.

Liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru, a solicitat, miercuri, in deschiderea sedintei de vot final a Plenului Camerei Deputatilor, retrimiterea la comisie pentru trei saptamani a legii defaimarii, solicitare criticata de deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

El a sustinut ca solicitarea liderului PSD este ilegala si a precizat ca pe ordinea de zi nu poate fi decat un singur punct, solicitarea de aresatare formulata de DNA pentru deputatul Partidei Romilor, Nicolae Paun.

"Nu puteti sa acceptati retrimiterea la comisie a unui proiect de lege care a fost deja votat. In consecinta, domnule presedinte (Valeriu Zgonea - n.red.), dumneavoatra incalcati astazi nu numai Regulamentul, ci si Constitutia. Nu aveti dreptul sa faceti acest exercitiu ilegal", a acuzat Eugen Nicolaescu.

Presedintele de sedinta, Valeriu Zgonea, a convocat liderii grupurilor parlamentare pentru a se pune de acord cu privire la prevederile Regulamentului.

In urma consultarilor cu liderii grupurilor parlamentare, Valeriu Zgonea a sustinut ca solicitarea de retrimitere este regulamentara.

"Cererea de retrimitere este regulamentara. Nu avem nicio prevedere care sa interzica. Daca nimic nu interzice, permitem. Deschidem o alta cutie a Pandorei", a explicat social-democratul, afirmand se asteapta modificarea Regulamentului Camerei Deputatilor in perioada urmatoare.

In urma supunerii la vot a solicitarii facute de Florin Paslaru, deputatii au votat retrimiterea la comisie a Legii tolerantei cu 154 de voturi "pentru", 6 "impotriva" si nicio abtinere. 56 de deputati prezenti au refuzat sa voteze.

Deputatul PNL Mihaita Calimente a contestat procedura de vot. "La votul exprimat mai inainte nu mi-am exprimat votul in niciuna dintre manierele pe care dumneavoastra mi le-ati cerut. Am fost prezent in sala. Cum ma treceti? Unde apar? La asta va duce ce ati facut dumneavoatra, bataie de joc la adresa Parlamentului", a spus Calimente.

Circ in C. Deputatilor: Legea lui Dragnea, intoarsa la comisii. Votul electronic, anihilat - LIVE

Liberalul Cezar Preda a conchis de la tribuna ca deputatii "s-au invartit pana au ajuns in acelasi loc".

"Ne-am invartit pana unde am ajuns in acelasi loc. Toata aceasta poveste a inceput pe o acuza facuta ca din 315 prezenti in sala, nu si-au exprimat votul in toate ipostazele decat 285 si de aici ati acuzat ca ce s-a intamplat cu diferenta de voturi care apar ca erau in sala si nu s-au exprimat. Si acum apar. Este exact acelasi lucru. (...) Prea multe smecherii din astea. Incetati, dom'le! Aici nu este Consiliu Judetean sau primarie, este Parlamentul Romaniei", a declarat Cezar Preda.

Citeste si:
George Simion a incitat mulțimea și la Oradea: „Dacă ei mă omoară pe mine, să vă duceți și voi peste ei!” VIDEO
George Simion a incitat mulțimea și la Oradea: „Dacă ei mă omoară pe mine, să vă duceți și voi peste ei!” VIDEO
Co-liderul AUR George Simion a mers duminică, 16 ianuarie, la Oradea într-o acțiune electorală. Simpatizanți și membri AUR au participat duminică la o acțiune în centrul Oradei de...
Ce leafă exorbitantă are șeful-fantomă al ANRE, instituția responsabilă de facturile la energie
Ce leafă exorbitantă are șeful-fantomă al ANRE, instituția responsabilă de facturile la energie
Dumitru Chiriță, fost parlamentar PSD, a fost instalat la ANRE direct de Liviu Dragnea, în urmă cu cinci ani. De când a izbucnit scandalul facturilor uriașe la energie, Dumitru Chiriță...