Senatorul Valer Marian a facut ce-a zis: Denunt penal pe numele lui Liviu Dragnea (Video)

Marti, 16 Iulie 2013, ora 14:49
4461 citiri
Senatorul Valer Marian a facut ce-a zis: Denunt penal pe numele lui Liviu Dragnea (Video)
Foto: B1TV

Senatorul de Satul Mare Valer Marian s-a prezentat marti la DNA, la ora 10, unde a depus in scris un denunt penal in care il acuza pe Liviu Dragnea de "instigare la fals intelectual si uz de fals" la referendumul din 2012.

Dupa 4 ore petrecute in fata procurorilor anticoruptie, la iesire, senatorul le-a declarat jurnalistilor ca a dat si declaratii in calitate de martor intr-un dosar care fusese inregistrat anterior, saptamana trecuta, pornind de la o interpelare pe care a facut-o el in Senat, in data de 25 iunie, la adresa ministrului Justitiei.

In ceea ce priveste denuntul penal depus pe numele lui Liviu Dragnea, Valer Marian si-a exprimat increderea ca procurorii si judecatorii vor face ceea ce trebuie, ei avand "un rol vital" in "purificarea si normalizarea" vietii politice din Romania, precum procurorii italieni din anii '90, din cadrul celebrei operatiuni "maini curate".

"Audierile ma fac sa cred ca DNA va clarifica toate aspectele", a punctat Valer Marian.

Intrebat de jurnalisti daca a prezentat probe, el a raspuns afirmativ, dar a reamintit ca "ancheta e confidentiala", prin urmare nu mai poate da detalii presei de acum inainte.

Totodata, el a raspuns unei intrebari spunand ca a fost verificat de CNSAS si a primit raspuns ca nu are nici dosar de colaborator al fostei Securitati, nici de urmarit.

La aproape un an de la referendum

La intrarea la audieri, Valer Marian le explicase jurnalistilor ca a luat aceasta decizie la aproape un an de la referendum dezamagit fiind ca procurorii DNA au lasat dosarul "in coada de peste".

Cutremur in PSD: Un senator se autodenunta la DNA - Dragnea a fraudat referendumul

Valer Marian, despre frauda la referendum si Dragnea: O sa apara si inregistrari audio

Senatorul si-a exprimat opinia ca nefinalizarea dosarului pe care Liviu Dragnea il are deschis la DNA pe tema fraudarii referendumului pentru suspendarea presedintelui ar fi fost "o conditie a pactului nefast" de coabitare dintre Traian Basescu si Victor Ponta. Mai exact, presedintele ar fi obtinut ca Laura Codruta Kovesi sa fie numita sef la DNA, iar PSD ar fi obtinut linistea pentru Liviu Dragnea, sustine el.

Valer Marian a mai declarat ca Liviu Dragnea a cerut, vara trecuta, nu doar intalnirile cu pesedistii de la Oradea, ci si de la Cluj si Sibiu, sa se dea bani pentru ca presedintii de comisii electorale sa raporteze la BEC din doua in doua ore prezente mai mari decat cele reale.

Senatorul a venit la DNA pregatit cu materiale, pe care le-a distribuit si jurnalistilor.

El a sustinut ca i-a trimis o scrisoare lui Victor Ponta in urma cu doua saptamani, pe aceasta tema, dar nu a primit niciun raspuns.

Fost procuror, Valer Marian spune ca are probe pentru acuzatiile pe care le face, dar le prezinta mai intai procurorilor.

Cat priveste aparitia unor inregistrari audio in acest caz, anuntata inca de sambata, Valer Marian s-a aratat convins ca ele au fost facute de servicii, care ar fi fost prin preajma inclusiv la discutiile de la Oradea.

In plus, senatorul a reamintit de o declaratie facuta de Traian Basescu "din garaj", la scurt timp dupa ce Liviu Dragnea le-a trasat sarcini pesedistilor oradeni, in care presedintele suspendat il avertiza pe Dragnea sa nu fraudeze referendumul pentru ca va raspunde.

Ponta da de inteles ca Valer Marian "e..." si ca jurnalistii profita. Senatorul il ameninta cu judecata

Dragnea, despre Valer Marian: Un om cu grave probleme de sanatate

In replica la acuzatiile aduse de Valer Marian, toti pesedistii au iesit cu declaratii in care pun la indoiala sanatatea mintala a celui pe care PSD l-a facut senator, in decembrie 2012.

Recent, Valer Marian a fost schimbat de la sefia PSD Satu Mare si ulterior dat afara din partid, el fiind in prezent senator independent afiliat la grupul PP-DD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Valer Marian denunt DNA Dragnea, #senator denunt DNA Dragnea, #Dragnea frauda referendum , #PSD