Sociolog: Dragnea e toxic pentru PSD. Badalau are sanse la sefie, Tudose nu are sprijinul partidului

Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 09:50
7424 citiri
Sociolog: Dragnea e toxic pentru PSD. Badalau are sanse la sefie, Tudose nu are sprijinul partidului
Foto: Hepta.ro

Sociologul Alin Teodorescu, fost deputat PSD si apropiat al lui Adrian Nastase, sustine ca social-democratii se intreaba din ce in ce mai des cum ar arata PSD fara Liviu Dragnea, desi in acest moment nu exista mai nimeni capabil sa isi asume conducerea partidului.

In opinia sociologului, singura varianta posibila ar putea fi actualul presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau.

"Oamenii incep sa isi dea seama ca Liviu Dragnea e toxic pentru partid, desi a condus partidul catre o victorie in alegeri. Din ce in ce mai multi se gandesc la continuarea dupa Dragnea. Unul dintre cei care este intr-o pozitie sa gandeasca mai multe la aceasta tema este premierul Mihai Tudose, insa dansul nu are sprijinul partidului.

Deci sunt foarte putini oameni capabili sa isi asume o conducere a partidului, si anume o conducere pozitiva a partidului. In jurul lui Badalau au inceput sa se adune ceva oameni. Oamenii astia gandesc ca Liviu Dragnea are cam multa putere si ca e cazul sa se revina la anumite proceduri democratice", a mai spus Teodorescu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Scrisoarea lui Badalau

Niculae Badalau, presedintele executiv al PSD, a transmis, luni, o scrisoare liderilor social-democrati in care a precizat ca partidul a acceptat suspendarea democratiei interne, lucru pe care il considera o eroare care trebuie asumata de partid.

"Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam: PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura; decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate; fluiditatea schimbarii in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa; nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern", se arata in scrisoarea lui Badalau.

Reactia lui Dragnea

Liviu Dragnea a declarat ca scrisoarea lui Badalau este "un document bun" si ca acesta va fi discutata la urmatoarea sedinta a Comitetului Executiv, impreuna cu alte "puncte de vedere".

"Eu am apucat sa ma uit putin pe ea, dar nimeni nu putea sa o analizeze. E un document bun, care face parte dintr-un set de documente, care poate fi adoptat la CEx-ul de la Iasi, atat in cee ace priveste activitatea partidului, functionarea partidului, infiintarea departamentelor, despre modul cum o sa functionam si sa ne organizam in 2018. Este un document bun, un punct de vedere al domnului Badalau. Nici domnul Badalau nu a spus ca e de necompletat".

Liderii social-democratilor s-au intrunit, luni, pentru a discuta in cadrul Comitetului Executiv despre numirea senatorului Ioan Denes in locul Donei Pana la sefia Ministerului Apelor si Padurilor. Saptamana trecuta, Doina Pana si-a anuntat demisia motivand ca starea de sanatate nu ii mai permite sa continue activitatea in Guvern.

Urmatoarea sedinta CEx va avea loc la Iasi, la finalul lunii ianuarie. Atunci se va discuta iarasi despre remanierea sau chiar restructurarea Guvernului. Premierul Mihai Tudose a anutat din nou, luni seara, ca nu renunta la ideea restructurarii Executivului pe care il conduce.

#Liviu Dragnea presedinte PSD, #Mihai Tudose premier , #PSD