Soferul lui Catalin Voicu joaca sceneta disidentei. Cand PSD ne ia de prosti

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 08 Martie 2017, ora 07:07
26794 citiri
Soferul lui Catalin Voicu joaca sceneta disidentei. Cand PSD ne ia de prosti

Lume, lume, asupra PSD s-a pogorat democratia!

Un senator, Serban Nicolae, uns de Liviu Dragnea lider de grup si presedinte de Comisie Juridica, introduce o lista de amendamente la legea gratierii, pentru ca asa il mana pe el constiinta, fara sa se fi consultat cu liderul suprem.

Si cand liderul suprem se opune amendamentului, care doar printr-o coincindenta le foloseste condamnatilor pentru coruptie, senatorul rezista eroic cu vorbe aspre: "A porni de la premiza ca toti trebuie sa avem o opinie publica, asa cum era pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit, mie mi se pare ca este o perioada demult depasita. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales in Parlament, acolo unde se propun dezbateri". Asa ceva!

Iar in fata frondei, el, liderul maxim, zice ca nu are ce-i face pentru ca un senator nu poate fi impiedicat sa aiba initiative.

Si noi trebuie sa credem sceneta asta de doi bani? Sa fim seriosi! Povestea mi se pare cu mult mai simpla si extrem de perversa.

In primul rand, ca sa fie clar, vorbim despre cel mai disciplinat partid din Romania, condus cu mana de fier de Liviu Dragnea. Ca o mostra, ar trebui poate sa stiti ca pesedistii nu si-au ales comisiile in Parlament, ci au fost informati care le e locul. Sau poate va amintiti cum Serban Nicolae si Eugen Nicolicea s-au dat de ceasul mortii sa explice de ce OUG 13 nu poate fi respinsa in Parlament, pentru ca e abrogata si s-au sucit instantaneu cand Liviu Dragnea a dat semnalul respingerii.

Deci probabilitatea ca Serban Nicolae sa fi luat pe cont propriu o initiativa atat de spinoasa ca extinderea gratierii la fapte de coruptie mi se pare ca tinde spre zero.

Dar sa zicem ca a avut un motiv de ratacire, avand in vedere ca pentru soferul lui Catalin Voicu strivirea Justitiei poate reprezenta intr-adevar obiectivul central al carierei.

Sa-i reziste insa lui Liviu Dragnea, dupa ce liderul maxim s-a declarat impotriva, mi se pare absolut fantezist. Asa ceva nu se intampla in PSD si nu cu Liviu Dragnea. Au fost oameni exclusi din partid rapid pentru vinovatii incomparabil mai mici, spre exemplu Catalin Ivan.

Este, cred, clar, ca Liviu Dragnea nu are cum sa renunte la o gratiere cat mai extinsa si pentru sine, pentru ca dosarul Bombonica e o bomba cu ceas, dar si pentru o intreaga lista de alti condamnati.

Mi se pare clar ca aceasta a si fost scopul principal pentru care PSD s-a opintit sa castige alegerile cu pretul unor promisiuni pe care le va deconta politic major, fie pentru nerespectare, fie prin efectele economice probabil foarte grave ale respectarii.

Dar desteptarea societatii romanesti a facut scopul mai greu de indeplinit.

Si ceea ce nu se poate realiza cu ordonanta trebuie facut cu legea in Parlament si cu decont cat mai mic pentru PSD.

Asa ca ordonanta a devenit proiect de lege, ajuns in Parlamant intr-o forma cat mai benigna, dupa renuntarea la injumatatirea pedepselor indiferent de cuantumul lor pentru condamnatii peste 60 de ani.

A primit si avizul CSM cu observatia ca pot fi gratiate pedepse peste 3 ani, nu peste 5 ani.

Acolo, Serban Nicolae a introdus in secret amendamentele, vezi Doamne, ca un disident, impotriva vointei partidului si a liderului care sa deconteze cat mai putin, pentru ca apoi vointa suverana a plenului sa decida.

Un plen unde nu am nicio indoiala ca PSD mizeaza pe complicitatea liberalilor in randurile carora se vede cu ochiul liber ca sunt o multime de luptatori antiJustitie, care de-abia asteapta sa dea o mana de ajutor pentru deschiderea usilor puscariilor.

Si uite asa ne vom trezi cu o monstruoasa gratiere pentru corupti, pentru pedepse foarte mari (ca si suferinta lui Dan Voiculescu trebuie totusi curmata), fara obligatia recuperarii prejudiciului, ba chiar cu invitatia la comiterea de fapte in fereastra dintre momentul publicarii legii in MOf si momentul intrarii ei in vigoare.

Se poate mai bine?

Socoteala e, probabil, ca oamenii au obosit de proteste, nu mai ies cu sutele de mii, ca tensiunea s-a descarcat, lehamitea va lua locul furiei, iar majorarile de poveste promise de doamna Vasilescu vor avea efectul de anestezie scontat.

In plus, e vointa suverana a Parlamentului, nu a lui Liviu Dragnea, Doamne fereste!, care s-a opus, dar a fost infrant, asemeni strazii, nu-i asa?

Ceva, ceva PSD a inteles din proteste. Ca dovada n-o mai ia pieptis, cu ordonanta. Dar nu a inteles esentialul. Ca oamenii nu mai pot fi prostiti in fata.

Ar fi bine si pentru PSD, si pentru aceasta tara, ca acest partid sa inteleaga ca jocul asta la prostire grosiera nu are cum sa se termine bine, indiferent cati soferi de puscariasi vei folosi pe post de disidenti. Ca furia unui popor care te vede perseverand in sfidare poate fi cu mult mai mare si mai periculoasa decat aceea care te-a lovit ca trenul la prima abatere.

In ceea ce ne priveste, cred ca trebuie sa ne fie clar cu cine si cu ce avem de-a face. Liviu Dragnea nu renunta. E dat afara pe usa, incearca pe geam. E dat afara pe geam, incearca pe horn, prin pivnita, prin gaura cheii, pe oriunde vede o cale cat de mica spre izbavirea penala.

Metodele sunt din ce in ce mai perverse, scopul e acelasi si nu vor renunta la el nici morti, mizand pe faptul ca pana la urma vom renunta noi.

Un singur pas inapoi daca vom face in razboiul asta pentru apararea statului de drept si vor reusi. Asta cred ca este gandul cu care trebuie sa traim in acesti ani de guvernare PSD. Ramane care pe care.

Nou protest #rezist de amploare in Capitala: Stop joc. In democratie, coruptii stau la puscarie

#Serban Nicolae gratiere corupti, #Dragnea gratiere parlament , #PSD