Tutuianu, despre modificarile la Codul Penal: Aceasta lege nu il priveste pe Liviu Dragnea in mod particular

Marti, 03 Iulie 2018, ora 15:53
3899 citiri
Tutuianu, despre modificarile la Codul Penal: Aceasta lege nu il priveste pe Liviu Dragnea in mod particular

Senatorul PSD Adrian Tutuianu a declarat, marti, ca dezbaterile la Codul Penal dureaza de cateva luni, iar modificarea acestuia nu a fost facuta in graba.

El sustine ca modificarile erau necesare si ca aceasta lege "nu il priveste pe Liviu Dragnea in mod particular".

"In noiembrie-decembrie s-au facut primele discutii pe texte, au continuat in cursul lunilor ianuarie-martie, s-a ajuns in aceste zile, in luna iunie, la votul in comisia speciala, practic s-a facut o reluare a discutiilor.

Am trecut prin prima camera sesizata, Senatul, urmand sa parcurga procedura in a doua camera", a afirmat Tutuianu, respingand astfel afirmatiile ca s-a facut in graba modificarea Codului Penal.

Intrebat daca pe noile prevederi Liviu Dragnea mai poate fi acuzat de ceva, senatorul PSD a replicat: "Daca ne raportam totdeauna la persoane legat de modul cum legiferam, o sa gresim fundamental. Ca urmare, eu nu cred ca legea aceasta il priveste pe Liviu Dragnea in mod particular".

"Am urmarit si eu dosarul despre care vorbiti, veti vedea ca e trimis in judecata si pentru alte infractiuni - falsul. Nu stim ce va decide instanta de apel pe aceasta speta", a adaugat el.

Despre faptul ca Liviu Dragnea este acuzat in dosarul Tel Drum pentru constituirea unui grup infractional organizat, o alta infractiune redefinita de parlamentari, senatorul PSD a declarat: "Nu am toate elementele pe acest subiect. Definitia grupului infractional a fost intr-adevar modificata in sensul ca grupul infractional are la baza o conventie a celor care participa la grup, si nu definitia foarte relaxata care exista astazi si care a permis inculparea unor persoane care, de fapt, nu aveau nicio legatura cu cei care au savarsit infractiunea.

Ramane sa decida instanta de judecata. Deocamdata, pe acest subiect, nu avem nici macar trimitere in judecata, ci doar un dosar care e in curs la DNA, unde cunoasteti ca Liviu Dragnea are deocamdata calitate de suspect. Raportandu-ne chiar si la directiva privind prezumtia de nevinovatie, discutia aceasta o facem fara un temei juridic serios".

Chestionat de ce s-a precizat la abuzul in serviciu ca folosul necuvenit este material si nu poate fi, de exemplu, o functie, Tutuianu a replicat: "O functie inseamna si niste beneficii, inseamna un salariu. Poate va aduceti aminte ca cineva a fost trimis in judecata pentru ca a primit foarte multe aprecieri pe Facebook. Eu nu cred ca nu trebuie sa vedem realitatea si sa nu adaptam legislatia".

Citeste si:
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Cioloș susține că a avut ”discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: ”Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul”
Cioloș susține că a avut ”discuţii neconcludente” cu premierul desemnat: ”Nu ni s-a cerut sprijinul sau ajutorul”
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, solicită PNL şi PSD să propună "rapid" un program de guvernare şi o echipă cu care să vină în Parlament, precizând că nu s-a cerut sprijinul partidului...
Sursa: NEWS.RO