Ultimele surprize ale anului 2017

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 11:34
4692 citiri
Ultimele surprize ale anului 2017

Sfarsitul acestui an incepe sa semene tot mai mult cu inceputul lui, cel putin din punctul de vedere al ispravilor faurite de coalitia de guvernare.

PSD e mai consecvent in obsesiile legate de Justitie decat de orice alta tema politica si ca atare a insistat sa faca din 2017 un an dedicat luptei pentru eliberarea de sub jugul Justitiei.

Asa cum OUG 13 a aratat ca reglarile de conturi din Justitie sunt prima si, s-a dovedit apoi, singura grija a coalitiei de guvernare, la fel cel mai recent proiect de modificare a Codului Penal, depus in Parlament de PSD, contine idei care ar face pana si "martea neagra" sa paleasca.

Aceasta simetrie obsesiva de modificare a Legilor Justitiei cu care PSD a deschis si a inchis 2017 este masura etalon cu care partidul va fi judecat de acum incolo pentru un timp. Indiferent de cat de mare era nevoia de a corecta unele excese si derapaje din Justitie, PSD a esuat, in primul rand, pentru ca a dus in derizoriu orice tentativa de corectare a problemelor din sistem.

Luandu-se la misto cu "statul paralel", in loc sa arate cum functioneaza si ce daune produce "sistemul", PSD aduce un dublu deserviciu societatii.

O data, ridiculizeaza o tema serioasa si care, poate, genereaza numeroase abuzuri din punctul de vedere al statului de drept. Apoi, anuleaza sperantele ca in viitor cineva ar mai indrazni sa ia la rost "sistemul".

Nici bine nu s-au stins valurile de durere, respect si cainta fata de ultimul rege al Romaniei, nici n-au apucat Dragnea si Tariceanu sa se certe din nou cu Tudose pe marginea proiectului de lege care regleaza statutul Casei Regale in Romania, nici n-a apucat proiectul privind Statutul magistratilor sa fie bine discutat, ca in a doua zi de Craciun s-a aflat de un alt proiect parlamentar prin care PSD ne propune, printre altele:

- prag de 200.000 de euro pentru abuzul in serviciu;

- darea si luarea de mita pentru o terta persoana nu mai sunt infractiuni;

- traficul de influenta pentru un altul nu mai este infractiune, iar banii ori alte bunuri primite nu mai pot fi confiscate;

- traficul de influenta pentru altcineva nu mai este infractiune.

Ce-i drept, initiatorul acestei propuneri legislative este deputatul PSD Catalin Radulescu, mai cunoscut pentru amenintarile cu mitraliera catre protestatarii din Piata Victoriei. Si in PSD au cazut propuneri si proiecte asemanataore cu duiumul. N-ar fi nici primul, nici ultimul pesedist care il depune si apoi il ia.

PSD s-a incurcat definitiv in spaimele liderilor sai care au produs proiecte de modificare a Legilor Justitiei pe banda rulanta, ca la o licitatie unde toti participantii stau cu o sabie deasupra capului si fiecare clipa poate fi ultima.

Comisia Iordache din Parlament a produs mai mult circ si scandal decat continut, dar asta nu mai e numai vina PSD. Aici nici Opozitia nu da semne ca ar fi interesata sa preseze, ba se simte confortabil doar cu circul unora.

PSD e strans acum intre scandalul etern din Justitie, calculele care nu ies in buget si fracturile interne din partid care ameninta si guvernarea si majoritatea parlamentara.

Surpriza lui 2017 ar fi ca razboiul care se anunta anul viitor si pentru care pana acum pare doar ca ne-am pregatit sa se declanseze in aceste ultime zile. Asa cel putin am intra in noul an stiind la ce sa ne asteptam de la bun inceput. Toti liderii importanti ai momentului par sa stea doar in asteptarea semnului de pornire.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#PSS lege coruptie , #PSD