Un lider PSD cere instantei sa interzica o "fituica pedelista"

Vineri, 28 Martie 2008, ora 10:21
3095 citiri
Un lider PSD cere instantei sa interzica o "fituica pedelista"

Presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea (PSD), a cerut Judecatoriei Alexandria interzicerea difuzarii pe perioada campaniei electorale a bisaptaminalului "Gazeta de Sud-Est", deoarece considera ca publicatia duce o campanie de presa impotriva lui, scrie Cotidianul.

Liviu Dragnea sustine ca publicatia "Gazeta de Sud-Est", care apare in judetul Ialomita, a declansat la inceputul lunii martie o campanie denigratoare la adresa lui, la comanda liderului PD-L Teleorman, Marian Hoinaru.

Mai precis, pe 3 martie, "Gazeta de Sud-Est" a distribuit o editie de Teleorman in care actualul presedinte al CJ Teleorman ar fi tinta mai multor articole "ce expun fapte neadevarate". Printre titluri figureaza "Liviu Dragnea, baronul imobiliar", "Bezna in enclava lui Dragnea", "Bombonica Dragnea, simbrie de la stat platita de institutia condusa de sot".

Dupa numai o saptamana, a aparut inca o editie cu titluri noi: "Gasca lui Dragnea face posta Tel Drum SA", "Dragnea vrea sa evacueze circa 100 de familii din locuintele construite de guvern".

Vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, a dat in judecata ziarul si i-a adresat presedintelui Judecatoriei Alexandria o cerere privind emiterea unei ordonante presedintiale, prin care acesta sa dispuna sistarea aparitiei pe raza judetului Teleorman a "Gazetei de Sud-Est" "pina la finalizarea campaniei electorale organizate in anul curent".

In plus, liderul PSD a declarat ca va sesiza politia in cazul in care aceasta nu ia masuri impotriva ziaristilor de la "Gazeta de Sud-Est" care ii urmaresc familia.

In replica la acuzatiile sefului CJ Teleorman, redactorul-sef al "Gazetei de Sud-Est", Mihai Enciu, recunoaste ca publicatia este distribuita de membri PD-L si ca obiectul principal al ziarului este seful CJ, dar asta pentru ca "acesta este omul care stapineste judetul".

In plus, Enciu mai sustine ca "Domnul Dragnea incalca Constitutia, dreptul la libera exprimare si vrea sa instituie cenzura. Noi am aparut in Teleorman pentru ca trusturile de presa de acolo sint sub papucul lui".

In opinia colegilor din PSD, gestul lui Liviu Dragnea de a solicita sistarea difuzarii unui ziar este "o aberatie". Cristian Diaconescu, purtator de cuvint al PSD si fost ministru al Justitiei, a declarat ca "Ideea de a inchide in sine o publicatie nu rezolva o problema. Ideea de a suprima un glas de presa nu trebuie asociata cu un partid de stinga".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Liviu Dragnea, #PSD, #alegeri, #interdictie, #publicatie, #PDL, #judecatorie , #PSD