WikiLeaks - Dragnea: Basescu sta in genunchi in fata americanilor

Marti, 29 Martie 2011, ora 21:30
3565 citiri
WikiLeaks - Dragnea: Basescu sta in genunchi in fata americanilor

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat marti seara pe presedintele Traian Basescu, care ar fi promis, potrivit unei note diplomatice marca WikiLeaks, ca ucigasul lui Teo Peter nu va fi judecat in Romania.

"In ochii mei a scazut foarte mult presedintele Traian Basescu, daca intr-adevar a facut ce se spune in cablogramele WikiLeaks, nu doar in cazul Teo Peter. Domnul Traian Basescu sta in genunchi in fata americanilor, cand trebuie sa apere interesele tarii sale", a apreciat Liviu Dragnea, invitat la Antena 3.

Legat de implicarea presedintelui in salvarea soldatului care l-a ucis pe Teo Peter, Liviu Dragnea considera ca oricum nu l-ar fi condamnat nimeni pe Traian Basescu daca s-ar fi opus arestarii americanului. Mai mult, sustine Dragnea, "un milion de euro n-ar fi reusit sa spele rusinea pe care au simtit-o romanii atunci".

Wikileaks: Vezi implicarea lui Basescu in salvarea soldatului care l-a ucis pe Teo Peter

In opinia secretarului general al PSD, cablogramele WikiLekas prezinta "un Traian Basescu timorat", in discrepanta cu aparitiile publice ale sefului statului.

"Domnul Traian Basescu ne-a obisnuit la televizor si in conferinte de presa, eventual la televizor, cu un moderator foarte cuminte, sa fie un adevarat curajos pe plaiuri mioritice. Vedem acum, prin telegramele WikiLeaks, o alta fata a presedintelui, un Basescu destul de timorat, care vrea sa pastreze cu orice pret relatiile bune cu americanii", a adaugat Dragnea.

Pe de alta parte, pesedistul a remarcat ca ambasadele SUA nu au negat veridicitatea notelor diplomatice publicate in ultimele trei zile. Astfel, dupa Liviu Dragnea, informatiile din cablograme, potrivit caroa Puterea este pro-americana, in timp ce Opozitia cultiva relatiile cu Moscova, sunt cat se poate de adevarate.

"Nu e deloc un lucru rau. O relatie cu Rusia este foarte buna pentru Romania, nu trebuie sa stam in genunchi in fata Statelor Unite", a comentat Liviu Dragnea.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...
Comentarii
Mos Ion Roata
rank 5
Bine ca statea Geoana drept si demn!!! Ipocrizia asta daca ar durea...