WikiLeaks - Dragnea: Basescu sta in genunchi in fata americanilor

Marti, 29 Martie 2011, ora 21:30
3520 citiri
WikiLeaks - Dragnea: Basescu sta in genunchi in fata americanilor

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat marti seara pe presedintele Traian Basescu, care ar fi promis, potrivit unei note diplomatice marca WikiLeaks, ca ucigasul lui Teo Peter nu va fi judecat in Romania.

"In ochii mei a scazut foarte mult presedintele Traian Basescu, daca intr-adevar a facut ce se spune in cablogramele WikiLeaks, nu doar in cazul Teo Peter. Domnul Traian Basescu sta in genunchi in fata americanilor, cand trebuie sa apere interesele tarii sale", a apreciat Liviu Dragnea, invitat la Antena 3.

Legat de implicarea presedintelui in salvarea soldatului care l-a ucis pe Teo Peter, Liviu Dragnea considera ca oricum nu l-ar fi condamnat nimeni pe Traian Basescu daca s-ar fi opus arestarii americanului. Mai mult, sustine Dragnea, "un milion de euro n-ar fi reusit sa spele rusinea pe care au simtit-o romanii atunci".

Wikileaks: Vezi implicarea lui Basescu in salvarea soldatului care l-a ucis pe Teo Peter

In opinia secretarului general al PSD, cablogramele WikiLekas prezinta "un Traian Basescu timorat", in discrepanta cu aparitiile publice ale sefului statului.

"Domnul Traian Basescu ne-a obisnuit la televizor si in conferinte de presa, eventual la televizor, cu un moderator foarte cuminte, sa fie un adevarat curajos pe plaiuri mioritice. Vedem acum, prin telegramele WikiLeaks, o alta fata a presedintelui, un Basescu destul de timorat, care vrea sa pastreze cu orice pret relatiile bune cu americanii", a adaugat Dragnea.

Pe de alta parte, pesedistul a remarcat ca ambasadele SUA nu au negat veridicitatea notelor diplomatice publicate in ultimele trei zile. Astfel, dupa Liviu Dragnea, informatiile din cablograme, potrivit caroa Puterea este pro-americana, in timp ce Opozitia cultiva relatiile cu Moscova, sunt cat se poate de adevarate.

"Nu e deloc un lucru rau. O relatie cu Rusia este foarte buna pentru Romania, nu trebuie sa stam in genunchi in fata Statelor Unite", a comentat Liviu Dragnea.

Citeste si:
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, joi 27 ianuarie, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este imposibilă, deoarece asta ar însemna pierderi de 30...
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
AUR, pe locul 2 în intenția de vot a românilor în ianuarie 2022. Cum se explică ascensiunea partidului lui George Simion
Partidul extremist AUR se află pe locul 2 în intenția de vot a românilor în luna ianuarie 2022, cu 20,6%, imediat sub PSD, care a ajuns la 34,3%, se arată într-un sondaj de opinie al Inscop...
Comentarii
Mos Ion Roata
rank 5
Bine ca statea Geoana drept si demn!!! Ipocrizia asta daca ar durea...