Dosarul referendumului - Consilier PSD: Stateam in fata sectiilor, supravegheam sa nu se faca presiuni

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 20:41
3660 citiri
Dosarul referendumului - Consilier PSD: Stateam in fata sectiilor, supravegheam sa nu se faca presiuni
Foto: Arhiva

Unul dintre inculpatii din dosarul "Frauda la referendum", consilierul local PSD Costinel Lita, a spus, vineri, la termenul de la instanta suprema, ca in ziua alegerilor a stat in fata mai multor sectii de vot, pentru a vedea ce se intampla, "pentru a nu se face presiuni".

"Am urmarit procesul de votare de la 100-200 de metri de sectia de votare, pe un teren de sport. (...) Stateam de vorba si supravegheam, si cu alti consilieri de la alte partide.

Asa procedam la fiecare proces electoral, pentru a nu se face presiuni asupra sectiei de vot. Este o sarcina de la partid, altfel nu as fi fost consilier local", le-a spus Lita judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Dosarul referendumului a inceput cu o amanare: Zeci de inculpati nu aveau avocat

Consilierul PSD a adaugat ca el nu avea rolul de a numara persoanele care intra sau ies din sectia de vot, precizand ca daca ar fi sesizat nereguli, nu ar fi avut cui sa i le raporteze.

"Nu comunicam nimanui. Nu mi s-a intamplat niciodata sa sesizez probleme, deci nu stiu pe cine as fi sunat", a spus Costinel Lita.

Judecatorii ICCJ l-au intrebat pe consilierul social democrat daca i-a cunoscut pe sotii Marius Marinel si Simona Cristina Predut, care si-au recunoscut vina in acest dosar si au fost deja condamnati la un an si jumatate de inchisoare. El a spus ca ii cunoaste, insa a subliniat ca nu le-a dat niciodata vreo lista cu persoane aflate in strainatate, pentru a fi trecute pe listele suplimentare de vot.

"Nu este nimic adevarat. Nu le-am cerut nimic", a raspuns inculpatul din dosar.

La termenul de vineri au fost audiati si cinci membri ai sectiei de vot 105, din satul Bistrita Noua, judetul Olt. In unanimitate, ei au sustinut ca activitatea s-a desfasurat in conditii normale la aceasta sectie, mentionand ca, daca vor fi gasiti vinovati, sunt de acord sa preseteze munca in folosul comunitatii.

Urmatorul termen, pe 28 februarie

Urmatorul termen in dosar a fost fixat de instanta suprema pentru 28 februarie.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie 2013 dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, si a stabilit primul termen in 18 februarie 2014. Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o cerere a DNA si a preschimbat primul termen in dosarul "Frada la referendum", stabilind ca judecarea in aceasta cauza sa inceapa cu trei luni mai devreme, respectiv in 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dosar referendum consilier PSD, #Frauda la referendum, #dosar Frauda la referendum , #referendum