Contestatia la executare a lui Dragnea in dosarul "Referendumul" ajunge la un complet de cinci judecatori

Marti, 07 Martie 2017, ora 21:48
5692 citiri
Contestatia la executare a lui Dragnea in dosarul "Referendumul" ajunge la un complet de cinci judecatori

Instanta suprema a decis, marti, sa trimita la completul de cinci judecatori contestatia la executare formulata de Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul".

Decizia magistratilor este definitiva.

"Trimite contestatia la executare formulata de Liviu Dragnea la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Completul de cinci Judecatori. Definitiva", se arata in decizia instantei.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, dupa ce magistratii ramasesera in pronuntare asupra contestatiei la executare, ca el si avocatii sai cred ca nu s-au respectat procedurile legale la redactarea motivarii deciziei definite din dosarul "Referendumul", in conditiile in care doua judecatoare din completul care a judecat cauza s-au pensionat inainte de a fi conceputa motivarea, deci nu au participat la redactarea motivarii.

Intrebat daca acest viciu de procedura ar putea duce la "albirea" cazierului sau, Dragnea a spus: "Nu este vorba de albirea cazierului, este vorba de dreptul de a face aceasta contestatie".

"Un om care este condamnat, are dreptul, dupa parerea mea, daca nu cumva deranjez pe cineva, sa stie exact de ce a fost condamnat, pentru ce a primit aceasta condamnare.

De asemenea, are dreptul - si instanta este obligata, pentru ca asa scrie in lege - sa fie convins ca toti membrii completului au participat la conceperea acelei decizii, pentru ca este o decizie care schimba viata unui om", a mai spus Dragnea, la iesirea din sala de judecata.

Liviu Dragnea a precizat ca el si avocatii lui cred ca cele doua judecatoare nu au participat la redactarea deciziei din dosarul "Referendumul", in conditiile in care acestea s-au pensionat, judecatoarea Livia Stanciu, fost presedinte al instantei supreme, la doua luni de la decizie, iar cealalta judecatoare, ulterior, dupa ce el a facut contestatia, cand foarte rapid a aparut si motivarea.

"Noi vrem sa vedem exact cand a fost conceputa, cand a fost redactata, in ce calculator a fost inregistrata, deci sunt niste cerinte legitime", a adaugat Dragnea.

In dosarul "Referendumul", Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, in aprilie 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Dosarul in care Liviu Dragnea a contestat executarea pedepsei a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie dupa ce, in 15 februarie, instanta Tribunalului Bucuresti, unde a fost depusa initial actiunea, a stabilit ca nu este competenta sa judece cauza si a decis trimiterea acesteia la instanta suprema.

Procurorul DNA ceruse Tribunalului Bucuresti sa trimita la instanta suprema doar partea din contestatia la executare a lui Liviu Dragnea referitoare la semnatarii motivarii condamnarii din dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea declara atunci ca, din ce a inteles, in dosarul "Referendumul" a primit pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare pentru "exemplificare", afirmand ca nu este corect ca oamenii sa fie condamnati pentru exemplu, situatii care aduc aminte de "niste vremuri triste".

Presedintele PSD a adaugat ca are dreptul sa conteste decizia din dosarul "Referendumul" atat timp cat hotararea nu este completa.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...