Ziare.com

Dosarul referendumului a inceput cu o amanare: Zeci de inculpati nu aveau avocat

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 13:41

   

Dosarul referendumului a inceput cu o amanare: Zeci de inculpati nu aveau avocat
Instanta suprema a amanat, vineri, la primul termen, judecarea dosarului "Frauda la referendum", in care sunt acuzati Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, dupa ce 59 dintre inculpati au transmis cereri ca vor un nou termen pentru a-si angaja avocati si pentru pregatirea apararii.

Liviu Dragnea a lipsit de la primul termen de judecata al dosarului "Frauda la referendum", el fiind reprezentat in instanta de avocatul sau, Marian Nazat, care nu a adresat nicio cerere in numele clientului sau.

Grefierul de sedinta a anuntat ca 59 de inculpati din acest dosar au transmis la dosarul cauzei solicitari prin care au cerut judecarea cauzei la un alt termen, fie pentru a-si angaja avocati, fie pentru a-si pregati apararea.

Liviu Dragnea despre dosarul referendumului: Sunt curios cu ce vor veni procurorii

Una dintre partile vatamate din acest dosar, Otilia Bouros, le-a cerut judecatorilor sa ii schimbe calitatea in martor, aratand ca asupra ei se fac presiuni.

Procurorul DNA a fost de acord cu cererile de amanare, iar in legatura cu solicitarea partii vatamate a aratat ca la acest moment nu poate fi discutata o astfel de cerere. Acesta a motivat ca este necesar sa se asigure apararea tuturor inculpatilor pentru discutarea unor astfel de cereri.

Judecatorii instantei supreme au acordat un nou termen in acest dosar la 6 decembrie, data la care vor fi citati toti cei judecati in aceasta cauza.

Instanta suprema a inregistrat in 7 octombrie dosarul "Frauda la referendum", in care au fost trimisi in judecata Liviu Dragnea si alte 74 de persoane, si a stabilit primul termen in 18 februarie 2014.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis o cerere a DNA si a preschimbat primul termen in dosarul "Frada la referendum", stabilind ca judecarea in aceasta cauza sa inceapa cu trei luni mai devreme, respectiv in 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, in prezent deputat si vicepremier, a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 789 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Destul ca-i apara Ponta ,si pe vii si pe morti ...adica tocmai pe

cei mai buni unde procentul a fost de 300% , cu morrti cu tot...
Apropos morrtii astia, nu ar avea nevoie si de premier ?

 

Oare cand va ajunge si acest presedinte resapat guvernator de CCR,

condusa cu supusenie basista de marele judecator Zegrean acolo unde ii este locul. Flota, averea nejustificata, casa primita impotriva legii dar sa nu mai vorbim de cultura si educatia unuia ca acest individ.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor