Dragnea a iesit din sala la citirea rechizitoriului: Era foarte, foarte cald! (Video)

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 11:28
5399 citiri
Dragnea a iesit din sala la citirea rechizitoriului: Era foarte, foarte cald! (Video)
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a iesit din sala, vineri, cand s-a citit rechizitoriul in dosarul Referendumului in care este inculpat. Dragnea a negat toate acuzatiile si a recunoscut ca a folosit sistemul incriminat de procurori si la alte alegeri.

La termenul de vineri doi dintre inculpati s-au recunoscut faptele, preferand sa aleaga un proces mai scurt si cu sanse de a se incheia prin pedepse cu suspendare.

Dosarul referendumului: Doi inculpati si-au recunoscut faptele, nu si Liviu Dragnea

In schimb, vicepremierul a ramas pe pozitii, sustinand ca nu a incalcat legile. Intrebat de jurnalisti cum comenteaza decizia celor doi, Liviu Dragnea a afirmat ca nu va face acest lucru pentru ca nu stie despre ce este vorba in cazul lor.

"Nu am auzit niciodata de ei, in viata mea, nu exista nicio legatura", a subliniat el.

Zi decisiva in dosarul "Referendumul". Dragnea: As fi preferat sa fiu in alta parte

Liviu Dragnea a anuntat ca procesul va continua pe 14 februarie, cand toti inculpatii vor fi chemati sa dea declaratii, si a precizat ca, in ceea ce il priveste va fi reprezentat de avocat la toate sedintele.

Intrebat de un jurnalist de ce a iesit din sala la citirea rechizitoiului, Liviu Dragnea a raspuns ca il cunostea foarte bine, il citise inainte, si, in plus "era foarte, foarte cald in salita asta mica".

"Nu am vazut nici in rechizitoriu nici in actele de urmarire penala niste probe concludente, dar procestul merge inainte", a tinut el sa completeze.

De asemenea, intreabat de un alt jurnalist daca a mai folosit sistemul informatizat pus la punct pentru referendumul din 2012 si cu alte ocazii, Liviu Dragnea a raspuns "Bineinteles!".

"Sistemul informatic a fost realizat si conceput de niste tineri, inainte de alegerile locale (...) E un sistem banal de transmitere de rezultate (...) Primul partid care l-a patentat a fost PDL", a spus secretarul general al PSD, reamintind de alegerile prezidentiale din 2009 cand democrat-liberalii, sub conducerea lui Adriean Videanu, au primit date in timp real din teritoriu, de fata cu presa.

Liviu Dragnea le-a mai spus jurnalistilor ca este pentru ultima oara cand mai da declaratii la Inalta Curte, pentru ca el nu este jurist si a vorbit destul despre acest proces.

Alte subiecte abordate au fost alegerile europarlamentare, descentralizarea si ruperea USL.

Dragnea a afirmat ca nu stie daca este bine ca PSD si PNL sa mearga pe liste comune la alegerile europarlamentare din luna mai, apreciind ca "s-ar putea ca, mergand separat, adunand voturile sa fim mai multi decat daca mergem pe aceeasi lista".

In ceea ce priveste sesizarea PDL cu privire la Legea descentralizarii, pe care CCR o judeca vineri, vicepremierul a spus ca spera ca nu va fi declarata neconstitutionala, pentru ca "asta ar insemna ca nu putem sa schimbam un regim comunist", dar va raspunde la mai multe intrebari dupa decizia Curtii.

Cat despre o iminenta rupere a USL, Liviu Dragnea a recunoscut ca "e rau ca in Ilfov PNL s-a aliat cu PDL"

"Sa va spun ceva foarte intelept: USL va rezista pana cand se va rupe", a incheiat el razand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dragnea rechizitoriu referendum, #Dragnea liste comune europarlamentare , #referendum