Dragnea nu scapa de condamnare in dosarul Referendumul: Instanta suprema i-a respins contestatia

Luni, 24 Aprilie 2017, ora 13:50
32998 citiri
Dragnea nu scapa de condamnare in dosarul Referendumul: Instanta suprema i-a respins contestatia
Foto: Arhiva Ziare.com

Instanta suprema a respins, luni, definitiv, contestatia la executare a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in dosarul Referendumul, pe care au considerat-o nefondata.

Argumentele aparatorilor lui Dragnea legate de motivarea data dupa 10 luni de la pronuntarea sentintei nu au convins magistratii ICCJ, care au dat azi decizia definitiva.

Avocatii sustineau ca motivarea nu a fost redactata in 30 de zile de la pronuntare, iar, la data motivarii, presedintele completului care a solutionat cauza nu mai era judecator, pentru ca se pensionase.

Instanta suprema a dat astfel castig de cauza DNA, care a cerut respingerea cauzei pentru ca nu sunt indeplinite conditiile legale.

In plus, judecatorii au dispus ca Liviu Dragnea sa plateasca 100 de lei cheltuieli de judecata.

Contestatia la executare a lui Liviu Dragnea, in dosarul Referendumul, in care a fost condamnat definitiv, in aprilie 2016, la doi ani de inchisoare cu suspendare a fost judecata de completul de cinci judecatori in urma unei decizii din 7 martie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Bucuresti, care a decis, in 15 februarie, trimiterea cauzei la instanta suprema.

Potrivit rechizitoriului, Liviu Dragnea, la data faptelor secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu, "a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Dragnea afla dupa Paste daca ii va fi admisa contestatia si anulata condamnarea: Sunt optimist pana la moarte

Contestatia la executare a lui Dragnea in dosarul "Referendumul" ajunge la un complet de cinci judecatori

#Liviu Dragnea referendum, #dosarul referendumul Liviu Dragnea , #referendum